Hraní přes den mimi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5846
27.8.09 20:20

Můžeš ji dát na pěnové puzzle, peřinu, do nafukovacího bazénku… to období bude krátké, týden, dva… Spíš bych čekala, že se na tom naučí zády se odrážet a dělat ptákoviny jako naše čerstvě sedící děti na gauči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
27.8.09 22:01

Ahoj, přesně tak. Tohle období trvá chvilku. Syna jsem musela hlidat tak 2-3 týdny, ted sedí perfektně sám a ted hlídam pro změnu kam neustále leze a nikde nevydrží déle jak 3 minutky… jinak jsem přemýšlela a co třeba kojo polštář? Nemáš doma? Ten je přece takovej na obejmutí......třeba kamaradka má na pujčení :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.8.09 08:07

http://www.4kids.cz/…tdetail.aspx?…

zkus bazárky. Je to proste potah na kruhu s aktivitama (pokud jsi sikula usij potah na vetsi kruh nebo bazenek)

Janac

• Citovat
  • Upravit
28.8.09 16:45

Já uvažuju, že si půjčím od švagrové síťovou cestovní postýlku a do toho ty plastové kuličky, ale ne kvůli pádům při sezení, ale na hraní, když potřebuji aby nikam nelezl a já mohla jít vařit (bohužel máme malou kuchyňku a tam se bobiš nevejde ani s židličkou na krmení, už aby jsme bydleli v novém).

Sezení to se právě teď učí, jen jsem pod něj dala koberec aby to nebylo na tvrdou zem, jinak ať se učí, že to i bolí a musí být sám opatrnější.

Spíš se děsím pádů při chůzi a teď se i opatrně staví v postýlce, tak si chudák tříská hlavu o šprušle, když to nevyjde, to chci koupit kus molitanu, aby to tak nebolelo a pak ho využít jako podložku na hraní.

Ale takovou investici bych nedělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
30.8.09 22:01

Ahoj, taky si myslím, že je to skoro zbytečné, za týden ti bude sedět jako panna a žádný pád už hrozit nebude. Ale pokud to fakt pro klid své duše potřebuješ, zkus se podívat na www.aesthetic.cz, kočky vyrábí cca 2 m dlouhý vycpaný polštář, takovou žížalu, mají ho ke koupi i v jejich vzorkovně, pokud to potřebuješ yychle a jsi z Prahy, to by mohlo zabrat a určitě to využiješ v dětském pokojíčku i později.
Filip moc nepadal, ale mám na podlaze takové to polyuretanové hrací puzzle, materiál jako karimatka, když žuchnul, bylo to do pružného a neplakal.
Každopádně se spíš obrň - tohle je období pádů a vydrží to dost dlouho, nevím jak, ještě nás to také čeká, Filipovi je 10 měsíců, ale další etapa začne, až ti začně lézt po kolínkách a pak až začne vstávat. Neubráníte se, možná je lepší, když se teď trochu oťuká z malých pádů, pak nebude taková citlivka, až přijdou ty větší. Raděj investuj do krytů na rohy a oblep hrany. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
30.8.09 22:09

Ahoj, padací období máme zrovna teď, malá si sedne a pak letí buď dozadu na hlavu, nebo dopředu na nos. Syn si dělal srandu, že bude vypadat jako boxer.
Je mi jí líto, ale časem to vychytá. Dneska jsem klečela za ní a zrovna letěla na nos. Občas si dá před sebe ruce, nebo se stočí jakoby na bok…

A co až začne stoupat :roll:

http://nd02.blog.cz/…865197_u.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
1.9.09 17:21

Ahoj, tak ja zrovna toho oslika z Mothercare mam (zijeme v UK ) a musim rict,ze je stejne spise naprd :-). Ja osobne bych ho nekupovala,ale byl to vanocni darek od znamych, takze jsme ho vicemene vytahli a pouzivali jen kvuli nim. Mala ma 6 mesicu a uz ted Oslik lezi ve skrini a pouzivame pouze tu podlozku s hrackama. Oslik je nafukovaci a i kdyz k nemu malou po:,–(is, tak stejne spadne tak,ze ji oslik nepomuze. Zkus to vydrzet - my ted nase sezeni praktikujeme na dekach apod…a mala se sice sama nepo:,–(i,ale sedi kdyz ji po:,–(im ja…pokud spadne,tak si sikovne nejak da rucicky a pad je ok. Neboj ona na to prijde sama a rychle i bez vycpavek kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
1.9.09 18:37

Ahoj Mirri, jestli malá sama nesedí, neměla bys ji ty posazovat. Mimčům se sezení sice líbí, ale takhle se naučí při sezení zapojovat nesprávné skupiny svalů a v budoucnu může mít problémy s páteří.
Správný vývoj by měl probíhat asi takto:
1. pasení koníčků = první vzpřímení (do 6. měs věku se dítě umí přetočit ze zad na břicho)
2. pasení koníčků = druhé vzpřímení (dítě se vleže na břiše opírá o napnuté paže a zvedne z podložky i bříško)
3. zvedání zadečku v poloze na břiše
4. dítě klečí (jako kočička) a začíná lézt
5. dítě samo sedí - posazuje se vždy z polohy na bříšku do kleku a pak na zadek. I v tomhle období má problémy s rovnováhou a ty tady zakladatelka řeší :wink:
Takovéto přitažení z lehu za ručičky provádějí jen doktoři na prohlídkách aby zjistili jak dítě drží hlavičku. Takto se s dítětem cvičit nemá.
Tak, tohle mám od fyzioterapeutky,tady v Čechách se to učí na každém kojeneckém cvičení. Neber to prosím jako poučování, jen jsem chtěla poradit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
1.9.09 20:47

Ahoj Gino,
tak to jsem ted z toho paf. Dekuju za informace, jen ted teda nevim jak to budu resit v kocarku. Ja ji pres den nejak moc sedavat nenecham,ale kdyz ji dam do kocaru, tak uz jedine vsede :-(. A to jsem ji do 5 mesice mela jen v hluboke korbe..ale pak uz mala do kocaru absolutne nechtela a uklidnila se az,kdyz jsem dala kocar do sedu a ona mohla sedet. Tak teda nevim co ted v kocarku :-(. Jinak mala je ve fazi,ze pod sebe dava kolinka a zatim couva dozadu, tak budu jen doufat,ze uz zacne sama sedet co nejdrive. Dekuju za rady, jen me moc nepotesily :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
1.9.09 22:20

ted nad tim vsim porad premyslim a nejak nevim co :-). Ja neznam v okoli asi jedinou mamku,ktera by po 6 mesici jeste pouzivala hlubokej kocar ve kterem by dite lezelo, kazdej koho znam, tak dava sve dite do sportovni verze do sedu a taky kdyz se mimco udrzi tak jej proste dava sedet(napr. i v jidelni zidlicce apod..).. tak sem z toho teda jelen, to delame vsechny spatne?
Omlouvam se za odboceni od tematu,ale rada bych slysela i nazory ostatnich maminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.9.09 11:55

Mirri, je mi líto že jsem tě vystrašila, ale taky mne zajímá názor ostatních maminek, tak jsem založila další diskuzi tady https://www.emimino.cz/modules.php?…
Doufám že se nezlobíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
2.9.09 13:21
Gina108 píše:
Mirri, je mi líto že jsem tě vystrašila, ale taky mne zajímá názor ostatních maminek, tak jsem založila další diskuzi tady https://www.emimino.cz/modules.php?…
Doufám že se nezlobíš.

samozrejme se nezlobim, jsem rada,ze ted vim vice…Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
7.12.11 15:55

Podkládání polštářů - nebrat :)

Polštářema bych rozhodně nepodkládala. Ale zeptám se co ohrádka? Je tam matrace a tak při pádu to není tak hrozné. :) Navíc jsem toho názoru že pád je důležitý pro koordinaci, vzpomeň me na sebe. Kdo se chodit musí se naučit padat, a proč? Protože se tak učí si stoupnout, sednout, přidržet se - učí se rovnováhy. Když bude padat do měkkého zbytečně zpomalíš její vývoj. Protože nebude mít z pádů žádný strach. Určitě bych takhle starostlivě neobkládala. Co až bude chodit, nebo běhat, jezdit na kole, kolečkových bruslích nebo lyžovat? Taky budete běhat s polštáři? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí