Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak já mám 163 cm,normální váhu mám 60kg + -2kg.Celý život bojuju abych měla alspoň tuto „normální“ váhu,když zhubnu pod 56kg je ze mě nervóza a není mi dobře,takže já nikdy nebudu hubený tip.Ale teď mám 70kg, po porodu
,tak mám co dělat.Nicméně nikdy nebudu tak hubená abych s toho byla šťastná,to bych musela mít tak 50kg a byla bych studená
![]()
estrellita píše:
Holky tak já se teda přidávám k tomu, že jsem se se shozenými kily začala mnohem líp cítit…
někdo tady psal o dělené stravě, taky jsem na ni najela, loni v lednu a během necelých 4 měsíců jsem shodila 17kg s tím, že jsem si fakt mohla pošmáknout a neměla jsem pocit omezení ( v čemž je dělená strava super) …pak jsem už držela její mírnější variantu, přes vánoce jsem hřešila až až, ale i tak jsem si stejnou váhu udržela prakticky rok a půl, než jsem letos otěhotněla…teď mám teda už zase 7 kg nahoře a jsem v 29tt…
Chci ale říct, že předtím jsem se prostě neměla ráda, diety nepomáhaly, u žádné jsem nevydržela, nic moc mě nebavilo, moje sebevědomí bylo totálně pod bodem mrazu…když jsem shodila ty kila, tak jsem se najednou začala cítit úplně jinak, mohla jsem se hezky obléknout, sehnala jsem fajn práci, seznámila se se spoustou super lidí, kteří taky měli co dočinění s „dělenkou“…začala jsem dobrovolně a ráda sportovat…Já!!!…takový celoživotní nesportovec
…prostě jsme se najednou už nestyděla jít mezi lidi a cvičit…což dřív ano…
Takže za sebe můžu říct, že jsem se snad i stala šťastnější a můj život se v mnoha směrech zlepšil…
Nicméně si myslím, že to seběvědomí nemusí být vždy o váze, spousta baculek se ve svém těle cítí skvěle a mají pozitivní energie na rozdávání.......což závidím…a přeju
Ahojky, začala jsem si číst něco o té dělené stravě, můžeš mi prosím nějak vysvětlit, jak to teda funguje?
dík moc, taky bych ráda zhubla, já jsem přibrala po úraze a te´d cvičím a cvičím, ale jde to těžko jak mám zpomalený metabolismus
Ano jsem šťastná, mám sebevědomí co jsem nikdy neměla, užívám si vybírání oblečení vel 34. Je to nádhera a jídlo mám moc ráda, ale když si představím, jak z toho mám špeky, že to co jsem těžce vysportovala jedním soustem zase do sebe narvu, tak mi můj přísný jídelníček nepřipadá přísný, ale rozumný ![]()
Myslím si, že jsou hlavně zdravější. nevěřím tomu, že v tomhle počasí se bude člověk s velkou nadváhou cítit bůhví jak skvěle. Je to zátěž pro organismus jak hrom
. Už abych měla dole těch 5 kg.
Mám 163 a 63kg, snažím se dát ještě tak 3-4 kg. Já se cítím rozhodně lépe když mám mín. Já bych nadváhu nesnesla. No, ale také ráda jim, ale to nesouvisí s váhou. Když jí člověk přiměřeně, pohybuje se, nepřežírá, tak to jde. Dávám si i sladký. Ničím se neomezuju. Pouze v pití, to je jenom voda. Já už bych nic sladkýho na pití nedala. Mě to nechutná. Ale dezertík po obědě, to si neodpustím.
Závist.
A asi nebude z mé strany jediná.