Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Tůmička Já začala asi na 54kg a teď jsem ráda za 52 oblečená
Já teda i zvracela, teď už to je trochu lepší, ale stejně mám na jídlo spíš nechuť než chuť. Snažím se nutit obšas něco sezobnout, hlavně ovoce mi celkem jde. Jak píšeš, velikost mých porcí je občas celkem směšná. Chce to fakt se snažit, i když je to někdy boj ![]()
OŽIVENÍ DISKUZE -
říká se, že v posledním měsíci těhotenství se už většinou nepřibírá a před porodem dokonce hubne. Já přibrala 9kg, termín za týden, už skoro dva měsíce nepřibírám a za poslední měsíc jsem ještě 2kg zhubla. UTZ a průtoky ok, roste.
Čím to hubnutí před porodem je? Odchází voda? To jediný mne napadá, když jím a hýbu se stejně…vzhledem k tomu, že plodovky kolem termínu též ubývá…
A taky by mě zajímalo, může prosakovat plodovka, když neodešla hlenová zátka nebo to spolu nemá nic společného?
Za jak dlouho po zhubnutí jste porodily?
Já teda přibírala až do porodu, zadržovala jsem vodu. To že hubneš bych přirovnala většímu spalování energie- tělo vydává hodně energie, někdo už méně jí, protože je žaludek ultačovaný dělohou.
Prosakování plodovky- ono ani nemusíš postřehnout, že ti hlenová zátka odešla. Jinak je v těhotenství běžný hojnější výtok ![]()
@Nainuva píše:
Já teda přibírala až do porodu, zadržovala jsem vodu. To že hubneš bych přirovnala většímu spalování energie- tělo vydává hodně energie, někdo už méně jí, protože je žaludek ultačovaný dělohou.Prosakování plodovky- ono ani nemusíš postřehnout, že ti hlenová zátka odešla. Jinak je v těhotenství běžný hojnější výtok
Nevím, jestli je to zátka, ale už 14 dní mám asi silný výtok, napřed jako by jeden sopel do zelena, pak do hněda a teď občas na toaleťáku objevím hodně velký bílý „sopel“ hustý a hutný, zda je to zátka nebo výtok, to nevím ![]()
@Nainuva právě při minulé návštěvě mi doktorka řekla, že mám malý bříško a že to je tím, že mám méně plodové vody, ale ještě před týdnem jiný doktor na kontrole hlásil „vody přiměřeně“, tak buď má na to každý z nich jiný pohled a názor a nebo už pomalinku odchází…
Tak mě zajímalo, jestli kdyby odcházela, to má něco společnýho se zátkou ![]()
Já před porodem nezhubla.. Za celý těhotenství jsem přibrala 20kg a skoro vše šlo dolů až po porodu. Byla sem plná vody, všude nateklá a vše jsem to vypotila. Budila jsem se večer celá mokrá
Každá to má jinak no..
@Anonymní píše:
@Nainuva právě při minulé návštěvě mi doktorka řekla, že mám malý bříško a že to je tím, že mám méně plodové vody, ale ještě před týdnem jiný doktor na kontrole hlásil „vody přiměřeně“, tak buď má na to každý z nich jiný pohled a názor a nebo už pomalinku odchází…Tak mě zajímalo, jestli kdyby odcházela, to má něco společnýho se zátkou
Kdyby pomalinku odcházela, tak se i pomalinku dotvoří ![]()
@Anonymní píše:
@Nainuva právě při minulé návštěvě mi doktorka řekla, že mám malý bříško a že to je tím, že mám méně plodové vody, ale ještě před týdnem jiný doktor na kontrole hlásil „vody přiměřeně“, tak buď má na to každý z nich jiný pohled a názor a nebo už pomalinku odchází…Tak mě zajímalo, jestli kdyby odcházela, to má něco společnýho se zátkou
Spíš má na to každý svůj pohled. Plodová voda hustá není, když je to jako rýsopul, tak to bude nejspíš zátka.
Odcházet by pomaličku neměla, rozhodně ne bez kontroly a 14 dní. mohla by se totíž do dělohy dostat infekce a je jedno, jestli se dotvoří. Jestli si nejsi jistá co to je, tak si vezmi vložku a až bude mokrá, tak je´t do porodnice se nechat zkontrolovat. mají tam na to speciální činidla a ukáže jim to jestli to je voda nebo ne.Ale spíš si myslím, že to bude zátka nebo výtok.
Holky,
když je mě tzv. „dost“ nejsem ani hubená ani tlustá, myslíte že vadí že mám méně kg než na začátku těhotenství? Sestřička u dr. mi přidala kilo, prý aby to nevypadalo blbě..není mi špatně, na začátku bylo, ale teď mám zase klidový režim a pořád jen ležím. je to asi tím, že? Děkuji ![]()
@chcimimi já jsem na začátku dvě kila zhubla a to se mě drželo snad do 20 týdne. a pak 6-7 měsíc asi 8 kg nahoru rychle. a pak už pozvolna občas nějaký kilčo nahoru.
v kolikátým jsi týdnu??
@Adduše Jsem v 20 tt..dle ms 19+0tt dle uz o 5 dní více…
a děkuji
Nooo. tak vidíš. já myslím, že to je v pohodě. v 18. týdnu na velké rodiné sešlosti nikdo nepoznal, že jsem těhotná. břicho mi vylezlo fakt až kolem 24 týdne nejvíc. a všichni mi říkali, že určitě nebudu mít moc velký břicho a moc nepřiberu. to určitě! na konci těhotenství 15 kg nahoře a buben jako blázen. byla jsem celá nafouklá jak balón. moje prababička mi řekla, že nikdy vetší břicho neviděla
…no a malá měla jen 2.77 a 47 cm. pak zase, že se to bude těžko hubnout. za měsíc jsem měla nahoře už jen dvě kila a 4 měsíce po porodu původní váha. jsem docela mladá, takže všichni říkali, že budu přenášet a těhotenství bude v klidu. 2× jsem ležela v nemocnici a měla jsem konec rizikový.
takže řeči typu: když to máš tak, tak to potom bude tak. jsou uplně scestný ![]()
ale pokud si nejsi v něčem jistá, tak zajeď k doktorovi. v porodnici mi říkali: raději 10× zbytečně, než jednou pozdě.
a jinak si užij toto období
to bylo, pro mě, nejhezčí z celého těhotenství
20.-30- týden. a přeji bezproblémový porod. teš se na něho. je to krása ![]()
Ja taky prvne hubla, pak nahore treba kilo a tak…celkove jsem pribrala nejvic za posedni mesic asi 3kg, za cele tehu 5kg…dr rikal, ze je hlavni, jak pribira mimi a ja jedla…mimi pribiralo, tak rikal, ze ideal ![]()
@Adduše Jůůů to je fajn, číst řádky optimisty
já jsem někdy dost pesimista
No, musím ležet, takže si to teď teda moc neužívám, Dr. mi nařídila klid, protože mám čípek 30 mm…a že je to na hranici nebo co…V po jdu na kontrolu tak snad 14 dní klidu na lůžku přinese ovoce…
A taky nemám moc břicho, jen trochu takové nafouklé…a jinak snažili jsme se přes 2 roky o mimčo a já přibrala tak 5kg tak si říkám, že teď nejím ty hormony atd, tak se tělo prostě vrací do normálu, takže tu váhu asi kašlu nejsem šipinka, takže mi to jako vůbec neva, že nepřibírám a myslím, že mimi má z čeho brát…
děkujiiii moc ![]()