Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@danyk píše:
@Lendík27 dostal Dormicum do pusinky. Je to hořké, ale náš prcek to v pohodě spolkl a za chvilku byl vysmátej.
můžu ještě pár otázek,???
měli jste nějaké omezení, když jste přišli domů???
a jak dlouhý byl pobyt??? možná se opakuji ![]()
@Lendík27 klidně se opakuj ![]()
omezení - neměl jít měsíc do školky, a neprochladnout, což v červenci bylo na jednu stranu snadné, na druhou jsem mu musela nenápadně odepírat a regulovat bazén a cákání v něm. Jinak měl mít fyzický klid, takže neřádit nějak moc, odebrala jsem akorát odrážedlo, jinak takové to malé honění po zahradě, kopání do míče to bylo v pohodě.
Nastupoval v úterý na standardní oddělení, ve středu se operovalo, šel na jIP, tam byl do soboty a přesunul se na standard a v pondělí šel domů. Nahrálo nám to, že se jedno standardní oddělení zavíralo a malovalo, navíc máme nemocnici blízko ![]()
Pak jsme za 14 dní jeli na víkend k prarodičům (v pátek tam, v neděli zpět)… no a miláček tam v sobotu podvečer předvedl čurání krve (hematurie), takže jsme volali na chíru a radši nás chtěli vidět. Tu moč jsme odchytli do skleničky s sebou. Prcek měl v operovaném místě stent (výztuž), aby se místo třeba nezajizvilo a zase nezúžilo. Takže mohlo třeba dojít k posunu stentu. Proto jsem se sbalili a jeli 250 km zpátky
. Dítě naprosto v pohodě. Na jednu noc ho hospitalizovali, druhý den odpoledne se vrátil. Na UZ žádný posun nebyl a čurání krve bylo čím dál světlejší, až tam nebylo vidět (možná v laboratorním rozboru by bylo něco k nalezení, ale už to nebylo makroskopické). Tam jsme asi neměli cestovat tak daleko (možná hrkání v autě), ale nemuselo to být tím, mohlo se to stát i při pobytu doma na zahrádce. Asi 6 týdnů od operace se šlo na vyndání stentu. V úterý se nastupovalo, ve tsředu se tahalo (výkon v celkové anestézii asi na 30 minut) a ve čt se šlo domů. Kdybych byla schopná na 100 % dojet v tu středu na 7. hodinu do nemocnice, tak jsme se ještě v úterý mohli vrátit domů a spát doma. Ale já neřídím, na bus bychom museli hodně brzo a manžel nás zavézt nemohl, sloužil a tím nebylo jisté, zda bude v 6:15 ráno, kdy by se jelo, doma a schopen nás odvézt (mohl být odvolaný v práci).
Po vyndání stentu už omezení neměl napsané, jen jak jsem se bavila s dr., tak nemá divočit.
Každopádně je naše dítě hrdým majitelem maličké 5cm jizvy na boku. Zer začátku ji hrdě ukazoval všem na potkání - v nemocnici na chodbách, na ulici, všude
.
Jizvu jsme masírovali měsíčkovou mastí, válečkovali a je nenápadná a krásná. Minule jsem ji musela hledat, jestli je napravo nebo nalevo.
Ty si mě tak hezky uklidnila… ![]()
takže až mi půjdeme na stehy… tak ten den budeme moci jet domů???
to ses musela leknout, když si viděla krev??
t já bych taky jela hned…
hlavně že to všechno dobře dopadlo…
No už aby to bylo za námi.. teď zrovna marodíme
taky se nám to nehodí
@Lendík27 hele stehy tam žádný neměl po příchodu domů, tak měl asi samovstřebávací. Nebo měl?? Zeptám se chotě, až dorazí.
Koukám do zprávy, ještě tam čtu, že ránu nemáčet a nechat krytou ještě týden. To jsme normálně osprchli a pak převázali, ale ty stehy se neuvědomuju (možná jen dva a ty jsme vytáhli sami
), já se fakt musím zeptat manžela
ještě Ti to sem dopíšu
Ta krev v moči mě nepotešila
, to se člověk lekne, bylo to fakt krvavé.
Má převrstvená paměť mě neklame, měl vstřebavatelné stehy a jeden mu čouhal v pólu jizvy. Ten jsme vytáhli po 10 dnech sami
.
Super hodná si… ![]()
teď jsem zrovna vyplňovala papíry do špitálu, a už mám stažený žaludek ![]()
zítra jdeme na odběry…
@Lendík27 neboj, to dáte, tfuj, tfuj, tfuj
Naše dítě si to vyloženě užilo, to víš, doma nemáme výtah, nemáme párek v rohlíku a sestřičky byly tak hodné, furt ho chválily… Odměny dostával - od nás, i od personálu…
@danyk píše:
@Lendík27 neboj, to dáte, tfuj, tfuj, tfuj
Naše dítě si to vyloženě užilo, to víš, doma nemáme výtah, nemáme párek v rohlíku a sestřičky byly tak hodné, furt ho chválily… Odměny dostával - od nás, i od personálu…
a kdy mohl chodit???
Na JIPu po operaci byl jen v pelíšku, myl se na lůžku, nočník mu nosili tam; i na tom standardu ho brzdili, ať ho tatínek nosí, ať nikde neběhá, protože on by šel vymetat. Prostě má mít přísný klid
, což by u našeho znamenalo, ho k tý posteli přišít.
@danyk píše:
Na JIPu po operaci byl jen v pelíšku, myl se na lůžku, nočník mu nosili tam; i na tom standardu ho brzdili, ať ho tatínek nosí, ať nikde neběhá, protože on by šel vymetat. Prostě má mít přísný klid, což by u našeho znamenalo, ho k tý posteli přišít.
Noooo tak to bude to samé, u nás… ta nikde nevydrží ani neposedí.-(((
Dynyk…
tak termín máme odložený na 16.3…
nelinka je nemocná, nebo lehce zahleněná a rýmu… tak si ještě počkáme
@Lendík27 to je u těchhle malochů normální. Náš měl termín na květen (konec května). Celej rok ve školce zdráv, v pátek před úterním nástupem, kašel, rýma, pšikání, takže v pondělí se šel ukázat k pediatrovi, aby zamítl předoperační. Další termín měl pak za necelej měsíc a to už vyšlo.
@danyk píše:
@Lendík27 to je u těchhle malochů normální. Náš měl termín na květen (konec května). Celej rok ve školce zdráv, v pátek před úterním nástupem, kašel, rýma, pšikání, takže v pondělí se šel ukázat k pediatrovi, aby zamítl předoperační. Další termín měl pak za necelej měsíc a to už vyšlo.
přesně tak… celý dva měsíce.. ok a týden před nástup bum… hotovo, chřipka…
tak třeba bude starší a bude to lepší… No já nevím, ale myslím si to.-( třeba taky ne
Celu diskusiu som precitala jednym duskom…caka nas tiez operacia hydronefroza 4.st.Velmi by ma potesilo, keby sem napisali mamicky, ktore tu pisali takmer pred piatimi rokmi…samozrejme aj mamicka Lendik co pisala takmer pred rokom…ako sa maju vase deticky? pomohla operacia?
dakujem kazdej mamine co napise svoju skusenost po tych piatich rokoch…