Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
tak malé taky žbluňkávalo v bříšku, bylo to dost hlasité
říkala jsem si, že ho má asi prázdné… pije taky UM a dost často. Už to ale odeznělo, vlastně si ani neuvědomuji kdy, teď už bříško nežbluňká ![]()
Jinak první savičku jsem měla taky NUK, pak mi byl doporučen AVENT a u toho jsme už zůstali, ale prdíky nás trápily celé tři měsíce! Takže protikoliková láhev, masáže, fenyklový čaj, kapky… nic nepomohlo. Nám pomohla vlastně až změna UM, ale to nevím jestli bylo spojeno s tím mlékem nebo s tím, že už měla malá tři měsíce ![]()
Tak vydrž!
Ahojky, muj syn byl vyhradne jen kojen az do 7 mesicu, ale s prdiky jsme si uzili desne. Porad se vrtel, narikal si a prdel jako dopsely chlap. No a u piti jsem si vsimla neceho podobneho. Ja to tenkrat sestre na stredisku popisovala jako zvuky, kdyz poustis vodu do prazdneho barelu. Divala se na me jako na blazna. Zvuky to byly ale silene. Mela jsem pocit, ze musi mit zaludek uplne prazdny a potom to do nej pada tak rychle, ze to zkratka bylo hodne slyset. Ale preslo to, nevim kdy presne, ale preslo. Tak neboj, urcite to mate taky tak. ![]()
Marketa
Prosím o Vaše zkušenosti. Mám skoro 2 měsíční holčičku, která je na UM. Dáváme 90 ml tak 6× až 7× za den (Nutrilon 1 HA). Když malá pije, z bříška se jí ozývá takové jak žbluňkání, kručení, no zvláštní zvuky. Je to normální ? Má někdo podobnou zkušenost ?
A jakou savičku na lahvičce používáte ? My máme lahvičku NUK a savička má být protikoliková (ovšem malá na prdíky dost trpí) a dudlík má tvar jakoby mateřského prsa a s dírkou nahoře.