Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A očkování být bohužel nemůžem.Podle Mudr. je oslabená imunita a očkování by mohlo být rizkantní ![]()
Po operaci jsme měli hadičku z ledviny, a hadičku z močovou. Když jsem malého viděla pod přistroji a hadičkami složila jsem se
.Kojení nebylo vůbec jednoduché(bála jsem se,aby jsem nevytrhla hadičky)na JIP jsme byli tři dny.Pak 10 dnů na dětské chirurgií.Přestávala jsem mít mlíko,byla jsem psychicky na dně.Ale v nemocnici byl skvělý kolektiv sestřiček a Mudr.takže jsme to společnými silami zvládli
.A vše se vrátilo do původního stavu
.Malej pije cca 150 - 200 ml mléka při kojení
.Prosím napište někdo jestli vám odoperovali nemocnou ledvinu a co to přináší??Děkuji moc
Jeste jednou dobry den,
to je mi lito, ze kdyz uz jste museli prezit tu operaci, stejne se to vyrazne nezlepsilo. Na druhou stranu, hlavne ze druha ledvina je v poradku. Jak pisete o tech hadickach, to mate pravdu, ikdyz my meli jen tu jednu plus infuze, kojeni bylo trochu komplikovane, ale dalo se to. Hlavne ze se Vas maly zase potom rozpil
.
My brali do 2 mesicu Duracef, pak Sumetrolin. Zajimave je to ockovani, protoze nam prakticka doktorka rikala, ze v ockovani neni problem a potvrzovala mi to i pani doktorka v nemocnici - doporucovali tedy vyckat s druhym ockovanim aspon 2 tydny po navratu z nemocnice, prvni jsme dostali uz pred operaci. Tak nevim, maly ani v jednom pripade zadnou reakci na ockovani nemel.
Kazdopadne preju hodne stesti
Děkuji Vám moc
v nemocnici se na očkování ptám při každé návštěvě. Děsí mě představa, že nemáme ani tetan,ani hexa. Malý je čilé miminko otáčí se už sám, váží 10 kg a měří 70 cm. Jen ta ledvina je opravdu špatná. A navíc nemám žádné informace jak se bude postupovat pokud se opravdu nic nezmění
Děkuji ještě jednou
Tak nás sice ve 20.tt vyděsili u chlapečka oboustranou hydronefrézou 2 stupně, ale na kontrole ve 24.tt už nebyla o hydronefróze ani zmínka - pravá pánvička se nám srovnala úplně do normálu a levá je 4 mm (což je prý pořád v normálu). Příští týden jdeme na UZ ve 30.tt, tak doufám, že se nic nezměnilo…
Každopádně všem maminkám s touto diagnózou držím palečky ať jsou mimískové zdraví a ať to zvládnete
Mě stačili ty nervy po 20.tt a není nic horšího když se člověk bojí o mimčo a pořád jen přemýšlí, aby bylo v pořádku a tak…
Dobré dopoledne. Pro mne byl nejhorší 21 týden v těhotenství, když řekl Mudr.je to hydronefróza. Já semaozřejmě nevěděla co to vůbec je. Zjišťování na netu, po kamárádkách atd. horzné. A pak další ultrazvuky, rnetgeny, dynamická scintigrafie atd.A pak operace a pobyt v nemocnici. Moc Vám gratuluji, že je to vše v pořádku, můžu říci, že Vám závidím ![]()
Teda 10 kilo v 5 mesicich, to snad neni mozne, myslim, ze maly tedy rozhodne nestrada ![]()
Jojo. Nikdo by neřekl, že má vrozenou vývojovou vadu. Vypadá na jeden rok. Je veliký
taky když se narodil měl 56 cm a 4350g.
Koukám,že diskuze se rozproudila a opět zanikla.Já sem nedávno napsala dlouhý příspěvek,ale bohužel emimino spadlo a tak se to ztratilo,pak se mi to nechtělo znova sepisovat.
Nám se to blíží a 19.4.nastupujeme do nemocnice Motol.Mám veliké obavy.Četla jsem jak zde píšete o těch vývodech po operaci.Můžete mně někdo říct jestli budeme mít oba?Z ledviny i močovodu.
Jdeme na jednostrannou plastiku močových cest.Z ledviny nám hůře odchází moč a za čas by to mohlo ledvinu poškodit.Zatím je v pořádku a urozánět měl jednou asi v 5-ti týdnech.Pak byl zajištěn Sumetrolinem,naštěstí po 3měsících mu to lékař v MOtole přerušil.Taky to není ideál dlouhodobě užívat antibiotika.Od té doba je v pohodě,ale vyšetření (izotopie)dopadlo hraničně a tak se rozhodlo o operaci.Honzíkovi je nyní 19 měsíců.Je dost živý,myslíte,že celou dobu bude pod tlumucíma lékama?Jo a řekli nám,že budeme v nemocnici 10dní a koukám,že podle vás to bude na delší dobu.Se tam snad zblázním.
Bohužel to pro nás bude již druhá operace.
Všem přeji hlavně zdravíčko
![]()
Mi jsme byli s Honzíkem v Motole po operaci 10 dnů. V úterý 2.11.2010 jsme nastupovali, 3.11. nás operovali a v pátek další týden jsme šli domů 11.listopadu nás pustili. Hadičku jsme měli jak z té ledviny tak z močovodu,ale mi jsme byli na plastice. Takže Vám nedokážu říct, jestli budete mít dvě hadičky nebo jenom jednu. Mi měli z té nemocné ledvinky a potom z močovodu. Sumetrolim už užíváme čtvrtý měsíc. A na kontrolu jdeme až v květnu
Dětské Mudr.došla trpělivost a už budeme očkovaní 14.března. Nebýt toho že jsme měli virózu,tak už mám očkování za sebou
Přeji Vám pevné nervy, budete to potřebovat. Popravdě, když jsem byla s maličkým na JIP, a v Motole jak Víte jsou nejtěžší případy z celé ČR, byli jsme na tom z hospitalizovaných dětí nejlépe. Nechci nic zlehčovat, ale opravdu, když tam říkají, rodičům diagnózy, že děti umřou, nebo budou mít trvalé následky. Díky Bohu, byli jsme ne tom ještě dobře.
Anik díky za rychlou reakci.My jdeme též na plastiku močových cest,tak to bude asi stejné.Vím,že jsou i horší věci,ale můj Honzík se narodil a hned druhý den byl operován s jícnem a teď toto.Nějak na to nejsem stavěná,ale mohu být šťastná,že nemáme ještě něco horšího.Je mi líto každého nemocného děťátka a maminek taky.
Jinak ten tvůj maličký je pěkný cvalík,buď ráda.My měli v 18měs.9 800g. a myslím,že se moc nezměnilo.Špatně baští,vše do něj musím hustit,to bohužel patří k té naší první diagnóze.O hydronefróze jsem věděla už v těhu a tak nějak na to byla připravená,ale to druhé byl veliký šok.Je to život ![]()
Tak ať jste v pořádku ![]()
![]()
ještě dodávám omluvu za tykání,ale tady si tykají většinou všichni,tak snad neva
![]()
Jéjé, tykání vůbec nevadí, já jenom nechtěla aby jsi se neurazila, že tykám. Jejda, tak to je mi Vás líto. Já Tě chtěla podpořit, ale jak jsem psala v předešlých příspěvcích, ta operace mi dala zabrat taky. Byl na sále 3 hodiny, to mu byli necelý dva měsíce. Nedokážu si představit hned po narození, že by to podstoupil. Byla jsem hotová z porodu, a ještě operace:-( to ne!!Nejhorší bylo, když mi ho odváželi, to jsem neudržela slzy a brečela jsem u výtahu.A potom, když jsem ho viděla po operaci. Když nás, ale přijímali tak mi mladá Mudr. vše vysvětlovala, seděla jsem u ní a vše mi malovala, co s ním budou na sále provádět(to jsem dostala ještě větší strach).Po operaci přestával dýchat,2× jsem u toho byla a jednou v noci.Vyhnali mě na chodbu,a tak jsem vše sledovala přes sklo:-( .Ale vše jsme zvládli. Nechci tě strašit, ale vedle na pokoji byl chlapeček, který musel být přivázán rukama a nohama k posteli, aby si hadičku z močovodu nevyrval, byli mu 2 roky.Určitě Vám to dobře dopadne ![]()
Ještě k tvému příspěvku, jak čtu tak jdete na jednostrannou plastiku močovodu,ano? Mi měli ale jak plastiku z ledviny tak plastiku do močové měchýře
. Tak věřím,že budete mít pouze jednu hadičku ![]()
Anik,tak uvidíme.Ať už to bude jakkoliv,musíme to zvládnout.Že ho budou muset přikurtovat je mi jasné.Snad je trochu tlumí,aby si moc nepamatovaly.Honzíkovi se to nebude líbit,to je mi jasné už teď.Navíc mám obavy jak bude vůbec papat,protože s jídlem máme problém i za normálních okolností.Nevím jestli jsem to už psala,ale v 19 měsících má s bídou 10kg,to moc není a fakt zhubnout zrovna nepotřebuje.
No,budu mít pc s sebou,tak se pak určitě ozvu,můžu i soukromě?
Lenka
Ahojky samozřejmě kdykoliv - cokoliv
ráda pomůžu pokud budu moci.