Hry do tabletu pro 3leťáka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
verulicek
8.2.14 14:25
@Antynka píše:
Her je opravdu spousta - já tedy znám ty pro iPad. A proč dávat 3letému dítěti tablet? Protože je tam spousta výukových her a používají se třeba i pro postižené děti se speciálními výukovými potřebami. Je tam třeba i parádní dopravní výchova, učí se tam tvary, barvy ale i jazyky atd. Prostě já to beru jako doplněk - právě ke klasickému malování a vystřihování. Prostě žijeme v 21. století a kdo si myslí, že když se dá dítěti tablet, že už si nebude normálně hrát, tak to je nesmysl - když má dítě ty sprváně podněty, tak je tablet jen jedna z „hraček“.

A kdo si myslí, že když mu ten tablet nedá, tak bude dítě zaostávat v „technickém“ světě, je na omylu ještě víc. Děti jsou děti a v jakémkoliv století si musí procházet stejným vývojem (od motoriky, přes slovní zásobu a hlavně SPOLEČENSKÉ AKTIVITY, které s těmito přístroji nemají nic společného).
Když to tak blbě řeknu - omalovánky: dítě se učí používat jemnou motoriku, barvy..komunikuje při tom s rodičem, v průběhu mu ukazuje, jak se mu práce daří, učí se trpělivosti, výsledkem je něco hmotného, co dítě vytvořilo, je na sebe pyšné, obrázek se pověsí na ledničku, večer ukáže tatínkovi nebo babičce, dítě je na sebe hrdé atd. atd.
Přínos hraním hry nebo vybarvování obrázku na PC - pro vývoj téměř nulový, pouze „zabití času“ - ale je nutné v tomto věku, kdy se děti tak rychle vyvíjí, tak rychle rostou - zabíjet tento cenný čas? :nevim:

Příspěvek upraven 08.02.14 v 14:51

• Citovat
  • Upravit
4099
8.2.14 14:26

Ach jo. asi pozadam o vymazani, tady nejde se normalne na neco zeptat?

diky vsem, kdo dali tipy podle dotazu.

a diky vsem, kdo poskytli nevyzadane poucovaci rady.
nemam potrebu nic vysvetlovat, nebo se obhajovat.
jedine co napsat musim je, ze jsou i rodiny, kde deti koukaji na televizi, nebo kde rodice koukaji na tv zatimco si dite pobliz hraje. to zase naprosto nechapu ja… ale hlavne ze si dite pri zvucich napr. krimi zprav nebo Dark Kniht hraje s opravdovymi hrackami. nechapu, nechapu. (krimi zpravy jsem videla pred rokem v hotelu, po 5 minutach jsem zadala obsluhu o vypnuti. hruza, hruza. a Dark Kniht jsem se doslechla, ze bezel v odpolednich hodinach. silenost. kolik malych deti to asi videlo?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.2.14 14:27
@Mugduh píše:
Omlouvam se, konkretni hru nedoporucim, nakonec jsme tablet synovi jeste neporidili. Ale rada bych se zastala zakladatelky. O moudra typu „omalovank“ atd nestala, pokud vim… A pokrok nezastavis. Technologie patri k zivotu a nevim, proc by triletak cas od casu nemohl pouzivat tablet, kdyz se to rozumne ohlida?… A treba ho zaklatekla do prvni tridy nauci i plavat i si zavazat tkanicky…

Přesně tak…kluk ve 3 letech lyžuje, maluje, stříhá, hrajeme karty a pexeso. Ale večer před spaním si s tátou hrajou 10 minut na chytrým telefonu hry (a chlap se o mobil bojí, takže uvažuje o koupi levnýho tabletu).
Jinak u nás je hit lego vlak (přesný název můžu v případě zájmu zjistit večer, protože teď je prekvapive pro rýpalky, kluk s tátou venku na výletě) - staví se tam koleje, nakládají věci na přepravu. Pak hraje ještě nějaký auta, ale tam už vůbec netuším název.

• Citovat
  • Upravit
7974
8.2.14 14:27

@budi Dcera milovala puzzle, třeba dino puzzle. Z malování jen omalovánky, raději maluje ručně na papír. Jeden čas hodně frčela Song Machine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
8.2.14 14:31
@budi píše:
Ach jo. asi pozadam o vymazani, tady nejde se normalne na neco zeptat?

diky vsem, kdo dali tipy podle dotazu.

a diky vsem, kdo poskytli nevyzadane poucovaci rady.
nemam potrebu nic vysvetlovat, nebo se obhajovat.
jedine co napsat musim je, ze jsou i rodiny, kde deti koukaji na televizi, nebo kde rodice koukaji na tv zatimco si dite pobliz hraje. to zase naprosto nechapu ja… ale hlavne ze si dite pri zvucich napr. krimi zprav nebo Dark Kniht hraje s opravdovymi hrackami. nechapu, nechapu. (krimi zpravy jsem videla pred rokem v hotelu, po 5 minutach jsem zadala obsluhu o vypnuti. hruza, hruza. a Dark Kniht jsem se doslechla, ze bezel v odpolednich hodinach. silenost. kolik malych deti to asi videlo?)

Tady se vždycky najde x rýpalek, které neumí číst, jak se diskuse jmenuje :nevim: :nevim: S tím se smiř :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
50145
8.2.14 14:31

Můj kluk občas hraje Angry Birds, Bad Piggies.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
8.2.14 14:32
@Mugduh píše:
Omlouvam se, konkretni hru nedoporucim, nakonec jsme tablet synovi jeste neporidili. Ale rada bych se zastala zakladatelky. O moudra typu „omalovank“ atd nestala, pokud vim… A pokrok nezastavis. Technologie patri k zivotu a nevim, proc by triletak cas od casu nemohl pouzivat tablet, kdyz se to rozumne ohlida?… A treba ho zaklatekla do prvni tridy nauci i plavat i si zavazat tkanicky…

diky za podporu. syn uz plavat umi, bez pomucek preplave detsky bazen. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
8.2.14 14:37
@lucenka píše:
Přesně tak…kluk ve 3 letech lyžuje, maluje, stříhá, hrajeme karty a pexeso. Ale večer před spaním si s tátou hrajou 10 minut na chytrým telefonu hry (a chlap se o mobil bojí, takže uvažuje o koupi levnýho tabletu).
Jinak u nás je hit lego vlak (přesný název můžu v případě zájmu zjistit večer, protože teď je prekvapive pro rýpalky, kluk s tátou venku na výletě) - staví se tam koleje, nakládají věci na přepravu. Pak hraje ještě nějaký auta, ale tam už vůbec netuším název.

Myslím, ze to m v názvu Duplo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
8.2.14 14:40

@budi koukni na stránky lega dupla, jsou tam fajn hry(jak už někdo zmiňoval vláček, zoo a ještě nějaké(v té zoo je snad vše na co si vzpomeneš…autíčka, poznávání zvířátek, vláčky, skládačky, obchod(poznávání ovoce, zel a počítání) malování, princezny, prostě snad všechno. Když se v dnešní době děcka i na takové vesnické malotřídce jako je u nás učí na tabletech nevidím důvod proč by se tříleťák neměl seznamovat s technikou a jejím používáním :roll: a to že hraje na tabletu hry ještě neznamená že si neumí hrát bez něj :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.2.14 14:42

Tak díky radě od @meringa jsem ten vlak našla http://www.svetandroida.cz/…-deti-201308

• Citovat
  • Upravit
4099
8.2.14 14:43

@cizova
tyjo diky, k duplu jsou nejake hry i na tablet? tak to je super. duplo u nas frci uz vic nez rok, tohle to jen podpori.

fakt jsem dted netusila, kolik peknych her tam muze byt :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
8.2.14 14:47

@budi jo jo. Naše mladá si pak ten jeden příběh přehrává i s obyč kostkama :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
8.2.14 14:54

Koukám, že tady se člověk nemůže na nic zeptat, aby ho hned všichni nesetřeli :roll:

Zakladatelko, naše 3,5letá hraje :

Lego Duplo, Lego Trains, Pou (to spíš hraju já a ona ho občas krmí :mrgreen: )
První slova (skládají se písmenka)
Smart Baby - tam je plno her, omalovánek, krmení rybiček a já nevím co ještě.

• Citovat
  • Upravit
zichisek
8.2.14 15:05

Ještě koukám, že máme:
Lego App 4+ (dítko si složí z lega autíčko a tím pak jede danou trasu)
Cut the Rope (hraje muž, ale dceři se moc líbí. Je to žabka, která se snaží chytit lízátko)
Poznávám barvy

• Citovat
  • Upravit
4099
8.2.14 15:06
@madi píše:
Tady se vždycky najde x rýpalek, které neumí číst, jak se diskuse jmenuje :nevim: :nevim: S tím se smiř :mrgreen:

no budu muset :mrgreen:

ja tu diskuzi zakladala na tabletu, u stolu..na stul se mi vlezlo kafe a ten tablet. zbytek zabiraly papiry pomalovane vodovkama, ruzne nadobky a stetce a taky nekolikadenni „prace“ s domaci plastelinou na ruznych podlozkach. neco v surovem stavu, neco ususeno z trouby a neco uz pomalovano barvami, cast navlecena na tkanicich :-) ted uz jsem to pomalu uklidila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí