Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky,moje dcerka (10 měsíců)krásně leze,stupá si u nábytku ale sama se neposadí,myslím klasicky s nataženýma nožkama před sebou,takto si sedne jen když kecne ze stoje na zadek tak zůstane sedět(zádíčka má krásně rovně a neopírá se o ruce)z toho se zase sama dostane do polohy na čtyřech,jinak si sedá tak že si zkleku sedne jakoby na nožičky nebo zaděčkem mezi ně,tak by mě zajímalo jestli myslíte že už je na sezení připravená,nebo si prostě musí umět sednout klasicky?Díky moc za názory ![]()
Nedavno jsem v nejake diskuzi tady cetla, ze i sezeni na nozickach se ma povazovat za normalni sezeni. Pokud se tedy ptas na toto.
Verim, ze na to klasicke sezeni brzy prijde. Ted ji toto staci a je pro ni asi pohodlnejsi ![]()
Náš si taky nezačal sedat s oběma nohama před sebou. Měl vdy jednu pod sebou a druhou vepředu. Nevím, jak se tomu sedu říká. Popisují to zde např. http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61
bubulina píše:
Náš si taky nezačal sedat s oběma nohama před sebou. Měl vdy jednu pod sebou a druhou vepředu. Nevím, jak se tomu sedu říká. Popisují to zde např. http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61
Mam pocit, ze je to tzv. prekazkovy sed.
Ahoj,já si myslím,že ani tak nezáleží na technice sedu,jako na tom,že to dělá sama.
Třeba můj synovec se naučil a sedí jen na kolínkách,náš malej zas seděl s nožičkama před sebou,a švagrová se divila,jak sedí,oba její kluci si sedali jen na kolena.
Ona tu techniku vypiluje,neboj ![]()
Syn dělal přesně to saméů. Za sed jsem to považovala - přeci ho nebudu shazovat ze sedu jen proto, že to není posazení podle příručky. Za týden dva si začal sedat i podle příruček. ![]()
Děkuju moc za odpovědi a myslíte tedy že už může sedět i v kočárku?? ![]()
Taky jsem to měla u jednoho dítka. Seděl na kolnou (nebo patách), jako z kleku když si sednete. Ale lezením si děti záda zpevňují, přijde to. ![]()
stverinda píše:
Děkuju moc za odpovědi a myslíte tedy že už může sedět i v kočárku??
Mě sedět v kočáře nechtěl. Ale když bylo třeba dítě někde odložit, tak jsem posadila.