Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dekuji no ja jdu 21.6. na ultrazvuk tak uvidime pry treba neco odsajou z mimca preze mne nebo mozna pujde na svet drive ale snad se to moc nezhorsilo doufam mame uz 1 a 2 stupen.. ![]()
@olinka kepkova Ahoj, snaž se být v klidu i když vím, že je to těžké, ale pořád se to může spravit samo nebo i hodně zlepšit, syn měl po porodu na obou ledvinách pánvičky na 12mm a močovody na 5mm zvětšené, dr. nás vystrašili, že je to hodně špatné a nakonec se to synovi upravilo samo bez operace. Tyhle vady jsou hodně časté a u hodně dětí se tyhle „nedodělky“ ještě upraví jak rostou. Syn je teď úplně v pořádku.
Tak to sem rada.. dekuji no opravdu ty doktori mluvi jenom to nejhorsii.
Opravdu? Mě říkali doktoři, že to odsátí se už dávno medělá, že to stejně nepomůže. My měly 3st. a vyčkávali. Ještě mi říkali, že neví, proč je ledvina velká, a tak s tím ted dělat nic nebudou.To by musela být prý až tak 5-6st. A kdyby malá přibývala v těhotenství, jak měla a mě se nepovolovala jizva z prvního tehotentví, tak by se narodila normálně. Byla ve 37t a císařem..Jen mě místo v Jihlavě, sledovali u Apolináře v Ph..opravdu se neboj až se prcek narodí vše se uvidí, ale věřím, že se to urovná, což častěji bývá. Hlavně tx musíš být v pohodě..
Jinak ted malou zrovna operuji.Tak čekám na mrtvici na pokoji a dělám vše možné jen, abych na nic nemyslela.Byla užasná a ani nezaplakala. Alespon už to budeme mít za sebou a vše bude dobré..
Ahoj holky, tak Vam musím napsat..ještě tu jsme, ale zítra nás pustí domu a musím říct, že jsem až překvapená, jak jsme to zvládly, spíš, jak to Beatka zvládla. Všeho, čeho jsem se bála, zvládla skvěle. Při operaci zjistili, že mimo překážky pod pánvičkou(proto se dělala pyeloplastila),ještě ledvina byla pootočená a tlačila na moč. měchýř, a tak museli dát ještě stomii, ale jinak vše proběhlo, jak mělo a měla by to být posl.operace.Ale ten pohled po operaci na ní byl opravdu bezmocný. Samé hadičky, dreny, stomie atd..do toho byla uvázana, ale musím říct, že to jí nevadilo vůbec.3 dny prospala a jak mi jí dali na pokoj, byla čím dál lepší a lepší a ani jednou nezaplakala..což nechápu, já bych bulela furt..prostě oni opravdu ty děti to zvládají líp než my..
Měla jsem hrozný nervy, ale pak, když jsem viděla, že jí nic nevadí na všechny se smějě a hlavně nic jí nebolí(o co se dokonale všichni postarali),tak jsem byla v klidu a 10 dní uteklo hoodně rychle..
a zítra huura domu a všem přejeme, hoodně zdraví a držíme pěstičky..ale ty děti jsou opravdu stateční..
Tak to jsem moc ráda, jste šikulky.
a prosim Tě, co je to ta stomie?
Děkujeme:)vývod z ledviny(už používám i lékařský termín, jak to vše studuju
)promin..dnes ho Beatce vyndaly, ale někdo s tím odchází domů. Je to vývod z té ledviny s hadičkou a sáčkem do kterého jde moč z ledviny.
Aha, tak to jsme měli taky, jen jsme to nazývali drenem.
vyndali nám ho v den odchodu domů, před tím ještě zjistili tlak v ledvině.
ok, jste super, přeju at je vše v pořádku už.
No než ji to vyndali, tak ji odpojili pytlík a dren tam nechali a na to navlékli nějaký tlakomer a když jim to ukázalo co chtěli, tak ji ten zbytek hadičky vyndali.
to vám nedělali?
Ahoj, máte některá zkušenosti Pyeloplastikou? Malej 9m. má vrozenou hydronefrozu levé ledviny, má už 4.st.Včera nám dr. na UZ řekl, že močovod se už zlepšil, ale ledvina se pořád nafukuje, takže prý překážka bude až někde nahoře u ledviny. Vypsal nám papíry na operaci do Prahy na Urologickou kliniku…Pořádně nevím co nás čeká…Nechci zbytečně plašit…ale je to 1.prcek a nikdo v rodině nic takovýho nemá. Navíc jsme z jablonce a nevím jeslti tam s malým zůstat nebo ho tam radši nechat…Jak jsem z toho teď nervozní tak je malej taky pořád uplakanej…
V pondělí se teprve budem objednávat, ale už teď nervíky pořádně pracujou…
Ahoj HaniSimi, já jsem zde psala příspěvěk právě o pyeloplastika a operaci dcery a bylo jí také 9 měsíců. Určitě tě chápu. Já byla vynervovana a hotová také, ale ted jsem ráda, že to máme za sebou a jde vidět, že to Beátce prospělo. A jsem ráda, že jí bylo právě i takhle méně, že to zvládala lépe. Je to hrozná bezmoc, ale ted jsem strašně ráda, že operace proběhla a hlavně malé pomohla. Malá měla také 4st a ledvina byla skoro prázdná a ted už je dilatace mnohem menší a začínají se vytvářet i kalichy..My jste z Jihlavy, takže taky celkem kus od Ph, ale určitě dle mého názoru by jsi tam měla zustat s malým..bude tě moc potřebovat a vše pak zvládnete oba lépe. Já mám 3 leté dítě ještě doma a i tak jsme to museli všichni zvládnout.. určitě se neboj. Děti jsou fakt bojovníci a když ty budeš v klidu, bude malej taky a vše půjde lépe. Vím, ted jsem chytrá, ale taky jsem na toto myslela a myslím, že i proto to malá zvládla dobře..když jsem viděla ostatní ještě menší děti s ještě horší diagnozou, řekla jsem si, že to zvládneme..
Moc držím palečky..