Hřiště pro starší děti

12
5.3.20 23:02

Hřiště pro starší děti

Přemýšlím o hřišti (hlavně závěsy pro 2 houpačky, lezecká stěna, žebřík, domeček a asi i skluzavka) na naši zahradu. Mám dvě děti (další nebudou :-) ), které ho samozřejmě chtějí (vč. té skluzavky o které mám pochyby), ale je jim už 5 a 7. Nevím, jestli tomu brzy neodrostou. Jaký je váš názor, do kdy si děti hrají na hřištích (houpačky počítám využiji i já, ale ten zbytek :-) ).
Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6557
5.3.20 23:11

Nase si hraly (hraji) celkem dlouho, hlavne v ruznych zabavnych parcich a hristich. Skluzavka a domecek ale nevim, to je muze za chvili prestat bavit, pokud to neni nejaky treehouse s toboganem, ten bavi asi i dospele :-) Lezecka stena by byla jak vysoka?

My mame malou zahradu, koupili jsme pred 3 lety trampolinu a dcera 11 l. ji obcas jeste pouziva. Houpacka na hristi ji bavi i ted. Ja jsem mela jako mala na strome hrazdu a bavilo mne to docela dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.3.20 00:14

Spíš jsou právě ve věku, kdy si tohle nejvíc užijou. Volte hřiště tak, aby bylo později možný ho přestavět na sportovní prvky. Aby tam šel dát koš na basket, udělat hrazdy na posilování a pokud máte holčičku, tak ty baví nízká hrazda, kde jsou dělat různé kotouly a výmyky. Místo houpaček pak dáte provazový žebříky a hnízdo, to taky děti milujou. Lano na šplhání apod. A hned se funkčnost hřiště protáhne až do puberty.

• Citovat
  • Upravit
74217
6.3.20 07:38

Nebala bych se, ze je to nebude bavit. Mam nejstarsi 11r. (letos bude mit 12r.). Ji i spoluzaky velmi bavi hriste, prulezky. Maji vedle jidelny hriste (jsou tam ruzne zony, takze od nejmensi, pro starsi a pro pubertalni mladez rampy).
Denne cestou po obede leti na hriste, nez jdou domu.
Vim, ze by to moje bavilo i doma, ale na zahrade to nedelame, tam maji jine vyziti. Kdyz chteji hriste, tak si daji sraz a jdou za spoluzaky na tohle hriste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
6.3.20 07:44

@ambrak no domeček nevím, na to jsou už dost velcí, skluzavku takovou, aby tam vešel i dospělý (i mně baví se sklouzávat, ale velký zadek nacpu do málokteré skluzavky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
6.3.20 09:07
@ambrak píše:
Přemýšlím o hřišti (hlavně závěsy pro 2 houpačky, lezecká stěna, žebřík, domeček a asi i skluzavka) na naši zahradu. Mám dvě děti (další nebudou :-) ), které ho samozřejmě chtějí (vč. té skluzavky o které mám pochyby), ale je jim už 5 a 7. Nevím, jestli tomu brzy neodrostou. Jaký je váš názor, do kdy si děti hrají na hřištích (houpačky počítám využiji i já, ale ten zbytek :-) ).
Děkuji za rady.

Děláme teď „hřiště“ pro děti 8 a 10. budou tam mát hrazdu, na ní možná basketácký koč, malou trampolinku s duchnou a kladinu..
KLouzačka už je od školy nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
6.3.20 10:15
@stinga píše:
@ambrak no domeček nevím, na to jsou už dost velcí, skluzavku takovou, aby tam vešel i dospělý (i mně baví se sklouzávat, ale velký zadek nacpu do málokteré skluzavky)

Mám 2 holky, vybraly si toto - viz obrázek. Moc možností na předělání tam nevidím (možná ten basketbalový koš). Skluzavku bych prostě oddělala (prostor pod ní bude zakrytý), až nebude v kurzu. Vlastně nám hlavně jde o ty závěsné prvky (chtějí pytel, gymnastickou obruč atd.) a pro teď tu lezeckou stěnu. Domeček není úplně domeček, ale ten prostor pod tím trojúhelníkem. Manžel, ten argumentuje, že jsem si toto měla rozmyslet o 3 roky dřív :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
6.3.20 10:23
@ambrak píše:
Mám 2 holky, vybraly si toto - viz obrázek. Moc možností na předělání tam nevidím (možná ten basketbalový koš). Skluzavku bych prostě oddělala (prostor pod ní bude zakrytý), až nebude v kurzu. Vlastně nám hlavně jde o ty závěsné prvky (chtějí pytel, gymnastickou obruč atd.) a pro teď tu lezeckou stěnu. Domeček není úplně domeček, ale ten prostor pod tím trojúhelníkem. Manžel, ten argumentuje, že jsem si toto měla rozmyslet o 3 roky dřív :-)

Taky si myslím. To už je pro děti 8-10 let nepoužitelné. vybrala bych fakt jen nějakou rampu ( vysokou hrazdu) na závěsné prvky. K tomu třeba hrazdu, pokud jsou trochu do gymnastiky. Nebo nějaký parcourový prvěk, z čeho a na co budou moct skákat, přeskakovat. Na takové klouzačce by už fakt nejezdili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
6.3.20 10:29

@Lama Lama Holky jsou mladší: 5 a 7, ale zas pravda po 2-3 letech to hřiště zas likvidovat. No vážně nevím. Zkusím to ještě promyslet. Díky za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
6.3.20 10:55

Díky všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
6.3.20 12:36

@ambrak ta vyfocená skluzavka je maximálně pro batolata, moje tříletou už by neuspokojila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
6.3.20 16:41

@stinga Tak je to 3m dlouha skluzavka, pro batolata jsme měli 1,5m plastovou. Ale ja o. skluzavce obecne pochybuju, zda by mela vyuziti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí