Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, ráda se k vám přidám
Moje doktorka má v tuto chvíli jen podezření na PCO, ale se snažím s tím něco dělat. Také potřebuji zhubnout. Koukám se na zahraniční stránky, kde je teda mnohem víc informací než na českých. Snažíme se o mimčo 8 měsíců a zatím nic, tak předpokládám, že problém asi bude zde.
@kristyna5 ahoj a uz ti povedel mudr.co to vse obnasi to pcos a resite to nejak, dal ti nejake rady, leky??? Nebo primarne jak ja resite hlavne mimiska? Odkud jsi?
@kristyna5 koukam,ze taky Praha
z jake casti? Ke komu chodis?
@kakaramelka Zatím to nevím určitě, úplně na jisto mi to neřekla. Mám snížený estradiol a zvýšený testosteron, plus dvě cysty. Takže myslím, že ani nevím no. Snažíme se o prcka 8 měsíců, mám nasazený metformin. Plus beru dost výživových doplňků. Chodím na mírák k doktorce, zatím krátce. Také cvičím Jill. A prý hormonální joga je pro ženy s pcos jako dělaná. Tu zatím spíš flákám :-/
@kristyna5 ja tu hormonalni teda vubec necvicim no, prej ta mojzisova metoda cviky, jsou dobry, tak nevim no…jestli to zkusim po te laparoskopii
@kakaramelka ono taky horm. joga není moc zábavná
Ale prý pomáhá, osobní zkušenost s ní zatím nemám, resp. necvičím dlouho, abych řekla, jestli mi pomahla nebo ne a hlavně to flákám.
@kristyna5 hihi to chapu, jill je zabavnejsi
ja uvidim, jak mi dopadne ta laparko v zari ![]()
Zdravim Vas.
Mam tez problémy s hubnutím. Tez jsem se dozvěděla ze mam pcos.Dite bych s přítelem moc chtěli ale počkám jeste rok.Nez vyzkousim veškeré možnosti.Gynek.me doporucila metformin na to pco a ze bych po nem i mohla shodit brala sem jej asi tyden a obvodacka me řekla (po výsledcích krve) ze to mam vysadit ze cukr mam dobry 4. a…(Pritom sem ho mela na to pco, takze sem z toho byla rozhozena)..ze by doporucila hormonální léčbu. Ted v zari sem byla na prevenci, s gynekokozkou jsem se o tom bavila. Domluvili jsme se na antik. Sunya. s tim ze dite chci!! Mam ji začít v den 1.ms ale to taky jesti se ji zas dockam
jinak na vyvolání. Ale pockala bych tak ten rok co se semnou bude dit. Mozna ze bych ji i vysadila driv po pul roce no uvidime. Jinak beru prasky na š. zlazu. letrox50. Mam hruzu ze po anti.budu přibírat jete vic uz ted mam obavy.Ale jestli me to zas pomůže srovnat cyklus a pripravit se na to otěhotnění tak bych byla šťastná
az na ty kila
Už fakt nevim co a jak.Byla bych rada za všechny rady. A ![]()
@Annyzs ahoj,ja kdyz brala antinu tak jsem mela vahu v pohode relativne, nikdy jsem nebyla hubena, ale tlusta taky ne, az co jsem, vysadila antinu, tak jsem za rok pribrala 10kg coz je silene jsem, tlusta… nicmene jsem, vysadila z duvodu mimiska… rok jsme se snazili stim ze sem mela jakms tak ovu dvakrat jen do toho roka… ted me poslali na laparoskopii tu vrele doporucuji… srovna ti to cyklus aspon na toho pul roku a je velka nadeje na mimiska… a navic ti zjisti vsechny priciny… jsko pruchodnost vejcovodu udeaj diry do vajecniku atd… navic ta rekonvalescence je taky v pohode, po tydnu ani nevis ze si to prodelala
@kakaramelka
Ahoj.No snad bych nepribrala ono taky to ma kazdy jiny. Jinak bych to chtela zkusit tu anti. a uvidi se jak se to bude vyvíjet. Pak bych uz to zacala resit.Chci jeste ten cca rok pockat když uz takovou dobu cekam tak tem rok nic nezkazi „snad“.s vahou bych chtela hlavně neco udelat!!!
![]()
@Annyzs no holka… a kolik ti je??? Musis pocitat ze za ten rok muzes zas cekat min.rok nez se povede, mas vic moznosti s lecenim pcis… pichani hormonu a papani alee to je zas podle me zbytecne, penize navic a pribiras potom mas vykyvy nalad atd… ale je to na kazdem co si, vybere…
@kakaramelka No to je fakt..No je me 24 sice mě každý, rika mas cas ale ja si nemyslim, Kdyz mam s tim takove problémy pozdeji to nemusi jit vůbec…
@Annyzs no prave, s nasi nemoci nebo problemem je to na delsi lokty… mne je 27 v listopadu 28 a snazime.se presne. rok a par dnu a, nic…
@Annyzs @kakaramelka Holky, mě je 29, pco jsem si myslela, že vůbec nemám. Jednou to vypadá, že ho mám (gynekoložka vidí na ult cystičky), za pár měsíců to zase vypadalo, že ho nemám. Takže je jako na houpačce. Ovulaci podle ovulačních testů mám. Ale zase mám zvýšený testosteron a jednu velkou cystu. Beru metformin, i když cukr mám v normě. Snažíme se od ledna. Takže určitě je prima, že se snažíte už teď v mladém věku s tím něco dělat
Palec nahoru ![]()
@kristyna5 To jsi urcite na dobre ceste. Holky co braly metformin mely uspech drzim palce.ja mam nadhranicni testosteron prej podle endokrinolozky.tak nevim.
@kakaramelka ano je to beh na dlouhou trať ale ver tomu urcite se ti povede!! Kdyz jsi i po laparce mas velke sance. drtim palecky.ja zatim nic pockam zda me prijde ms koncem mes. doufam ze jo. zacinam pit i kontryhel tak uvidim. ![]()