Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Kolik jíš bílkovin? Myslím, že máš moc sacharidů…a ty ti zvyšují cukr v krvi a pak máš žravou…v každém jídle, co za den sníš by měly být bílkoviny…tzn. ráno tvaroh, vaječná omeleta, jogurt, sýr apod…svačina sýr Cottage s tm. pečivem + ovoce…oběd maso, tuňák v konzervě, tofu apod. + příloha…atd…Chápeš??? Všude bílkoviny…časem uber sacharidy, ale ne moc…tělo si uchová svalovou hmotu. Pokud budeš mít chuť na sladké, kup si na netu Proteinový prášek (cca 70% bílkovin)třeba s čokoládovou příchutí…2 x denně můžeš namixovat s mlékem nebo vodou…ideálně ráno a před spaním…
Já jsem na tom byla stejně z 50 kg před otěhotněním na 80kg před porodem..po porodu jsem měla celé šestinedělí pořádné depky takže jsem na jídlo neměla vůbec chut a samo nějak zmizelo 15 kg..dalšího pul roku jsem taky žrala jak strahana..za den jsem snědla klidně velkou milku, za víkend velkou nutellu..taky jsem už přemýšlela že to jídlo začnu zvracet, protože okamžitě po přejezení jsem dostala výčitky..k hubnutí mě donutilo až když jsem se tady přidala do skupiny hubneme 2013..to jsem si přestala kupovat hory sladkého..a k úplnemu držení diety a každodennímu cvičení jsem se dokopala pozvolna a hlavně mě k tomu donutila nutnost odložit zimní bundu..v obchodě už si opravdu kupuju jen ovoce, zeleninu a nizkotučné věci..sice jsem zatím skoro nic nezhubla ale to musí přijít
už jsem si na tu stravu zvykla a kupodivu mi tučné věci ani nescházejí..když mám žravku slupnu ovoce nebo polystyren s polevou..nic jiného ani doma nemám tak nemůžu hřešit..
Nemám chuť vyloženě na sladký… prostě mám chuť se pořádně naprásknout
tak třeba dneska snídaně: míchaný vajíčkA (2) rajče, takové ty kukuřičné plátky (3) svačina meloun, oběd zeleninový salát kuřecí játra, svačina půl okurky večeře tuňák a ty plátky chleba (3) a pak jsem se přejedla nivy s rajčetem a hermelínem ![]()
@syselinka píše:
když mám žravku slupnu ovoce nebo polystyren s polevou..nic jiného ani doma nemám tak nemůžu hřešit..
Přesně! O tom to je, nemít nic doma. Já si sama nic takovýho nekupuju, ale tchýně mi nosí čokolády, buchty, omáčky s knedlema… A já to pak futrovala. ![]()
Když to přinese, hned to posílám dál. Když doma nic sladkýho není, je hubnutí jednodušší. ![]()
@Anonymní píše:
Nemám chuť vyloženě na sladký… prostě mám chuť se pořádně naprásknouttak třeba dneska snídaně: míchaný vajíčkA (2) rajče, takové ty kukuřičné plátky (3) svačina meloun, oběd zeleninový salát kuřecí játra, svačina půl okurky večeře tuňák a ty plátky chleba (3) a pak jsem se přejedla nivy s rajčetem a hermelínem
Ale to ještě jde, ne?
To já se přežeru Milky, to si myslím je horší.
![]()
@Anonymní píše:
Nemám chuť vyloženě na sladký… prostě mám chuť se pořádně naprásknouttak třeba dneska snídaně: míchaný vajíčkA (2) rajče, takové ty kukuřičné plátky (3) svačina meloun, oběd zeleninový salát kuřecí játra, svačina půl okurky večeře tuňák a ty plátky chleba (3) a pak jsem se přejedla nivy s rajčetem a hermelínem
Ale to je SAKRA málo jídla…!!! A těch bílkovin nic moc…meloun je sladký NIC…to ti akorát vyžene cukr nahoru…a půl okurky??? To je jako když spolkneš lok vzduchu…panebože…klidně to jez dál, ale přidej si k tomu porci BÍLKOVIN…okurka se sýrem…tvarohem…apod…
Na 1 Kg své váhy bys měla mít cca 2 gr bílkovin…
@Davdan píše:
Ale to ještě jde, ne?To já se přežeru Milky, to si myslím je horší.
![]()
![]()
včera jsem se přežrala číny předevčírem šneků z listovýho těsta se skořicí atp… ![]()
@Anonymní píše:
včera jsem se přežrala číny předevčírem šneků z listovýho těsta se skořicí atp…
Sakra lidi nechte toho, kdo to má vydržet. ![]()
Nejsem sice žádnej odborník, ale @Jitka1976 má pravdu ![]()
Toho jídla je za den hrozně málo! Jestli celej den hladovíš tak se nediv, že máš večer chuť sníst co najdeš. Já si začala zapisovat do stobu a mám pocit, že nedělám nic jinýho, než žeru
A fakt mám i při tom množství jídla problém splnit doporučený příjem.
Sladký a podobný věci vůbec nekupuju. Co doma není, na to není chuť ![]()
Jitka1976 má pravdu, přidej bílkoviny!
K večeři k tomu tuňákovi bych dodala velký zeleninový salát, pak jako zákusek kousek oblíbeného sýra na chuť.
Já hubnu kombinací hafo zeleniny a bílkovina k tomu (ryba, grilovaná krůta, tofu…) a hřeším sýry.
K tomu melounu ke sváče bych přidala nízkotučný bílý jogurt, cukr ti pak nevyletí tak rychle, plus se více zasytíš.
Samotná okurkta to je nic, např. cottage k tomu.
Já jsem ale z toho, co jsem napsala přejedená… zkusí teda přidat bílkoviny… děkuju za rady… a myslíte, že se dá zhubnout jen tím chozením???
Určitě dá…a je to i ideální sport pro hubnutí…zadarmo a na rozdíl od běhání neničí klouby…i v případě, že chodíš po asfaltu, což se u běhu ničí…
Jen nesmíš překročit tepovou frekvenci v aerobním pásmu…výpočet najdeš na netu…je to podle věku…pokud budeš chodit MOC rychle (leje z tebe jako z konve, jsi rudá jako rak, nejsi schopná komunikovat jak funíš=špatně!!!) tak posílíš srdce, ale tuky se nehnou…drž aerobní pásmo po cca 30-45 minut 3-5 x týdně…pokud to zvládneš, můžeš postupně po čase měnit způsob tréningu, např. „Indiánský běh“…zařadit chvíli chůzi, pak pár dřepů, zase chůzi…chůzi do schodů…doma můžeš tancovat (pusť si oblíbenou muziku, u mě třeba ABBA a tancuj…klidně půl hodinky…to ti uteče jako voda…)
Ahojky, mohly byste mi prosím vás poradit. před nějakou dobou jsem se rozhodla, že už to tak dál se mnou nejde, a tak jsem si založila účet na stobu. nejdřív mi to připadalo skvělé, jenže pak jsem zjistila, že bych měla za den sníst něco přes 7 tisíc kalorií, což mi přijde při hubnutí šílené
je to normální? jedete někdo taky podle stobu? kolik bych toho teda měla sníst? ještě dodávám, že moje míry jsou 175/75. diky moc ![]()
Předem se omlouvám za anonym, ale fakt se za sebe stydím… Před rokem a půl se mi narodil syn. V těhotenství jsem hodně přibrala (z 54kg na 88 před porodem),kolik jsem měla, když jse odcházela z porodnice netuším, ale nešlo nám kojení a já z depresí žrala a žrala… po šestinedělí jsem vážila 85kg… Časem jsem se dostala na 80kg, ale váha se držela… teď jsem se začala trochu víc hejbat (chodím na dlouhé procházky (cca 7km/den) mám teď cca 75kg, ale kde je problém… nevydržím den bez hřešení… celý den se snažím jíst zdravě, nemám hlad, ale z chuti si pak dám třeba čínu, který u nás dávaj fakt hromadu a já to s****žeru na posezení a všechno, nebo sním čokoládu, nebo si udělám sladký latté a piškoty nebo chleba se salámem a sýrem… není to z hladu protože ten nemám, vlastně ani nevím proč, možná že mám chuť a vyčítám si to hned jak to dojím, ale prostě se neovládnu… už nevím co s tím, napadlo mě už i že to budu chodit zvracet