Hydronefróza a operace

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
957
13.3.11 21:18

Moc ti děkuji a budu ráda,když se budu moci na tebe obrátit. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
14.3.11 14:22

Dobry den, mozna jste cetla nahore muj prispevek, na operaci (plastice) s hydronefrozou jsme byli pred 2 mesici, kdyz byly malemu 4 mesice. Nebyli jsme tedy v Motole, ale ve VFN. Jak jsem uz psala, nic prijemneho to nebylo, na druhou stranu jsou horsi veci. Vyvod jsme meli jen jeden z ledviny. Pan doktor nam rikal, ze vyvod muzou odstranit nejdrive za 10 dni - panvicku mel hodne rozsirenou. Desaty den vysel na sobotu, takze to nakonec vyndavali az 12 den a dalsi den nas pustili. Proto jsme se tam zdrzeli vlastne 2 tydny. Kdybyste cokoli potrebovala, dejte vedet. Operace nic prijemneho neni, ale zase muzete doufat, ze to dobre dopadne a pak budete mit od toho pokoj a nebudete se muset porad nervovat, kdykoli pujdete na nefrologii. Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
14.3.11 14:33

Ozvy se kdykoliv budeš potřebovat anna.zakova@email.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
14.3.11 22:08

Holky,moc děkuji za podporu.Fakt jsem z toho docela pitomá,proč někdo má vývody dva a někdo jen ten jeden.No,to nakonec poznám na vlastní kůži…tedy spíš oči,tělíčko to bude mého synka :cry: Na jednu stranu mně děsí,že už je mu 19 měsíců a neumím si to představit,jak se bude chovat.No,nic nemá cenu se tím trápit předem.Hlavně ať už to máme za s sebou a Honzík je zase v pořádku.
Jinak na nefrologii jezdíme jen do Motola a vlastně teď vůbec žádné problémy nemá.Zánět měl 1× ve 2 měsících a myslím,že to byla souhra víc náhod a jeho celkový stav byl tehdy velmi špatný.Od té doby čas od času zkontrolujeme moč a je v pohodě.
Jo,píšu už to podruhé :think: …nebudeme si tady vykat,né?
Aničko,za mailík díky :wink:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
24.4.11 23:41

zakladatelka

Ahoj holky, nebyla jsem tady dlouho a koukám, že se to tady trochu rozepsalo. Jenom jsem vám chtěla říci, že malej má po operaci. Jsme doma týden a malej je naprosto v pohodě. Jizvičku mažeme sádlem a uvidíme co čas udělá, doufejme, že to bude už ok. V nemocnici to docela šlo, měla jsem z toho hrůzu, ale jsme doma a je to za námi. Snad nejhorší bylo předat malého sestře, která ho odvezla na operační sál a potom to čekání. Řekli nám za 2 hoďky a vrátili nám ho až za 3 a půl hodiny … psycho. Chuděra byl nateklej a plakal, ale je to náš hrdina, zvládl to s přehledem. Přeji všem, kteří mají toto trápení, aby to zvládli jako my a teď už vím, že zdravíčko je to nejdůležitější :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
6.5.11 17:51

Ahoj, to jsem hrozne rada, ze jste to zvladli. Ja z toho mela presne ten pocit, nejhorsi bylo to predani na sal a cekani, taky to u nas trvalo pres 3 hodiny. Ale da se to, kdyz se clovek trochu obrni.Hlavne ze to mate z krku. Jizvu mazem Infadolem a uz tam skoro nic vydet neni, jen mala carka, takze tak to bude za par mesicu i u vas. Mejte se oba hezky a hlavne uz zadne nemocnice!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
6.5.11 20:40

zari 2010

Ahojky, moc díky. Vám také zdravíčko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krinerova
20.7.11 11:35

Hydronefroza s megaloureterem

Dobrý den,máte někdo zkušenost s touto nemocí?Synovi bylo te´d 6 let kdy se nemoc zjistila.Ledviny nám jedou 45% a 55%,což mi řekli že je v normálu.Spíš mně zaráží že se nám trochu moče drží v ledvině.Nikdy neměl žádnou infekci,jsme po veškerém vyšetření MAG 3,DMSA, MCUG.Uvítám každou zkušenost.Něco vím z nemocnice Žatec a na MCUG jsme byli v Praze na Karlově.Předem díky za info.S pozdravem Pavlína

• Citovat
  • Upravit
780
20.7.11 12:11

Ahojky ja byla ted s dcerkou Ke karlovu na operaci ale mame toho vice…jen ti chci rict ze nikam jinam nez ke karlovu bych nesla ..ono teda neni moc na vyber dela to pak uz jen olomouc ale v Praze pan Doc.Kocvara je profik na svem miste my jdeme jeste za rok na posledni operaci a pak uz bude klid..nezoufej je to resitelna vec a jedna operace to spraví :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
20.7.11 13:03

ahoj, před operací apod. jsem hodně chodila na tyhle stránky http://www.modrykonik.cz/…ve-panvicky/?… … je tam toho hodně napsáno o hydronefróze, třeba tam najdeš někoho se stejnou vadou … zkus tam juknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaro79
10.8.11 15:15

Ahoj,

malému je týden. má jednostrannou dilataci KPS 50 mm (IV stupeň poškození). Za týden máme schůzku s Dr. Langerem ve VFN Karlovo nám. Praha.

Co mám čekat?? Mám velkej strach po přečtení Vašich příspěvků a zkušeností…Porad´te, co se přesně bude dít…Díky!!

• Citovat
  • Upravit
16
11.8.11 09:33

Ahoj, maly mel take hydronefrozu IV. stupne, asi 49 mm to bylo, take zjistenou v tehotenstvi. Take chodime k dr. Langerovi. Na prvni navsteve nam rekl, ze hydronefroza je velka a bude treba operace, ze tohle samo nezmizi.Do operace jsme dostali zajistovaci antibiotika Sumetrolin, co jsme malemu jednou denne davali Jeste nas poslali na vysetreni funkce ledvin tzv. izotopy. Tam se ukazalo, ze ledviny fungovali na 55 a 45 procent, coz je optimalni - norma je 50 na 50. To vysetreni neni bolestive, jen zavedou kanylku a pak je treba maleho udrzet, aby se nehybal, kdyz snimaji ledviny, malemu bylo 5 tydnu ale docela se to dalo. Na operaci jsme pak byli na urologicke klinice u doc. Kocvary - velmi profesionalni. K samotne operaci uz jsem psala prispevky vyse, kdyztak si to najdete. Po operaci jsme byli pak na kontrole po pul roce a ledvina je dobra, je tam jeste mala dilatace, ale to je pry normalni. Na dalsi kontrolu jdeme za rok. Abych to shrnula, cela tahle vec je opruz, ale jsou horsi veci a je to resitelne. Kdybyste jeste neco potrebovala, dejte vedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaro79
11.8.11 13:00

hydronefróza

Ahoj,

moc děkuji za příspěvek. Mám dotaz. V kolika malého operovali? Kolik mu je ted´? Stačí jedna operace? jaká jsou rizika při a po operaci?

P.S. Jsem otec, ale to na situaci nic nemění :)

• Citovat
  • Upravit
16
12.8.11 08:13

Ahoj tatinku :),

maleho meli operovat kdyz mu byli 2 mesice. Ale predoperacni vysetreni ukazaly lehci chudokrevnost, coz je dle nasi prakticke Dr. v tomhle veku normalni. Davali jsme tedy zelezo a na operaci sel, kdyz mu byly 4 mesice. Rikala jsem si, ze je na to hodne maly, ale zase s odstupem casu bych rekla, ze to zvladl lepe nez kdybychom asi sli treba az ted. Ted je mu 11 mesicu. Operace byla jen jedna, coz je asi bezne.

Jinak co jsem pochopila, operace moc rizikova neni. Dle Dr. Langera je uspesnost 95% - on vam vsechno rekne. K te operaci uz jsem psala vyse, 10 dni je treba cekat v nemocnici na vyndani vyvodu z ledviny - ale s malym se dalo celkem manipulovat, normalne jsem kojila uz od prvniho dne, kdy byla operace. Cela ta situace je samozrejme stresujici, na druhou stranu lekari i sestricky na urologii VFN byli opravdu profesionalni.

Tak drzim palce, kdyby neco, napiste a uzivejte si mimco, tohle se vyresi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
malenka1307
18.1.12 22:03

Hydronefróza a očkování

Dobrý den,
pročítám diskuse maminek s dětmi s poškozenými ledvinami. Náš Honzík, bude mu deset měsíců, má hydronefrózu I. a IV. stupně. Na levé to má bohužel horší i s rozšířenými močovými cestami. Ve třetím a pátém měsíci prodělal zánět ledvin. Hydronefrózu zjistili už v těhotenství. Na váš příspěvek reaguji hlavně proto, že píšete, že se bojíte toho, že ještě nejste oočkovaní. My jsme se o očkování po tom, co jsme zjistili, že je Honzík nemocný začali hodně zajímat. Narazili jsme na studie o očkování paní doktorky Elekové. Konzultovali jsme s ní očkování a Honzíkův případ a ona nás upozornila na to, že Hexavakcína obsahuje soli hliníku, které mohou ledvinám ublížit. Dnes jsme byli v Očkovacím centru a žádáme o individuální očkovací plán. Nejsme zastánci „neočkování“, ale bojíme se, aby Honzíkovi očkovací látky více neublížili než pomohli. Věřím, že budete moji radu brát jako radu a informaci k zamyšlení. My jsme také narazili na názor, že Honzíkovo onemocnění oočkování nebrání, ale právě ta paní doktorka Eleková nám ho rozmluvila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA