Začínající kašel

505
21.6.11 19:06

Začínající kašel

Ahoj, malý má pět měsíců a občas pokašlává. Mám mu raději nasadit nějaké léky nebo ještě vyčkat? Rýmu nemá a kašle jen občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
21.6.11 19:10
Andrejka1 píše:
Ahoj, malý má pět měsíců a občas pokašlává. Mám mu raději nasadit nějaké léky nebo ještě vyčkat? Rýmu nemá a kašle jen občas.

Já na začínající kašel dávám homepatický Stodal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
21.6.11 19:53

My dáváme Hedelix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21579
21.6.11 20:42

a opravdu kašle? já tohle řešila u viktora a zaskakovaly mu sliny - je jak bernardýn, protože mu rostou zuby… ještě bych vyčkala, co z toho bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
21.6.11 21:01

Nozu, no právě to nevím rozeznat, zda je to od slín nebo začínající kašel. A starší syn kašle, tak proto se obávám jestli to nechytil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
22.6.11 11:34

Holky, tak je to kašel, v noci se to rozjelo. Koupila jsem Hedelix, píšou že kojenci do jednoho roku 2,5 ml 1× denně, takže i pětiměsíční může tu celou dávku že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
16.12.15 11:34

Začínající rýma a kašel

Prosím, co pro tříletého na začínající rýmu a kašel?

Začala jsem mu dávat bylinkový sirup na imunitu, ale to tuším, že nebude stačit. Ráno i večer mu stříkám od včerejška mořskou sůl do nosu a odpoledne mu dám dnes poprvé inhalovat (volím mezi vincentkou a mucosolvanem). U dětského mucosolvanu na inhalování už mám trošku strach - minule se mi začal syn poměrně dusit, jak se mu začaly uvolňovat hleny, ale to měl ten kašel už poměrně hodně rozjetý.

Co myslíte? Inhalovat jenom vincentku, nebo zkusit 1/2 dávku mucosolvanu?
Mám mu ještě něco jiného dávat na kašel? Ráno a odpoledne třeba na odkašlávání ACC sirup a večer stoptusin, aby ho to v noci nedráždilo ke kašli?

Navíc má syn velmi často při tomto nachlazení i astmatické projevy (špatně se v noci nadechuje a pomáhá si bříškem, nespí klidně), takže jsme dávali v těchto stavech na popud doktorky na noc Ventolin poloviční dávku a Fenistil. Museli jsme i na topení dát mokré prostěradlo a pootevřít okno - aby tam byl vlhký, studený vzduch.

Jenomže, jak to teď po sobě čtu.. není to šílený mix? Mucosolvan, ACC, Fenistil, Ventolin, Stoptusin, bylinkový sirup na imunitu… I mi je z toho špatně :zed:

Jenom podotýkám, že cibulový sirup s medem, jak jsem tu několikrát četla, nebo octové, cibulové ponožky a další „babské rady“, u syna skutečně nezabírají (to jsem zkoušela několikrát dávněji, když jsem nechtěla, aby bral různé léky s chemií a hrála jsem si na šamana bez úspěchu…).

Předem děkuji za všechny názory, zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
16.12.15 12:40

U malého mi zabírá jedině tymiánový sirup (babská rada já vím :lol: ale dobře se mu po něm odkašlává - recept je na netu) a tymiánová mast Just na hrudníček. Na rýmu kapu všude eukalyptový olej (na tričko, na polštář, nebo kapku smíchám s krémem a máznu pod nos).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
16.12.15 12:47

Na začátku inhaluj jen vincentku, já to přejde do vlhké fáze unhaluj vincentku s mucosolvanem, ale už nedavej ACC, ani mucosolvan sirupy..na noc fenistil/aerius

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
16.12.15 12:49

Ventolin jen když už bude opravdu piskaskat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí