Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
NiKina píše:derida píše:já nevím, asi trpím představou, že gynekologové tohle přece nebudou ventilovat, ženský by se jim pak na tyhle kšefty vyprdly!!!NiKina píše:Niki, já mám dvě kamarádky gynekoložky a obě mi tvrdily, že v té Mireně je tak málo hormonů, že po ní prostě nemůžu přibírat. Ale je pravda, že od té doby co ji mám, tak prostě nemůžu hnout se dvěma kily. A to každý den běhám 5kilometrů a sladký vidím tak akorát v časopise.
Doktor mi tuhle doměnku vyvrátil (samozřejmě nebude shazovat lobby, jež ho živí) a tvrdil, že prej tloustnu proto, že nemusím mít při sexu starosti s otěhotněním… - DEBIL!!! Sorry, ale mě dožral!
Samozřejmě, je v tom hormon a nějak to tělo ovlivňuje....... u mě to vážně bylo tím, že přesně od té doby se mi váha nehnula, šla nahoru - taky jsem trochu víc žrala, to je fakt… vlčí hlady a kolísání… to mi dělená strava urovnala…
Ale Mirenu bych v podezření vedla - nicméně je to prd platný, protože ji za rok ven nedám, za těch 6000,–Kč. I když… kdyby to bylo na mě, bez sexu, či spíše bez sperma bych se obešla… čili už k Mireně chovám negativní city…
NiKi
Pro mě Mirena vinna - šmitec!
NiKi
kdyby to nebyly kamarádky, tak bych ti i věřila.
derida píše:Lizbeth píše:Ahoj Liz, ty ještě nechrníš??? Po shlédnutí tvé fotky, bych neřekla, že máš nějaká kila navrch, jestli ty nebudeš anorektička, která tady nadává na svou postavu
Nejštastnější je ta co sežere kachnu a nepřibere ani gram..![]()
Asi takhle - ono to není o tom, že ten člověk SÁM chce být co nejštíhlejší, ale že VÍ, že pro ostatní je to nějaké měřítko..
Ted mám jako pro okolí třeba mírnou nadváhu, ale před 50 ti lety, bych byla úplně v pohodě - možná krasavice..
Jako, děláme si to samy.. štíhlejší nejsou štastnější - protože jsou štíhlí, ale protože se to předpokládá..Všechno to dobré se tomu podřizuje - láska, sex, práce, peníze..
Být štíhlí je v dnešní době roven úspěchu..Pak můžeš být blbej jak necky, ale hlavně, že jsi štíhlí..![]()
No to je konec světa - Deri mě nazvala anorektičkou
![]()
Tak kamarádko já mám 82 kg..Ale prdel právě je, že mi to připadá uplně normální a vypadám tak nějak přirozeně..A o tom to je.
![]()
Dana27 píše:
Liz, já bych byla taky v kurzu tak před sto lety. Minule dávali nějakej dokument, kde byly v novinách a na letácích reklamy na čokoládu, aby jí ženský jedly a přibíraly, protože byly in baculky. A kdo byl vychrtlej, tak in nebyl a snad neměl ani chlapa. Takže si koupim korzet, stáhnu se, aby se mi ještě víc vyvalily kozy a prdel a nastoupim do stroje času. Anebo odcestuju do nějaké rovníkové země, na nějakej ostrov, kde hubený ženský jsou taky rarita.
JO!
A ja bych se zase uplatnila v dobach BAROKNICH KRASAVIC
![]()
Dana27 píše:
Liz, já bych byla taky v kurzu tak před sto lety. Minule dávali nějakej dokument, kde byly v novinách a na letácích reklamy na čokoládu, aby jí ženský jedly a přibíraly, protože byly in baculky. A kdo byl vychrtlej, tak in nebyl a snad neměl ani chlapa. Takže si koupim korzet, stáhnu se, aby se mi ještě víc vyvalily kozy a prdel a nastoupim do stroje času. Anebo odcestuju do nějaké rovníkové země, na nějakej ostrov, kde hubený ženský jsou taky rarita.
Dano, stačí do Brazílie, tak ženská bez zadku není ženská. ![]()
Lizbeth píše:derida píše:No to je konec světa - Deri mě nazvala anorektičkouLizbeth píše:Ahoj Liz, ty ještě nechrníš??? Po shlédnutí tvé fotky, bych neřekla, že máš nějaká kila navrch, jestli ty nebudeš anorektička, která tady nadává na svou postavu
Asi takhle - ono to není o tom, že ten člověk SÁM chce být co nejštíhlejší, ale že VÍ, že pro ostatní je to nějaké měřítko..
Ted mám jako pro okolí třeba mírnou nadváhu, ale před 50 ti lety, bych byla úplně v pohodě - možná krasavice..
Jako, děláme si to samy.. štíhlejší nejsou štastnější - protože jsou štíhlí, ale protože se to předpokládá..Všechno to dobré se tomu podřizuje - láska, sex, práce, peníze..
Být štíhlí je v dnešní době roven úspěchu..Pak můžeš být blbej jak necky, ale hlavně, že jsi štíhlí..![]()
![]()
![]()
Tak kamarádko já mám 82 kg..Ale prdel právě je, že mi to připadá uplně normální a vypadám tak nějak přirozeně..A o tom to je.![]()
Tak v tom případě chválím fotografa
Tipla bych u tebe tak max.60kilo ![]()
derida píše:Dana27 píše:Dano, stačí do Brazílie, tak ženská bez zadku není ženská.
Jdu rezervovat letenku.
StřeLenka píše:xivi píše:
a kolik měříš a vážíš?
Měřím 163 cm a vážím 60 kilo.Chtěla bych zhubnout 4 kila, protože jsem je nabrala tím, že jsem přestala kouřit a zpomalil se mi metabolismus. Jenže se obávám, že to stejně nezvládnu a já, jakožto milovnice jídla
si právě pokládám otázku, zda když se omezím v jídle a budu sice hubenější, jestli budu šťastnější.
Příspěvek upraven 31.10.10 v 20:50
Jé, já mít 60 kg, tak jse spokojená, to je můj sen - bohužel mi do něj chybí 14 kilo (dát dolů
) Ale že bych byla proto nešťastná? To ne. Je to hlavně proto, že mám tři krásné zdravé děti, milujícího manžela, který mi nevyčítá nějaké to kilčo navíc, i když si mě bral o deset kilo lehčí, ale před deseti lety… Takže ano, budu možná spokojenější když si budu moct koupit oblečení které se mi víc líbí a nebudu muset skovávat špíčky, ale když se mi to nepodaří na 100%, taky nešťastná nebudu, takže asi tak. Záleží jak to kdo bere, jaké má priority. Neříkám že nezřízené cpaní se čímkoliv je správné, ale pár kilo navíc není žádná tragedie, pokud je umí nosit …
…k tý Mireně…
přibíram už jen jak o ní čtu. Jestli mi jí někdo někdy narve někam dovnitř tak tady založim diskuzi „jak milovat sebe samu tunou špeku lemovánu“
Zlatuska píše: …k tý Mireně…
přibíram už jen jak o ní čtu. Jestli mi jí někdo někdy narve někam dovnitř tak tady založim diskuzi „jak milovat sebe samu tunou špeku lemovánu“
A nemůže to být tím, že třeba po ní zadržuješ vodu???
Sakryš, ted mám zas o čem dumat ![]()
Vím, že váha před dětmi a po dětech se nedá srovnávat, ale něco z jiného pohledu, nemám děti a je mi 22.
Na gymnáziu mě považovali téměř za anorektičku, ovšem jakmile nastoupila maturita a pak přijímačky na vysokou školu, tak jsem zjistila, že mě moje vlastní tělo díky stresu zrazuje (únavy, bolesti). Pomalu jsem začala přibírat - dobrovolně. Do prvního zkouškového a zejména během něj jsem nabrala přes 10 kilo - nespavost, nárazové jezení (protože během učení nebyl čas) atd. A jak se cítím? Nejsem tolik spokojená se svou váhou, ale říkám si, že platí mít obalené nervy tukem, zvětšila se mi prsa o velikost
a vypadám konečně jak ženská. Chodím 2× týdně cvičit a díky alergii nemůžu hodně věcí z jídel. A CÍTÍM SE BÁJEČNĚ, jsem sama se sebou spokojená i když si na váhu občas stěžuju.
Nic se nemá přehánět a ani hubenost nezaručuje spokojenost a štěstí, pocit štěstí a spokojenosti musí vycházet z každé osoby a je jedno kolik váží ![]()
LuckaJ píše:StřeLenka píše:xivi píše:
a kolik měříš a vážíš?
Měřím 163 cm a vážím 60 kilo.Chtěla bych zhubnout 4 kila, protože jsem je nabrala tím, že jsem přestala kouřit a zpomalil se mi metabolismus. Jenže se obávám, že to stejně nezvládnu a já, jakožto milovnice jídla
si právě pokládám otázku, zda když se omezím v jídle a budu sice hubenější, jestli budu šťastnější.
![]()
Jé, já mít 60 kg, tak jse spokojená, to je můj sen - bohužel mi do něj chybí 14 kilo (dát dolů
) Ale že bych byla proto nešťastná? To ne. Je to hlavně proto, že mám tři krásné zdravé děti, milujícího manžela, který mi nevyčítá nějaké to kilčo navíc, i když si mě bral o deset kilo lehčí, ale před deseti lety… Takže ano, budu možná spokojenější když si budu moct koupit oblečení které se mi víc líbí a nebudu muset skovávat špíčky, ale když se mi to nepodaří na 100%, taky nešťastná nebudu, takže asi tak. Záleží jak to kdo bere, jaké má priority. Neříkám že nezřízené cpaní se čímkoliv je správné, ale pár kilo navíc není žádná tragedie, pokud je umí nosit …
Já ty faldíky mám bohužel jen na břiše. Do toho jsem často nafouklá a vypadám minimálně na pátý měsíc těhotenství.
A to ty kila potom umím nosit jen když si na sebe vezmu těhonské tričko. Jen v tom případě si připadám normálně a s hrdostí držím krok.
Samozdřejmě jen když nejdu mezi známé, jen jedu nakoupit a je počasí na tričko.
derida píše:Zlatuska píše: …k tý Mireně…A nemůže to být tím, že třeba po ní zadržuješ vodu???
Sakryš, ted mám zas o čem dumat
ALE JOOO! JÁ PO TÝ MIRENĚ RÁDA BUDU ZADRŽOVAT VODU. Až mi ji tam ale někdo dá.
Já ji totiž nemam ![]()
Až ji tam budu mít, proměnim se v cisternu
Lizbeth píše:derida píše:No to je konec světa - Deri mě nazvala anorektičkouLizbeth píše:Ahoj Liz, ty ještě nechrníš??? Po shlédnutí tvé fotky, bych neřekla, že máš nějaká kila navrch, jestli ty nebudeš anorektička, která tady nadává na svou postavu
![]()
![]()
Tak kamarádko já mám 82 kg..Ale prdel právě je, že mi to připadá uplně normální a vypadám tak nějak přirozeně..A o tom to je.![]()
LIz - tak to vidím stejně a třeba Kristýnka mi říká, že si mě štíhlou vůbec neumí představit, že mám pěknou souměrnou postavu i když baculatou ![]()
Ať žije baroko
![]()
Nečetla jsem celou diskusi. Já to mám jinak. Když jsem ještě žila s manželem, tak jsem byla 5 let na dietách, 5× týdně na spiningu a brala prášky na hubnutí. Při výšce 169cm jsem měla 55 kg. Připadala jsem si hezká, lae šťastná jsem nebyla. Teď mám 78kg, jiného partnera, nejsem na práškách, na spinning nechodím, protože jsem si vyjezdila hemeroidy, a jsem šťastná. Nemůžu říct, že by mi to někdy nevadilo, ale prostě to neřeším. Jsou daleko důležitější věci na světě. Až se zadaří a budu mít mimčo, tak potom to budu řešit.
Jo, a co se týče líbivosti - chlapům se teď líbím daleko víc. Kila mám rozložené po celém těle, takže to nevypadá zle.
NiKina píše:
Určitě… před půl rokem jsem měla o deset kilo víc a byla jsem nevrlá, zlá, nešťastná… z toho, že mě všechno oblečení tlačilo a velikost 44 se mi hnusila…
Jím dělenou stravu (už ne striktně, hřeším, ale už taky hubnout nechci), je to omezení, je to v něčem výhoda, v něčem nevýhoda. Hambáče si občas dopřát můžu,v rámci hříchu… ale je fakt, že ta obyčejná nedělená jídla mě pak už moc nelákají - to samý čokoláda, sladkosti, když odvyknete, jste šťastnější bez nich, je na nich závislost a to, co jsem dřív nazývala chvilkou pro sebe (teda mlsota) bylo spíš nutkavá touha sežrat něco sladkýho jako náhradu za cokoliv (spánek, lásku, klid)… ale na to jsem přišla až hodně nepříjemným rozborem svého nitra…Za mě - ano, zhubla jsem 10 kilo, mám 160 cm a 55 kg a jsem spokojená, mám širší rádius výběru oblečení, když si vezmu podpatky, připadám si štíhlá, jak se mi prodlouží nohy. Mám ze sebe lepší pocit ženskosti a nestydím se v intimních chvílích, že někde teče špek nebo kvete celulitida…a proto mě to třeba i víc baví, předtím jsem se sexu vyhýbala…
Ale myslím, že je to o pocitu, někdo je nastaven na režim - šťastný s pár kilo navíc… a jiný ne. Jsou zase tací, co jsou ve štíhlém stavu unavení a vzteklí…Na tohle, milá zakladatelko, asi jednoznačnou odpověď nenajdeš…
NiKi
Niky, promiň, ale pokud jsi se svou výškou 160 cm měla před půl rokem 65 kg, tak jsi těžko mohla mít velikost 44. Vím z vlastní zkušenosti ( mám podobné míry) a v tý době jsi mohla mít tak maximálně 40 a to ti musela krásně a velmi pohodlně sedět. Nezlob se, není to nic proti sobě, ale já tu 44 mám a mám mnohem víc než 65 kilo. Kéž bych je měla ![]()