Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
malenka1307 píše:
Dobrý den,
pročítám diskuse maminek s dětmi s poškozenými ledvinami. Náš Honzík, bude mu deset měsíců, má hydronefrózu I. a IV. stupně. Na levé to má bohužel horší i s rozšířenými močovými cestami. Ve třetím a pátém měsíci prodělal zánět ledvin. Hydronefrózu zjistili už v těhotenství. Na váš příspěvek reaguji hlavně proto, že píšete, že se bojíte toho, že ještě nejste oočkovaní. My jsme se o očkování po tom, co jsme zjistili, že je Honzík nemocný začali hodně zajímat. Narazili jsme na studie o očkování paní doktorky Elekové. Konzultovali jsme s ní očkování a Honzíkův případ a ona nás upozornila na to, že Hexavakcína obsahuje soli hliníku, které mohou ledvinám ublížit. Dnes jsme byli v Očkovacím centru a žádáme o individuální očkovací plán. Nejsme zastánci „neočkování“, ale bojíme se, aby Honzíkovi očkovací látky více neublížili než pomohli. Věřím, že budete moji radu brát jako radu a informaci k zamyšlení. My jsme také narazili na názor, že Honzíkovo onemocnění oočkování nebrání, ale právě ta paní doktorka Eleková nám ho rozmluvila.
Ahojky malenko mam taky dceru s hydronefrozou a zdvojenym dutym systeme ..uz mame prni operaci za sebou..zanet ledvin jsme prodelali v 1.mesici ale vsechny ockovani mame za sebou a nikdo se nad tim ani nepozastavil ![]()
No, my jsme prostě nějak vycítili, že Honzík nepatří mezi „normální“ bezproblémová miminka a začali jsme hledat informace. Dneska jsem tomu ráda. Neoočkování ho neohrozilo a na očkování vakcínami, které mu chceme dát prostě počkáme a dořešíme to postupně. Teď mu bude deset měsíců a určitě mu chceme dát tetanus, dávivý kašel a obrnu. Jsem moc zvědavá, co nám v očkovacím centru poradí a jak nám pomohou.
malenka1307 píše:
No, my jsme prostě nějak vycítili, že Honzík nepatří mezi „normální“ bezproblémová miminka a začali jsme hledat informace. Dneska jsem tomu ráda. Neoočkování ho neohrozilo a na očkování vakcínami, které mu chceme dát prostě počkáme a dořešíme to postupně. Teď mu bude deset měsíců a určitě mu chceme dát tetanus, dávivý kašel a obrnu. Jsem moc zvědavá, co nám v očkovacím centru poradí a jak nám pomohou.
No ty jo me to fakt zarazi ze nikdo mi nic takoveho nerekl ani v Praze nebyli proti ockovani..no koukam jako puk
jinak vam preji hodne stesticka
a na operaci maly jeste nebyl?
Ano mam skusenosti s touto diagnozov sa mam hydronefrozu, mam ju už od dectva, ale lekari na to prišli už ked som prekonala koliku, potom nasledovala operacia..... ja už mam 20rokov mam dva roky po operacii, a zlepšilo sa to, ja si myslim že ten zlaty maličky chlapček to zvladne a dzžim mu palce:)
Cecinka303 děkujeme za podporu. Zrovna bojujeme s dalším zánětem. Je to hrozný, ale věřím, že to všechno zvládneme.
My jdeme s malým (6 měsíců)na operaci příští čtvrtek, dneska odběry krve, to byla chutˇovka ![]()
Kibera píše:
My jdeme s malým (6 měsíců)na operaci příští čtvrtek, dneska odběry krve, to byla chutˇovka
my byly s malu ve 4mes na operaci a jinak odber ze zily je mazec ja to obrecela byl to masakr ![]()
Taky nam zjistili Hydronefrozu tohle mi vypsal lekar do zpravy:
ledviny normalni, echogenita parenchymu je obvykla, sirka obou ledvin normalni, vpravo je panvicka rozsirena 10×8 mm a extrarenalne ulozena (to nevim co znamena) vlevo ma velikost 13×12mm. kalichy ani proximalni ureter nejsou vyrazneji dilatovane.
myslite ze je to spatne ta velikost? meli jste podobne velikosti panvicek? a podarilo se vam to vylecit?
@ladyjennynka píše:
Taky nam zjistili Hydronefrozu tohle mi vypsal lekar do zpravy:
ledviny normalni, echogenita parenchymu je obvykla, sirka obou ledvin normalni, vpravo je panvicka rozsirena 10×8 mm a extrarenalne ulozena (to nevim co znamena) vlevo ma velikost 13×12mm. kalichy ani proximalni ureter nejsou vyrazneji dilatovane.myslite ze je to spatne ta velikost? meli jste podobne velikosti panvicek? a podarilo se vam to vylecit?
Ahoj kolik je prckovi?
Ahoj Kamik,
chtěla jsem se zeptat jak jste přežili operaci v HK, jak to probíhalo, jak jsi udržela malého na lůžku a aby si nevytáhl dren, zda byl tlumený po celou dobu nebo jen po dobu co byl na JIP? Byla jsi pořád s ním i na JIPce i na pokoji, měla jsi postel nebo jen křeslo a co počítač-měla jsi s sebou, rychlovarná konvice tam byla atd? Já se dočetla jen něco o jednom pokoji pro pět dětí, takže nechápu kde budu a kam si popřípadě schovám své věci.
Máme ted s dcerou nástup a vůbec nevim co od toho očekávat:( Bude ji rok a půl.
děkuju za odpověd.
@Janabar píše:
Ahoj Kamik,
chtěla jsem se zeptat jak jste přežili operaci v HK, jak to probíhalo, jak jsi udržela malého na lůžku a aby si nevytáhl dren, zda byl tlumený po celou dobu nebo jen po dobu co byl na JIP? Byla jsi pořád s ním i na JIPce i na pokoji, měla jsi postel nebo jen křeslo a co počítač-měla jsi s sebou, rychlovarná konvice tam byla atd? Já se dočetla jen něco o jednom pokoji pro pět dětí, takže nechápu kde budu a kam si popřípadě schovám své věci.
Máme ted s dcerou nástup a vůbec nevim co od toho očekávat:( Bude ji rok a půl.
děkuju za odpověd.
trochu jsem se rozepsala máš to ve zprávách.
My mame nastup na 6tihodinou operaci ted 3.5. male jsou 2roky a jden na UF v Praze… ![]()
@nikitanikita píše:
My mame nastup na 6tihodinou operaci ted 3.5. male jsou 2roky a jden na UF v Praze…
6ti hodinovou.. no wow.. to je opravdu hodně… malej byl na sále 3 hodiny a přivezli ho v obličeji strašně nateklého, ale dovečera to splasklo…
každopádně, je důležité, že bude potom vše jak má fungovat. Nás zase zlobí druhá neoperovaná strana.. uvidíme časem zda nebude muset na operaci..
Na 6hodin hodin na sál? no tak to je teda síla:(
přeju at to vše dobře dopadne a at to zvládnete.