Hrací deka a polohovací lehátko

294
7.3.06 22:38

Hrací deka a polohovací lehátko

Ahoj holky, Berča má 2 měsíce, uvažujeme o koupi hrací deky (s hrazdičkou) nebo polohovacího lehátka. Od kdy tak používat? Není to ještě brzo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
868
7.3.06 23:04

Ahojky,

lehátko se dá používat od narození :) Čím dřív ho koupíš, tím líp, protože se dá používat tak max. do 8měs, než začne dítko sedět :)

Ale my jsme ho využívali hodně… Pavlík nechtěl spát v postýlce a dá se taky přenášet, což se hodilo :wink:

Hrací deku jsem nekupovala, to mi připadá zbytečné :) No, ale každý má jiný názor samozřejmě :)

Peťula + Pavlík 9měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
8.3.06 00:06

Ahojki,
my od narození používáme toto lehátko a je vážně výborné. Malá v tom očas zaspí přes den, i když ze začátku to vypadalo, že to spíš nedopadne :) Jinak je supr, že se dá snadno přenášet a malou tam zapásám a nemusím mít strach, že se z toho vykulí (to později)
Hrací deku jsme taky pořídili, asi 3 týdny zpátky, ale zatím ji to moc nebaví, jen chviličku, musím ji k tomu pustit takového hrajícího králíčka, tak to si brumlá, tak 10-15 min…tak uvidíme později

Pa,
Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
8.3.06 16:21

Ahoj,

my mame deku od zacatku, je docela tlusta z www.dracek.cz, takze krasne izoluje od zeme. Muzu nechat 2mesicini Sarku na zemi nikam mi nespadne a neni ji zima. Zatim si s ni moc nehraje, ale to prijde. Ted akorat kope, kdyz ji polozim tak, aby mela sustici listecky pod nozickou apod. Soucasti deky je take textilni papousek a slon. Oba jsou vdecni a zabavi Sarku, kdyz se snazi s nimi trefit do papulky.

Pokud jde o lehatko, tak mne od nej moje kamaradka fyzioterapeutka odrazovala. Ani ne tak, ze by vylozene skodilo, ale nemotivuje dite k pohybu, zvedani hlavicky atd. nejhorsi pry je, kdyz si mamka postavi to lehatko treba na stul do vyse oci, aby mimi dobre videlo…Nema duvod se snazit. V krajni nouzi poslouzi stejne autosedacka, coz vyuzivame dopoledne na cca 20 minut, je to takovy spoustec prdiku a stolicky. V klubicku, kdyz ji drzim se tolik neuvolni jako v autosedacce.

Jo a kdyz uz jsem se rozepsala, tak nejvetsi hit pro nasi malou je ted hrazdicka, kterou ji stavim na deku. Sice jeste sama nic neuchopi, resp. spis nahodou, ale pokud jsou na hrazdicce hracky, na ktere dosahne, tak je nadsena, protoze kdyz dela vetrny mlyn (rozhazuje rukama a snazi se trefit do tech hracek), tak zarucene aspon jednu svyma packama rozhybe a pak z toho ma obrovskou radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
948
8.3.06 17:02

Ahoj,

hrací deka je bezva, my máme hrazdičku zvlášť (tedy měli, protože už je pasé), ale deku používáme doteď, objednala jsem si v jednom obchodě na míru 130×130 a spokojenost, když jsme někam jeli, tak jsme ji brávali pravidelně sebou, teď už malá měsíc sama chodí, tak ji má jen v obýváku roztaženou, jako své území :wink: a má tam rozbordelené hračky , když zrovna netrajdá po bytě. A lehátko?? Taky jsme pořídili, je to fajn, přenášela jsem malou sebou, ale u nás jelo tak do 4- 5m, to se odtud snažila vykroutit, jenže my máme takové „atleťátko“, jakmile se v půlroce po:,–(ila - konec. Já bych pořídila oboje, zkus inzeráty, či bazary,ˇdá se na tom dost ušetřit a co se autosedačky týče, je sice fajn, ale my měli dost těžkou, navíc jsme ji nechávali pořád ukurtovanou v autě, takže doma jsme ji vůbec nepoužívali. Tak dobře vyber, dle mého „uživíš“ oboje :lol:

sanynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
9.3.06 19:58

Ahoj,

lehátko jsme využívali od narození, aby Kubík nespal v postýlce přes den (střídali jsme s košem), ale taky jsme hodně dávali na deku, aby se mohl mrskat, když ale vymrzoval nebo jsem ho chtěla mít v kuchyni, byl v lehátku. Navíc jsem ho využila, když jsme začínali s příkrmy a ještě neseděl…
Hrací deku jsme neměli, jen hrazdičku, tu klasickou. Dala se dát i na to lehátko, kamarádka si na hrazdičky připnuté na dece stěžovala, že jí nejde využít samostatně a malýmu se nelíbí, když ho tam podsouvá :cry: Ale každýmu vyhovuje něco jiného. Zkusila bych mimibazar, dají se tam sehnat jak nové, tak použité …
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
10.3.06 10:50

My mame tu hrazdicku samostatne. Deku bereme se sebou na navstevy… Hrazdicka se pak da vyuzit i k te autosedacce. Navic mala dostala takovou tu od Chicca, ktera roste s ditetem az do doby, kdy stoji. Tohle nastaveni vyzkousel ted o vikendu rocni chlapecek moji kamaradky a myslim, ze si ji fakticky uzije. Akorat nevim kolik stala, byl to darek o Sarcina dedecka s babickou.

Aja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky