Hubenější jsou šťastnější?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4705
1.11.10 05:57
JančaK píše:
NiKina píše:
Určitě… před půl rokem jsem měla o deset kilo víc a byla jsem nevrlá, zlá, nešťastná… z toho, že mě všechno oblečení tlačilo a velikost 44 se mi hnusila…
Jím dělenou stravu (už ne striktně, hřeším, ale už taky hubnout nechci), je to omezení, je to v něčem výhoda, v něčem nevýhoda. Hambáče si občas dopřát můžu,v rámci hříchu… ale je fakt, že ta obyčejná nedělená jídla mě pak už moc nelákají - to samý čokoláda, sladkosti, když odvyknete, jste šťastnější bez nich, je na nich závislost a to, co jsem dřív nazývala chvilkou pro sebe (teda mlsota) bylo spíš nutkavá touha sežrat něco sladkýho jako náhradu za cokoliv (spánek, lásku, klid)… ale na to jsem přišla až hodně nepříjemným rozborem svého nitra…

Za mě - ano, zhubla jsem 10 kilo, mám 160 cm a 55 kg a jsem spokojená, mám širší rádius výběru oblečení, když si vezmu podpatky, připadám si štíhlá, jak se mi prodlouží nohy. Mám ze sebe lepší pocit ženskosti a nestydím se v intimních chvílích, že někde teče špek nebo kvete celulitida…a proto mě to třeba i víc baví, předtím jsem se sexu vyhýbala…

Ale myslím, že je to o pocitu, někdo je nastaven na režim - šťastný s pár kilo navíc… a jiný ne. Jsou zase tací, co jsou ve štíhlém stavu unavení a vzteklí… :roll: Na tohle, milá zakladatelko, asi jednoznačnou odpověď nenajdeš…
NiKi
Niky, promiň, ale pokud jsi se svou výškou 160 cm měla před půl rokem 65 kg, tak jsi těžko mohla mít velikost 44. Vím z vlastní zkušenosti ( mám podobné míry) a v tý době jsi mohla mít tak maximálně 40 a to ti musela krásně a velmi pohodlně sedět. Nezlob se, není to nic proti sobě, ale já tu 44 mám a mám mnohem víc než 65 kilo. Kéž bych je měla :mrgreen:

Já se nezlobím, nejsem souměrná postavička a 44 byly v některých modelech moje kalhoty… dodnes se nenarvu ani při nižší váze do 38, ale 40 to jistí… jsem holt prdelatka…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
1.11.10 07:41

ZA mých štíhlých časů jsme měla na kalhoty 38 a na horní část těla 40-42…
Teď mám neskutečný problém s číslováním. V butiku jsem zkoušela šaty s uvedenou vel 52 a v podstatě by mi žuvůtek zakryl tak 1 prso. O kus jinde mi krásně sedla 42… nechápavě jsem zírala… obvykle mám tak 44-46 :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
1.11.10 08:30

Já se vejdu do 42..tak nějak pořád..I když jsem byla o 15kg lehčí.Nechápu.. :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
1.11.10 08:49

Holky tak já se teda přidávám k tomu, že jsem se se shozenými kily začala mnohem líp cítit…
někdo tady psal o dělené stravě, taky jsem na ni najela, loni v lednu a během necelých 4 měsíců jsem shodila 17kg s tím, že jsem si fakt mohla pošmáknout a neměla jsem pocit omezení ( v čemž je dělená strava super :palec: ) …pak jsem už držela její mírnější variantu, přes vánoce jsem hřešila až až, ale i tak jsem si stejnou váhu udržela prakticky rok a půl, než jsem letos otěhotněla…teď mám teda už zase 7 kg nahoře a jsem v 29tt…
Chci ale říct, že předtím jsem se prostě neměla ráda, diety nepomáhaly, u žádné jsem nevydržela, nic moc mě nebavilo, moje sebevědomí bylo totálně pod bodem mrazu…když jsem shodila ty kila, tak jsem se najednou začala cítit úplně jinak, mohla jsem se hezky obléknout, sehnala jsem fajn práci, seznámila se se spoustou super lidí, kteří taky měli co dočinění s „dělenkou“…začala jsem dobrovolně a ráda sportovat…Já!!! :dance: …takový celoživotní nesportovec :mrgreen: …prostě jsme se najednou už nestyděla jít mezi lidi a cvičit…což dřív ano…
Takže za sebe můžu říct, že jsem se snad i stala šťastnější a můj život se v mnoha směrech zlepšil…
Nicméně si myslím, že to seběvědomí nemusí být vždy o váze, spousta baculek se ve svém těle cítí skvěle a mají pozitivní energie na rozdávání.......což závidím :oops: …a přeju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
1.11.10 08:56

jo jinak podotýkám, že ani po tom zhubnutí jsem nebyla, nejsem a nikdy nebudu žádné vižle :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.11.10 08:57

Ahojte, tak já nevím co mám a nebonemá řešit… Co se týká váhy, tak tu raději neřeším - před otěhotněním 56 kg na 158 cm, velikost 38, dnes mám skoro 77 kg a vejdu se skoro do stejného oblečení, kupuji si 40, někdy 42…
Nechápu, štve mě buď zavodnění nevím, oplácaná jsem to jo, ale mám hodně na váze, takže já zase nevím co s tou váhou…
Jestli se cítí štíhlejší člověk šťastnější, jednoznačně ano, ale nono záleží, jak to kdo vidí - švagrová váží 55 kg, velikost sotva 38 a pořád by cvičila a že je tlustá :nevim:
Mně by stačilo mít zase aspoň těch 65 kg.
A co je ideální velikost?????Pro mě těch 38, ale kdoví, jestli se někdy do ní dostanu, aby mi něco nevytékalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
1.11.10 10:28
Lizbeth píše:
Já se vejdu do 42..tak nějak pořád..I když jsem byla o 15kg lehčí.Nechápu.. :nevim: :mrgreen:

Záleží na typu oblečení, každá firma má trošku jiné číslování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
1.11.10 10:32
derida píše:
Lizbeth píše:
Já se vejdu do 42..tak nějak pořád..I když jsem byla o 15kg lehčí.Nechápu.. :nevim: :mrgreen:
Záleží na typu oblečení, každá firma má trošku jiné číslování.

To jo,hlavně někde mají velikost L,ale je to ve skutečnosti XL,tak jako 40 a ve skutečnosti je to 42.Politika prodeje,když člověk obleče menší číslo,cítí se dobře a koupí.

• Citovat
  • Upravit
13114
1.11.10 10:34

Přesně tak, já už roky kupuju u jedné značky a tento rok se vlezu do nejmenčího čísla. Tak mě aspon potěšili :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
1.11.10 10:38

Taky se přidávám k názoru,že hubení nejsou šťastnější,ale pokud mám svou normální váhu,cítím se líp a sebevědoměji.Tu jsem ovšem měla před devíti kily,nebudu hubnout rychle hladověním, to nemá cenu,tak se snažím alpoň dopilovat to ostatní…trošku se namalovat,pěkné vlasy,tím se to alspoň trochu vykompenzuje.

Moje kamarádka má super postavu,vypadá jak modelka,a šťastná není,nemá ve svích 27letech přítele ani dítě,a je neustále nešťastná.Jediné,s čím může být spokojená je postava.Měnily by jste?Já ne.Raději budu oplácaňejší a budu s váhou bojovat,ale budu mít šťastnou rodinu.

• Citovat
  • Upravit
dada1511
1.11.10 10:40
derida píše:
Přesně tak, já už roky kupuju u jedné značky a tento rok se vlezu do nejmenčího čísla. Tak mě aspon potěšili :palec:

jj,to mě taky nabudí,před těhu jsem tak koupila ryfle vel. 38 :lol: ,kdyby to číslování odpovýdalo,nemám šanci se do nich narvat :mrgreen: ,ale potěšilo mě to.

• Citovat
  • Upravit
13114
1.11.10 10:40

Ono, jestli si štastná záleží na mnoha faktorech. Proto se nedá říct hubenější-štastnější. Ale pokud máš rodinu, milujícího manžela, daří se ti v práci a zhubneš, tak si dovolím tvrdit, že můžeš být štastnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
1.11.10 14:15

Janča- já myslím, že může mít vel.44, na konci těhu jsem měla vel.40 a 66kg, ale 167cm, tak by to zhruba odpovídalo.. :think:
Holky, prosím prosím neberte si to osobně, fakt ne!!! Vždycky jsem si připadala v 38 tlustá a když mám teď povetšinou 34, tak fakt nejsem kost a kůže. (znova říkám opovažte se to brát osobně :-) , spíš závidím, že dokážete být spokojené)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
1.11.10 14:40

Necetla jsem diskuzi..

Ale nemyslim,ze by se „stastnost“ v zivote odvozovala od vahy.

Ja si pravda,trochu vahu hlidat musim,ne ale nejak silene se omezovat,to ne.Kdyz mi vaha vyjede nad PRO me unosnou mez,necitim se dobre,nelibi se mi to a proste se radeji trochu omezim:Jen kvuli sobe samotne,nic jineho v tom neni.Jsem mala,kdyz je sikovny metr,tak mam i 160 cm :mrgreen: ,takze je kazde kilo na vic opravdu znat.Jakmile mam vic,nez 52 kg,prestavam se sobe libit,zacinaj byt tesne dziny a v te chvili zacinam neco delat.
Zakladatelka psala,ze by nesnesla cely zivot nejist uzeniny,cheseburgery a jine pochutiny.Tohle teda ja nejim,ani kdybych mohla,nevidim v tom pozitek.(Ale chapu,ze ho nekdo ma)
Ja bych treba nesnesla,kdybych se musela omezovat v obleceni.(Vazila jsem i mnohem,mnohem vic,tak vim,o cem mluvim).Takhle prijdu do obchodu a muzu si koupit,co se mi libi,aniz bych musela resit,jestli mi z toho a toho tricka leze mischelinka nebo tamty bily dziny radeji ne,protoze opticky pridavaj.
Tohle omezeni vahou,bych nesnesla.Kazdej,at je takovej,jak se citi dobre a jak je stastnej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
1.11.10 14:44

Ahoj,
nečetla jsem celou diskuzi. Ale jsem docela dost hubená (175cm - 52kg), nikdy jsem se neomezovala, nic… Já bych zase hrozně ráda přibrala aspon pět kilo, ale nahoru je prostě nedostanu a to můžu dělat co chci… Takže asi né všichni hubený jsou se svou postavou spokojení … :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová