Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@danyk píše:
v úterý nástup, ve středu se operovalo, po operaci byl na JIP, v sobotu šel na standard, v pondělí domů
Zatím UZ a scintigrafie OK, další UZ bude za měsíc (to bude už 8 měsíců od operace). Zánět ledvin měl 3× (hned po narození, pak asi v 9 měsících, pak v 19 měsících, pak už naštěstí ne) Mám doma diagnostické papírky na moč, když má teploty, tak ho nechám načurat, namočím a vidím, jestli mám dělat odběr pro pediatra do klasické laboratoře.
Byl v Motole.
děkuji, dcera je sledováná od narození… s močí jsme se najezdili,… noo to ani nejde spočítat.-)
papírky doma mám také ![]()
zánět neměla ani jednou, díky tomu že jsme to včas chytili… vždy byly nasazeny léky proti infekci… a za tři dny jsme měli klid… a takto jsme měli od porodnice..
vyšetření mikční, izotopy, utz… a teď toto ![]()
@danyk Prosim Te, jak se jmenuji ty papirky? Muzes k nim napsat vice, k cemu slouzi, kde jde koupit? Diky
@tulipán máme Hexa phan. Načuráš do kelímku (něčeho úzkého), aby byla vysoká hladinka, protože papírek je cca 12 cm dlouhej a má více polí, bílkoviny jsou vejš, tak aby se to políčko namočilo. Namočíš, počkáš, odečteš (jako těhotenský test
). Políčko pro bílkovinu by změnilo barvu, kdyby tam byla.
Klidně si kup jen albuphan - ten je jen na bílkovinu a pH, ušetříš. Jestli to potřebuješ jen kvůli bílkovině v moči. hexaphan je dražší, je na víc diagnostik (krev, bílkovina, urobilinogen, hemoglobin, glukoza, ketony
nejde mi vložit odkaz, prostě v googlu vyhledej hexaphan a albuphan
@Lendík27 Takze je tam vse jako v Hexaphan papirkach, plus ty leukocyty?
@tulipán ne, hexaphan má nejvíc, pH, bílkovina, glukóza, urobilinogen, ketony, krev v moči.
nefrophan leuko má na přítomnost leukocytů, dusitanů, pH, bílkovin a krve v moči.
albuphan jen bílkovina a pH
Ale ten nefrophan je ve své podtatě výhodný tím, že je tam ta bílkovina a leukocyty (bílé krvinky - tj. znak zánětu).
Krev v hexaphanu je na červený krvinky a hemoglobin.
Danyk, ještě by mě zajímalo prosím tě.,.. ještě než je vezmou pod narkozu, dají jim něco na pokoji??? nějaký s klidňovák???
@Lendík27 dostal Dormicum do pusinky. Je to hořké, ale náš prcek to v pohodě spolkl a za chvilku byl vysmátej.
@danyk píše:
@Lendík27 dostal Dormicum do pusinky. Je to hořké, ale náš prcek to v pohodě spolkl a za chvilku byl vysmátej.
díííky.. tak doufám že to bude taky.-… jsem z toho úplně rozhozená, pořád na to myslím ![]()
@Lendík27
neboj, princezna to zvládne. Náš to fakt zvládl na jedničku, všichni byli moc hodní, on totální vzorňas. Samo že si vysloužil dárek, ale i od sestřiček dostal za zavedení kanyly a i ze sálu přijel s dárečkem.
@danyk píše:
@Lendík27neboj, princezna to zvládne. Náš to fakt zvládl na jedničku, všichni byli moc hodní, on totální vzorňas. Samo že si vysloužil dárek, ale i od sestřiček dostal za zavedení kanyly a i ze sálu přijel s dárečkem.
To doufám… trochu si mě uklidnila.-) mám strach co bude po operaci, jak to bude zvládat