Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, mojí holčičce jsou dva měsíce a pořád by spala, možná je to i novorozeneckou žloutenkou: Ale absolutně s ní nemůžu nic dělat, maximálně paseme koníčky. Chci jí zpívat, číst, ukazovat hračky, ale náš režim vypadá: Nakojit, přebalit, spát, nakojit, přebalit, spát. Pokud jí rušim ze spaní, řve. Už se mi naštěstí usmála, ale to je ze sociálních kontaktů vše. Když tu byli známí, jejich holčička kouká, zkoumá, směje se, vyhledává kontakt a ta naše nic, jenom spát a jíst, nic jiného ji nezajímá:-O, je to normální?
Ahoj, to bude tou žloutenkou. Naše malá taky dost spala, kolikrát jsme nestihli ani to pasení koníčků, takže je to normální neboj
Postupně se jí bude spánek zkracovat, teď když chce spát nech ji spát…
Ve 2m by už žloutenku mít neměla podle mě.
Pokud na ni máš podezření, tak to zkonzultuj s dr, ať případně udělá odběr.
Pokud žloutenku nemá, tak buď ráda, že máš normální mimino. Naukazuješ se a nazpíváš ještě do haleluja (matně si vzpomínám v 1,5r ve 3 ráno na „Proč ta sova tolik houkala“…), užívej si klídek, dokad je.
Myslím, že čtení, ukazování a rozvíjení sociálních dovedností si ještě užiješ plnými doušky ![]()
Je ještě malinká a jestli přetrvává ta žloutenka…
Každé miminko je jiné.
Na tu žloutenku se jsem se dr.ptala, prý ji může mít klidně až do třetího měsíce, navíc kojeným dětem prý odchází pomaleji. Ještě má malinko žlutý očička.
Buď ráda že spinká,jak píšou holky,ukazování a zpívání si ještě užijete dost.Moje děti zase řvali když byly takhle malý ![]()
Olinko taky mame zloutenku a me mudra rikala, ze mela decko, ktere bylo zlute pul roku ![]()
až budeš po stopadesáté stavět věž z kostek, v noci každou hodinu vstávat kvůli čemukoli, až budeš řešit pozvracené a prokakané dítě po x té za den, až se budeš po 100 číst tu samou pohádku, zpívat tu samou písničku, až bude tvoje dítě křičet neeeeeee..... budeš vzpomínat na to, jaké bylo tvoje dítě andílek, když jenom spalo a jedlo
Vem si knížku, podívej se na film, jdi s kočárem ven… prostě si užívej, je možné, že tohle na pár let znás nebudeš
Já chci takyyy nakrmit, přebalit, spát!! Počkej za pár měsíců, až budeš mít plný zuby neustálýho omílání knížek, kostek, pejsek haf haf, táákhle jsi veliká, nesahej do koše..a každý den nanovo ![]()
jak uz tu nekdo psal,bud rada,ze spi! ![]()
A 2 mesicni mimi z toho stejne nic nema,ze cteni,tak mozna to,ze ji zase svym hlasem uspis ![]()
Ahoj, tak našemu miminku už je 6měsíců a už se pěkně rozjela:-D Je pořád taková klidná, ale je to už úplně něco jiného:-O:-)
jee, ty se mas, ze ti tak spi!! Co ja bych za to dala, kdyby mi maly tak spal. Mela jsme malo mlika, takze porad rval s spal vzdycky jen tak hodinu a mezidobi rval:-( Tak bud moc rada, ze ti tak pekne spinka a uzij si pohody. Neboj spanek se postupne zacne zkracovat a hry a socialnich kontaktu a staveni kostek a hrkani hrackama si uzijes az dost:-) napr. deti od 6-9 mesicu uz jen 3× denne a deti od 9-12 mesicu jen 2× denne, takze si to urcite s malou jeste uzijes dosyta:-))