Hrad Houska - vhodný výlet?

89
19.4.15 08:31

Hrad Houska-vhodný výlet?

Krásné nedělní ráno všem :mavam:
Jsme s manželem výletnící a často jezdíme po pamatkách po ČR. Vozíme s sebou i našeho malého syna (20m). Ted nás uchválit tajemný hrad hrad Houska ale čím více o něm čtu, tím větší mám obavy tam jet, natož vzít s sebou dítě. Zajímaly by mě názory těch, co tam byli-měli jste tam opravdu nějáký „zvlášní“ pocit? Přihodilo se vám tam něco zvláštního, jak všude dost lidí prezentuje? Měli jste s sebou dítě? :think:
Moc všem děkuji za postřehy a reakce, jsme vážně moc zvědavá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
329
19.4.15 08:33

Osobně jsem tam nebyla, takže k popisu nechci říkat nic. Nicméně v blízkosti je skalní přírodní bludiště, které myslím stojí za to projít a co jsem slyšela, tak je to náročná trasa a nevím, zda by jí prcek ušel.
Každopádně v nejbližší době se také chystáme, ale jsme zatím bezdětní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
19.4.15 08:40

Vážně? O tom jsme neslyšela, to by mohlo být super. Moc děkuji za typ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
19.4.15 08:56

Byla jsem tam loni (což je ostuda, když jsem 14 let bydlela pár kiláků od hradu :oops: ) s dětma. Pravda, byly starší. Nic zvláštního jsem necejtila, prostě normální prohlídka hradu. Spíš bych se bála, jestli to bude syna bavit. Prohlídka trvá asi hodinu. Když jsme tam byly my, měl tam někdo malý dítě, co tam brečelo a nic příjemnýho to nebylo. Ale píšeš, že jezdíte často, tak to se vás asi netýká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21897
19.4.15 09:08

Byla jsem loni a normalka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4588
19.4.15 09:13

Byli jsme, bez dětí, normálka. Celkově to ani jako hrad nevypadá, spíš něco mezi pevností a statkem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
19.4.15 09:27

Ahoj, byli jsme tam s manželem ještě za svobodna. „Hrad“ - moc jako hrad nevypadá, působí celkově normálně. Tajemné je pouze to místo, kde má být ta brána do pekel nebo jak to nazývají - v tom místě je opravdu zvláštní atmosféra. Klidně bych s dítětem jela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
19.4.15 09:59

Byla jsem tam s rodinou a naprosto v pohodě. Jen fotky máme rozmazané. Měli tam zrovna nějaké šermíře, uvnitř předváděli dobové tance, děti byly nadšené. Spíš je otázka, co bude vyvádět váš syn, aby nerušil prohlídku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
19.4.15 10:05

Ahoj, bydlela jsem pobliz. rika se, ze tam je vstup do pekla ci tak neco..ale nevim, pusobilo to na me normalne, okoli je krasne…

• Citovat
  • Upravit
1461
19.4.15 10:06

Byla jsem tam (dítko teprve čekám) ale klidně bych ho sebou vzala. Mě naopak ten hrad učaroval. Bylo na něm něco jiného, krásného než na ostatních hradech. Žádný špatný pocit jsem tam neměla ale vzhledově by mi do strašidelné pohádky zapadl. Pro mě jedno z nejkrásnějších míst a své dítě bych tam klidně vzala. Jo a jedna cesta byla 275km a jen kvůli němu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7853
19.4.15 10:31

Úvaha takovým směrem mi teda přijde už hodně přitažená za vlasy… ;)

Prohlídka je normální, spíš, pokud by se jednalo třeba o předškolní děti, tak bych vzala v úvahu, že je to asi nebude moc bavit :think: Je to hlavně o výkladu a architektuře, je tam naprosté minumum vybavení uvnitř, tak nic k pokoukání… Vzhledem k věku vašeho dítěte se dá stěží předpokládat, že by z toho něco měl, tak je to jen o vaší zkušenosti, jestli tu prohlídku zvládne nějak tiše nebo ji zpestří i ostatním.

Nám se tam zvláštního stalo jen to, že na nádvoří probíhal nějaký jarmark, tak jsme si koupili pití, snad i jídlo a chtěli posedět. Ale bylo tam ohroné množství vos, které nás okamžitě začaly obtěžovat a syna jsme bránili doslova vlastním tělem. Já jsem ohledně vos velký kliďas, když kolem létá 1-2-3 vosy, tak nehnu brvou a nestojí mi to ani za mávnutí, ale když jich létá kolem obličeje mého dítěte asi 40, tak chytám paniku i já. Takže od hradu jsme doslova a do písmene běželi, až se nám za patama prášilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
19.4.15 10:52

Ahoj, my jsme tam s mužem byli a nic zvláštního jsme necitíli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
20.4.15 13:23

Nás syn je zvyklí, baví ho „neznámé“ předměty. Kdybych věděla, že bude prohlídku rušit nevzala bych ho s sebou ;) Navíc když člověk slušně požádá průvodce předem a je to na dané pamatáce možné, můžete prohlídku opustit.
Výlet máme zasebou a taky jsme nic necítili :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.