Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mroe vím vodní kyla. V názvu myslím triselnou.
Jde mi o to že je mi divné že je ti v průběhu dne jinak veliké.. zda to bývá u té hydrokely normálně nebo by to mohlo znacit něco jiného
.
@Anonymní píše:
@mroe vím vodní kyla. V názvu myslím triselnou.
Jde mi o to že je mi divné že je ti v průběhu dne jinak veliké.. zda to bývá u té hydrokely normálně nebo by to mohlo znacit něco jiného.
Nerozumim. Tak ma hydrokelu, nebo triselnou kylu?
@mroe hydrokelu ma od narození. Ale četla jsem že může být z toho triselna. A proto má otázka zní zda kdy během dne má tu jednu kulku větší a pak zase menší tak se opravdu jedna o hydrokelu nebo by to mohl být náznak zánětu a nebo triselne kýly? Nejvíce to má ve vane tam je ta jedna 2× větší ![]()
Nevim, co jsi cetla, ale hydrokela je skrotalni, trisela je v trisle. Takze nevim, jak by ze skrotalni mohla byt triselna, to nevim, kde jsi to cetla.
@mroe jezisi. Byla jsem u dr a ta mi řekla že mám hlidat aby se neudělala boule v trisle
.. koje otázka zní " je možné u hydrokely aby během dne se kulka zvetsovala a zmenšovala nebo by to mohlo být i něco jiného a s hydrokelou to nemá nic společného
"
Syn měl od narození hydrokélu. Levé varlátko měl mnohonásobně větší. Velikost se měnila během dne v zavislosti na tepelných podmínkách, ve vaně a asi i jiných. Vždy bylo ale mnohonásobně větší jakoby plné vody. Někdy méně jindy více. Byl sledován od narození, jestli dojde k samovolnému vstřebání. Nic ho nebolelo, žádné potíže ani problémy s tím neměl. Jen ty estetické.
Tříselná kýla je úplně něco jiného.
Těsně po 3roce byl na operaci, kdy mu byla kýla odstraněna. Od té doby je klid.
@Anonymní píše:
@mroe jezisi. Byla jsem u dr a ta mi řekla že mám hlidat aby se neudělala boule v trisle.. koje otázka zní " je možné u hydrokely aby během dne se kulka zvetsovala a zmenšovala nebo by to mohlo být i něco jiného a s hydrokelou to nemá nic společného
"
Jezisi bych mela rikat ja. Hydrokela nema s trislenou nic spolecneho, pletes dohromady jablka s hruskama. A varle velikost nemeni, preleva se ta tekutina uvnitr scrota, logicky. Tak nevim, jestli jsi pochopila dobre, co je hydrokela… to je tekutiny KOLEM varlete v sourku, ne v nem…
A proc by se mela delat boule v trisle ti dr. vysvetlila? Nechapu souvislost.
Prosim vas nás 6m syn má od narození hydrokelu. Ale poslední týden nám přijde jakoby tu jednu kulku měl nějak nateklou. Vždy je to po koupání nebo zkrátka když je v teple. Jakmile ho prebalim a snažím se mu na to podívat automaticky se zmenší a jsou obě stejné.. přijde mi jakoby ta. m v tě jedné měl tvrdší tekutinu a má to ale až teď poslední dny
.. naše dr to viděla ale samozrejme to vidět v tu chvíli nebylo. Pouze potvrdila hydrokelu a ať hlídám bouly v trisle. Spis mi jde o to zda by to nemohl být nějaký zánět nebo jestli máte zkušenost že při hydrokele je to bezne? Nebo zda jste se s tím někdo setkal a co to popř. Bylo.? Děkuji