Hry do tabletu pro 3leťáka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2028
8.2.14 15:09
@budi píše:
no budu muset :mrgreen:ja tu diskuzi zakladala na tabletu, u stolu..na stul se mi vlezlo kafe a ten tablet. zbytek zabiraly papiry pomalovane vodovkama, ruzne nadobky a stetce a taky nekolikadenni „prace“ s domaci plastelinou na ruznych podlozkach. neco v surovem stavu, neco ususeno z trouby a neco uz pomalovano barvami, cast navlecena na tkanicich :-) ted uz jsem to pomalu uklidila :-)
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
8.2.14 15:11
@budi píše:
no budu muset :mrgreen:ja tu diskuzi zakladala na tabletu, u stolu..na stul se mi vlezlo kafe a ten tablet. zbytek zabiraly papiry pomalovane vodovkama, ruzne nadobky a stetce a taky nekolikadenni „prace“ s domaci plastelinou na ruznych podlozkach. neco v surovem stavu, neco ususeno z trouby a neco uz pomalovano barvami, cast navlecena na tkanicich :-) ted uz jsem to pomalu uklidila :-)

já diskuse o tabletech miluju :mrgreen: před vánocemi jich tu bylo x s tématem, zda je to vhodný dárek pro dítě nebo ne :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
11565
8.2.14 15:37

@budi Naše dcera taky má tablet (dokonce jako jediná z rodiny :mrgreen: ), koupili jsme jí ho hlavně kvůli čtyřhodinovým cestám autem na Moravu za rodinou, kde jí pouštíme pohádky, když nespí (ale ono i na tu kratší cestu, třeba hodinovou, když se potřebuješ soustředit na řízení a jedeš s dítětem sama, je fajn, když má dítě zábavu).

Hry naše dítě hraje, ale obvykle ne tak, že bysme mu dali tablet a šli pryč: buď u toho přímo asistujeme, nebo je to stejné, jako kdyby si třeba malovalo a já měla povinnost - prostě dělám nějakou práci v kuchyni, a přitom se dcerou mluvím. Musím říct, že z těch moralistek, co si myslí, že když si s dítětem celý den nestavíte kostičky (to například naši dceru nebavilo NIKDY) nebo si s ním nemalujete a nevystřihujete (to ji baví, ale tak, že jeden obrázek udělá ona a deset já - ne že bych to pro ni neudělala, udělám, ale s její motorikou to moc nepocvičí) a půjčíte mu hru nebu pustíte televizi, tak jste ztralí na sociálku, je mi občas fakt blbě.

Jinak hry na tabletu jsou taky dost finančně výhodný. Jasně že dítě má puzzle, ale když ho už nebaví, tak můžu koupit další za celkem dost peněz a musím vymyslet, kde to budu skladovat; v tabletu mám puzzlí, kolik chci, a zdarma nebo za pár korun. A třeba ty Výukové kartičky, ty jsou lepší než megatlustá encyklopedie (několik dětských encyklopedií samozřejmě máme, ale je tam na stránce hodně věcí a zatím to je pro malou složité), je tam fakt hodně témat a je to interaktivní, čili na naučení velmi dobré (už dneska pozná dítě kytky, který neznám ani já ;) ).

Btw. ten výzkum z iDnesu mě taky pobavil. Třeba s těma tkaničkama: jo, dnešní děti to neumí. Ale proč by to uměly, když je většina dětských botiček na suchý zip? Kdyby si musely boty zavázat, tak je to mámy naučí, ale když nemusí, tak proč by to do nich rvaly? Totéž jízda na kole: za našich časů si děti vzaly kolo a už jako malé jezdily na chalupě po vsi a hrály si s ostatními; dneska dítě pod deset let nikdo samotné nepustí na komunikaci, kde by mohlo něco jet, navíc se bude bát, jestli má helmu atd., a pokud je to rodina kolařů, tak jezdí delší vzdálenosti a tam zas na svoje kolo nebudou spěchat, protože to malej neušlape a radši ho dají na sedačku. Tak proč by děti měly umět jezdit brzo na kole… No nic, omlouvám se za OT, nějak mě to nadzvedlo.

Takže k zakladatelce:
máme v tabletu vyzkoušené (dceři je 2,5)

• od autora Výukových kartiček, které jsou nej, ještě Abeceda pro děti
  • dceru baví i První slova (česky), nenech se zmást tím, že v ukázkové zelenině jsou dvě chyby (okurek, hrašek)
  • jednu dobu frčely úplně primitivní české Poznávám barvy (logo je jakoby šachovnice z barviček), a od téhož výrobce Poznávám zeleninu, Nauč se ovoce
  • stažené máme i Státní vlajky (PMQ), ale to malá ještě tolik nedává
  • v češtině máme ještě Kapitána Kalkulíka
  • poměrně jednoduché a oblíbené je AnimalPuzzles (v logu je sedící medvídek)
  • Lego Duplo ZOO je fajn, ale náš tablet není zrovna dělo a hrozně to na něm trvá
  • velmi oblíbený je Zebra Paint (vybravování obrázků)
  • ze zvířátkových her máme docela dobré Baryard Games, Kids Animals
  • od výrobce toho posledního máme nakoupené ještě další dobré hry: Kids Connect the Dots, Kids Animals, Kids Preschool Puzzles (na motoriku a představivost, puzzle), Kids Professions (oblékáš panenky) a Kids Numbers and Math Lite (když se to koupí, mizí Lite)
  • občas malá hraje s naší asistencí Kids Piano Lite (logo je ptáček s xylofonem)
  • z takových těch „mám postavičku a ona něco dělá, když jí řeknu“ máme Todller Robot (retrodesign), Talking Nado (otravné), Talking Tom (prudivé nevypnutelné reklamy), ale od toho se snažím malou odhánět, nebaví mě to na to koukat s ní :D

Kdybys nějakou tu hru chtěla zkusit, ale nemohla ji najít, pošli SZ, nasměruju.

EDIT: Pokud jde o pexesa, jsou jak v těch kartičkách, tak třeba v číslech a podobně; nám zcela stačí a extra pexeso žádné nemáme.

Příspěvek upraven 08.02.14 v 17:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
8.2.14 15:39

Ahoj my máme Angry birds, pexeso a Farming simulátor - to hraju se synem. Diskuzi prosím nezamykej, vybodni se na ne :-) Však my víme svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2728
8.2.14 17:19

Ještě mě napadla Předškolní brašnička, ta je myslím také pro Android. A super je Dopravní výchova - ale nevím jestli je ve verzi pro Android. A také třeba Balonky - tam se děti učí psát - prostě dělají ty pohyby potřebné pro obloučky u písmen atd. Ale předem se omlouvám jestli nejsou ty hry dostupné pro Android - já mám najeté ty pro iPad, jak už jsem psala.

A na rýpalky už také kašlu - prostě si myslí, že se chceme dětí zbavit a mít klid a posadíme je k tabletu - no co, když si to myslí, tak to je jejich věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
8.2.14 17:24

Já mam rok a půl leteho a miluje zvuky zvířat. Už si sám aplikaci zapne a voli oblíbena zvířátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
8.2.14 20:45

@zichisek
diky za hezké tipy, projdu si to! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
8.2.14 20:46

@Slečna Ferka

WOOOOW
díky moc! krásně jsi to rozepsala!! ještě jsem nekoukala, ale postupně si to projdu. Podle těch názvů to určitě najdu. Nainstaluju a postupně budeme zkoušet. Jsi moc hodná, že sis dala takový čas s vypisováním těch her!!! Opravdu děkuju!
:potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
8.2.14 20:56
@Antynka píše: .....
A na rýpalky už také kašlu - prostě si myslí, že se chceme dětí zbavit a mít klid a posadíme je k tabletu - no co, když si to myslí, tak to je jejich věc.

Díky za podporu. :palec: a za tvoje tipy taky.

Nejdřív jsem požádala o smazání diskuze, ale administrátorka napsala, že už tu jsou užitečné informace. Má pravdu, spousta hezkých tipů se tu nastřádala.
Ty prvotní reakce mě ale nějak rozhodily… Já která si pořád říkám, jestli dítěti nějak neuškodím, protože nezná TV a v kolektivu bude za mimoně… tak mi tu začnou psát, jak se chci dítěte zbavit a upíchnout ho k tabletu. no… už mě to naštěstí přešlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
8.2.14 21:10

@budi Nic si z toho fakt nedělej :hug:. Já se třeba zasekla minulý rok s dcerou na devět hodin v Turecku na letišti a díky bohu, že jsem měla tablet natřískanej různýma ptákovinkama, jinak nevím nevím, jak bych to tam s ní přežila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
8.2.14 21:16

Zakladatelko promiň, tohle jsi číst nechtěla a ani nechci být rýpavá. Ale podle mě je pro malé děti tablet naprosto zbytečný a nevhodný!! Děti by měly rozvíjet motorické schopnosti, různé skládačky rozvíjí i logiku a hlavně, dítěti je jedno, jestli se baví malováním nebo ťukáním na něco plochého!!! 8)
Připíši sem jednu příhodu, která určitě není tvojí situací, ale tak pro zajímavost… Nedávno jsem jela vlakem a naproti mě přisedla maminka s (odhadem) 8 letým synem. No řeknu, byla jsem z toho zhnusená. Matka si s ním povídala, kluk neuměl vyslovit žádnou sykavku, K, T, R, Ř, L (!!),… všechno nahrazovalo Š!. Já jsem mu téměř nerozuměla. Hlavně, že mu matka do rukou vrazila tablet, ona si vytáhla,,chytrý mobil" a začala se ho ptát, kde co najde :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
8.2.14 21:18

Jo a až budeš hledat a stahovat, tak doporučuju stáhnout Turbo raceing :palec:. Je to teda asi spíš pro tebe, já na tom teď ujíždím v práci, když nemám lidi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
8.2.14 21:19

@meringa
dík :hug:

@Petule030
máš pravdu, to jsem číst nechtěla :-) ptala jsem se na tipy na hezké hry. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
8.2.14 21:43
@Petule030 píše:
Zakladatelko promiň, tohle jsi číst nechtěla a ani nechci být rýpavá. Ale podle mě je pro malé děti tablet naprosto zbytečný a nevhodný!! Děti by měly rozvíjet motorické schopnosti, různé skládačky rozvíjí i logiku a hlavně, dítěti je jedno, jestli se baví malováním nebo ťukáním na něco plochého!!! 8)
Připíši sem jednu příhodu, která určitě není tvojí situací, ale tak pro zajímavost… Nedávno jsem jela vlakem a naproti mě přisedla maminka s (odhadem) 8 letým synem. No řeknu, byla jsem z toho zhnusená. Matka si s ním povídala, kluk neuměl vyslovit žádnou sykavku, K, T, R, Ř, L (!!),… všechno nahrazovalo Š!. Já jsem mu téměř nerozuměla. Hlavně, že mu matka do rukou vrazila tablet, ona si vytáhla,,chytrý mobil" a začala se ho ptát, kde co najde :cert:

A jak víš, že třeba nenavštěvují logopeda a neřeší to? :nevim: Sama píšeš, že matka si s ním povídala… nebylo by horší, kdyby mu vrazila tablet a řekla „nějak se zabav“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
8.2.14 21:47

@meringa Samozřejmě to nevím, ale bylo by vhodné navštěvovat logopeda. A ano, povídali si, ale právě o tom, co se jak na mobilu udělá, jak se tahle hra hraje atd. Nezaslechla jsem žádnou konverzaci z obyčejného života kromě otázky, jestli už nemá hlad :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí