Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@verulicek píše:
Když rád maluje, koupila bych omalovánky. Nevidím důvod, proč bych dávala tříletému do ruky tabletAle to je čistě můj názor.
@Petule030 píše:
@meringa Samozřejmě to nevím, ale bylo by vhodné navštěvovat logopeda. A ano, povídali si, ale právě o tom, co se jak na mobilu udělá, jak se tahle hra hraje atd. Nezaslechla jsem žádnou konverzaci z obyčejného života kromě otázky, jestli už nemá hlad
Logopedové doporučují vzdělávací hry i na tabletu, sama jsem se tomu divila ![]()
@Petule030 píše:
Zakladatelko promiň, tohle jsi číst nechtěla a ani nechci být rýpavá. Ale podle mě je pro malé děti tablet naprosto zbytečný a nevhodný!! Děti by měly rozvíjet motorické schopnosti, různé skládačky rozvíjí i logiku a hlavně, dítěti je jedno, jestli se baví malováním nebo ťukáním na něco plochého!!!
Připíši sem jednu příhodu, která určitě není tvojí situací, ale tak pro zajímavost… Nedávno jsem jela vlakem a naproti mě přisedla maminka s (odhadem) 8 letým synem. No řeknu, byla jsem z toho zhnusená. Matka si s ním povídala, kluk neuměl vyslovit žádnou sykavku, K, T, R, Ř, L (!!),… všechno nahrazovalo Š!. Já jsem mu téměř nerozuměla. Hlavně, že mu matka do rukou vrazila tablet, ona si vytáhla,,chytrý mobil" a začala se ho ptát, kde co najde
Tak zrovna ve vlaku vrážím dceři do ruky tablet pomalu hned po výjezdu. Jeď někdy s náma. Dcera ti bude 4hodiny zpívat dokola 4písničky. To jsou ostatní cestující fakt odvázaní.
@Marka76 píše:![]()
![]()
![]()
Naprosto souhlasím.
Protože je plno míst, kde to nelze.Ve vlaku, u lékaře, na úřadě apod…
@zichisek píše:
Tak zrovna ve vlaku vrážím dceři do ruky tablet pomalu hned po výjezdu. Jeď někdy s náma. Dcera ti bude 4hodiny zpívat dokola 4písničky. To jsou ostatní cestující fakt odvázaní.
Tak to věřím, ale já bych asi radši uvítala ty písničky, ještě bych se přidala
Rozhodně by to na mě udělalo lepší dojem, i když uznávám, že cesta může být pro děti dlouhááá
@Petule030 píše:
@meringa Samozřejmě to nevím, ale bylo by vhodné navštěvovat logopeda. A ano, povídali si, ale právě o tom, co se jak na mobilu udělá, jak se tahle hra hraje atd. Nezaslechla jsem žádnou konverzaci z obyčejného života kromě otázky, jestli už nemá hlad
Když ono je to v týhle době fakt těžký. Třeba můj dvanáctiletej bratránek si sám sestavil počítač!
(jako nemyslím, že spojil monitor a bednu kabelem
). Prostě je na to fakt frajer, baví ho to, už teď ví, co chce v budoucnu dělat a co si budeme povídat, ty počítače budou…
A tu konverzaci přeci nemůžeš tak brát…bylo to cestou vlakem, zabíjeli nudu. Třeba já se dneska s kolegyní cestou do práce bavila o tom, jestli by jsme se dokázali navzájem sníst, kdyby něco a jestli by jsme si z popela zesnulých nechaly vybrousit diamanty
![]()
@zichisek malovat si lze všude. A ve vlaku? Není lepší místo než toto - když ukazuje člověk u okna dítěti věci venku, povídá si s ním, komentuje věci…ale beru to, někdo se prostě nevydrží věnovat dítěti tak dlouho.. ![]()
@MUFICE píše:
Logopedové doporučují vzdělávací hry i na tabletu, sama jsem se tomu divila
Zajímavé
Něco takovýho bych potřebovala pro sebe… ty moje sykavky kolikrát ![]()
@verulicek píše:
@zichisek malovat si lze všude. A ve vlaku? Není lepší místo než toto - když ukazuje člověk u okna dítěti věci venku, povídá si s ním, komentuje věci…ale beru to, někdo se prostě nevydrží věnovat dítěti tak dlouho..
Otázka je, jestli to nebude obtěžovat ostatní cestující, kteří chtějí třeba spát. Tuhle jsem četla diskuzi, kde si lidi stěžovali na malé děti v letadle, pt dělají bordel. Zrovna v tom letadle by ten tablet dítě mohlo využít.
@verulicek ovšem za předpokladu, že to dítě vydrží sedět dýl, než 5 vteřin, nebo že ho vůbec bude zajímat, co se děje za tím oknem víc, než lítat sem a tam od kupé ke kupé a dělat na ostatní cestující „kuk“.
Každý dítě je jiný, stejně jako rodiče, a když k technice přistupují s rozumem, tak proč ne?
Já nevim, že to furt tak řešíte. Pokud vám tablety a podobný věci vadí, tak to svým dětem nepořizujte, ale pochopte, že ne každej to má stejně.
@verulicek píše:
@zichisek malovat si lze všude. A ve vlaku? Není lepší místo než toto - když ukazuje člověk u okna dítěti věci venku, povídá si s ním, komentuje věci…ale beru to, někdo se prostě nevydrží věnovat dítěti tak dlouho..
Jasně i takoví jsou. Jsem učitelka ve školce, nemám problém věnovat se dítěti. Jako dítě jsme také komentovali co vidíme, jen teď nějak není co komentovat. Navíc sedáváme v uličce a do toho máme půlročáka. Nelze všechny házet do jednoho pytle. Nikdo netvrdí, že mají děti tablet v ruce celý den. Naše ho má půl hodinky večer než se uloží mimino.
@Petule030 Já teda nevím, ale vůbec nechápu, jak můžete být takhle „chytré“. Moje dítě od necelého roku může koukat na TV (začínali jsme s dětskými výzkovými jednoduchými hudebními videy), od roku a půl má tablet (používá ho teda tak od dvou), a vyslovit umí všechno kromě K a Ř.
Ono to bude tím, že problém není TABLET, ale problém jsou RODIČE. A je smutné, že to tu tolik radilek neumí rozlišit a zbytečně prudí odpovědné maminky, které chtějí jen dítěti přidat nové podněty.
@MUFICE píše:
Logopedové doporučují vzdělávací hry i na tabletu, sama jsem se tomu divila
To potvrzuju, malá chodí do školky s integrací a u dětí při individuální práci PC i tablet s výukovými modely používají. Malá tomu třeba říká: „vítek chodí mluvit na počítač, aby mu bylo rozumět“. Samozřejmě používají k rozvoji dovedností i jiné techniky. Pro mě v tom je pestrost. Co konkrétně, tak tam nepomůžu, doma tablet nemá (jen tu dětskou atrapu), ale asi si ho pořídíme.
Za tablet do letadla a do čekárny u lékaře se vyloženě přimlouvám ![]()
My tam mame pohadky. Pak ty výukový karticky pexeso pak hry pro předškoláky ale pro starsi ruzne hry. Hodbe casto cekame ted jsem litala po doktorech syn se zabavil a nebyl pak tak divoký pastelkama bych ho v čekárně nebo v aute nezabavila. Jak jsem byla proti tak ted super.
Příspěvek upraven 09.02.14 v 20:49
@Slečna Ferka píše:
Ono to bude tím, že problém není TABLET, ale problém jsou RODIČE. A je smutné, že to tu tolik radilek neumí rozlišit a zbytečně prudí odpovědné maminky, které chtějí jen dítěti přidat nové podněty.
S tím souhlasím ![]()