Hry do tabletu pro 3leťáka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3307
8.2.14 21:50
@verulicek píše:
Když rád maluje, koupila bych omalovánky. Nevidím důvod, proč bych dávala tříletému do ruky tablet :think: Ale to je čistě můj názor.
:palec: :palec: :palec: :palec: Naprosto souhlasím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50133
8.2.14 21:52
@Petule030 píše:
@meringa Samozřejmě to nevím, ale bylo by vhodné navštěvovat logopeda. A ano, povídali si, ale právě o tom, co se jak na mobilu udělá, jak se tahle hra hraje atd. Nezaslechla jsem žádnou konverzaci z obyčejného života kromě otázky, jestli už nemá hlad :nevim:

Logopedové doporučují vzdělávací hry i na tabletu, sama jsem se tomu divila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
8.2.14 21:55
@Petule030 píše:
Zakladatelko promiň, tohle jsi číst nechtěla a ani nechci být rýpavá. Ale podle mě je pro malé děti tablet naprosto zbytečný a nevhodný!! Děti by měly rozvíjet motorické schopnosti, různé skládačky rozvíjí i logiku a hlavně, dítěti je jedno, jestli se baví malováním nebo ťukáním na něco plochého!!! 8)
Připíši sem jednu příhodu, která určitě není tvojí situací, ale tak pro zajímavost… Nedávno jsem jela vlakem a naproti mě přisedla maminka s (odhadem) 8 letým synem. No řeknu, byla jsem z toho zhnusená. Matka si s ním povídala, kluk neuměl vyslovit žádnou sykavku, K, T, R, Ř, L (!!),… všechno nahrazovalo Š!. Já jsem mu téměř nerozuměla. Hlavně, že mu matka do rukou vrazila tablet, ona si vytáhla,,chytrý mobil" a začala se ho ptát, kde co najde :cert:

Tak zrovna ve vlaku vrážím dceři do ruky tablet pomalu hned po výjezdu. Jeď někdy s náma. Dcera ti bude 4hodiny zpívat dokola 4písničky. To jsou ostatní cestující fakt odvázaní.

• Citovat
  • Upravit
zichisek
8.2.14 21:56
@Marka76 píše: :palec: :palec: :palec: :palec: Naprosto souhlasím.

Protože je plno míst, kde to nelze.Ve vlaku, u lékaře, na úřadě apod…

• Citovat
  • Upravit
9374
8.2.14 21:58
@zichisek píše:
Tak zrovna ve vlaku vrážím dceři do ruky tablet pomalu hned po výjezdu. Jeď někdy s náma. Dcera ti bude 4hodiny zpívat dokola 4písničky. To jsou ostatní cestující fakt odvázaní.

Tak to věřím, ale já bych asi radši uvítala ty písničky, ještě bych se přidala :mrgreen: Rozhodně by to na mě udělalo lepší dojem, i když uznávám, že cesta může být pro děti dlouhááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
8.2.14 22:00
@Petule030 píše:
@meringa Samozřejmě to nevím, ale bylo by vhodné navštěvovat logopeda. A ano, povídali si, ale právě o tom, co se jak na mobilu udělá, jak se tahle hra hraje atd. Nezaslechla jsem žádnou konverzaci z obyčejného života kromě otázky, jestli už nemá hlad :nevim:

Když ono je to v týhle době fakt těžký. Třeba můj dvanáctiletej bratránek si sám sestavil počítač! 8o (jako nemyslím, že spojil monitor a bednu kabelem :mrgreen: ). Prostě je na to fakt frajer, baví ho to, už teď ví, co chce v budoucnu dělat a co si budeme povídat, ty počítače budou…
A tu konverzaci přeci nemůžeš tak brát…bylo to cestou vlakem, zabíjeli nudu. Třeba já se dneska s kolegyní cestou do práce bavila o tom, jestli by jsme se dokázali navzájem sníst, kdyby něco a jestli by jsme si z popela zesnulých nechaly vybrousit diamanty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
8.2.14 22:00

@zichisek malovat si lze všude. A ve vlaku? Není lepší místo než toto - když ukazuje člověk u okna dítěti věci venku, povídá si s ním, komentuje věci…ale beru to, někdo se prostě nevydrží věnovat dítěti tak dlouho.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2028
8.2.14 22:01
@MUFICE píše:
Logopedové doporučují vzdělávací hry i na tabletu, sama jsem se tomu divila :D

Zajímavé :think: :palec: Něco takovýho bych potřebovala pro sebe… ty moje sykavky kolikrát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50133
8.2.14 22:03
@verulicek píše:
@zichisek malovat si lze všude. A ve vlaku? Není lepší místo než toto - když ukazuje člověk u okna dítěti věci venku, povídá si s ním, komentuje věci…ale beru to, někdo se prostě nevydrží věnovat dítěti tak dlouho.. :nevim:

Otázka je, jestli to nebude obtěžovat ostatní cestující, kteří chtějí třeba spát. Tuhle jsem četla diskuzi, kde si lidi stěžovali na malé děti v letadle, pt dělají bordel. Zrovna v tom letadle by ten tablet dítě mohlo využít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
8.2.14 22:07

@verulicek ovšem za předpokladu, že to dítě vydrží sedět dýl, než 5 vteřin, nebo že ho vůbec bude zajímat, co se děje za tím oknem víc, než lítat sem a tam od kupé ke kupé a dělat na ostatní cestující „kuk“.

Každý dítě je jiný, stejně jako rodiče, a když k technice přistupují s rozumem, tak proč ne?

Já nevim, že to furt tak řešíte. Pokud vám tablety a podobný věci vadí, tak to svým dětem nepořizujte, ale pochopte, že ne každej to má stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
8.2.14 22:09
@verulicek píše:
@zichisek malovat si lze všude. A ve vlaku? Není lepší místo než toto - když ukazuje člověk u okna dítěti věci venku, povídá si s ním, komentuje věci…ale beru to, někdo se prostě nevydrží věnovat dítěti tak dlouho.. :nevim:

Jasně i takoví jsou. Jsem učitelka ve školce, nemám problém věnovat se dítěti. Jako dítě jsme také komentovali co vidíme, jen teď nějak není co komentovat. Navíc sedáváme v uličce a do toho máme půlročáka. Nelze všechny házet do jednoho pytle. Nikdo netvrdí, že mají děti tablet v ruce celý den. Naše ho má půl hodinky večer než se uloží mimino.

• Citovat
  • Upravit
11565
9.2.14 02:47

@Petule030 Já teda nevím, ale vůbec nechápu, jak můžete být takhle „chytré“. Moje dítě od necelého roku může koukat na TV (začínali jsme s dětskými výzkovými jednoduchými hudebními videy), od roku a půl má tablet (používá ho teda tak od dvou), a vyslovit umí všechno kromě K a Ř.

Ono to bude tím, že problém není TABLET, ale problém jsou RODIČE. A je smutné, že to tu tolik radilek neumí rozlišit a zbytečně prudí odpovědné maminky, které chtějí jen dítěti přidat nové podněty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
9.2.14 06:43
@MUFICE píše:
Logopedové doporučují vzdělávací hry i na tabletu, sama jsem se tomu divila :D

To potvrzuju, malá chodí do školky s integrací a u dětí při individuální práci PC i tablet s výukovými modely používají. Malá tomu třeba říká: „vítek chodí mluvit na počítač, aby mu bylo rozumět“. Samozřejmě používají k rozvoji dovedností i jiné techniky. Pro mě v tom je pestrost. Co konkrétně, tak tam nepomůžu, doma tablet nemá (jen tu dětskou atrapu), ale asi si ho pořídíme.

Za tablet do letadla a do čekárny u lékaře se vyloženě přimlouvám 8)

• Citovat
  • Upravit
10937
9.2.14 07:11

My tam mame pohadky. Pak ty výukový karticky pexeso pak hry pro předškoláky ale pro starsi ruzne hry. Hodbe casto cekame ted jsem litala po doktorech syn se zabavil a nebyl pak tak divoký pastelkama bych ho v čekárně nebo v aute nezabavila. Jak jsem byla proti tak ted super.

Příspěvek upraven 09.02.14 v 20:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50133
9.2.14 12:59
@Slečna Ferka píše:
Ono to bude tím, že problém není TABLET, ale problém jsou RODIČE. A je smutné, že to tu tolik radilek neumí rozlišit a zbytečně prudí odpovědné maminky, které chtějí jen dítěti přidat nové podněty.

S tím souhlasím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect