Hydronefróza a operace

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3929
23.1.15 13:35
@danyk píše:
v úterý nástup, ve středu se operovalo, po operaci byl na JIP, v sobotu šel na standard, v pondělí domů
Zatím UZ a scintigrafie OK, další UZ bude za měsíc (to bude už 8 měsíců od operace). Zánět ledvin měl 3× (hned po narození, pak asi v 9 měsících, pak v 19 měsících, pak už naštěstí ne) Mám doma diagnostické papírky na moč, když má teploty, tak ho nechám načurat, namočím a vidím, jestli mám dělat odběr pro pediatra do klasické laboratoře.
Byl v Motole.

děkuji, dcera je sledováná od narození… s močí jsme se najezdili,… noo to ani nejde spočítat.-)
papírky doma mám také :-)
zánět neměla ani jednou, díky tomu že jsme to včas chytili… vždy byly nasazeny léky proti infekci… a za tři dny jsme měli klid… a takto jsme měli od porodnice..
vyšetření mikční, izotopy, utz… a teď toto :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16363
23.1.15 16:52

@danyk Prosim Te, jak se jmenuji ty papirky? Muzes k nim napsat vice, k cemu slouzi, kde jde koupit? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
23.1.15 19:25

@tulipán máme Hexa phan. Načuráš do kelímku (něčeho úzkého), aby byla vysoká hladinka, protože papírek je cca 12 cm dlouhej a má více polí, bílkoviny jsou vejš, tak aby se to políčko namočilo. Namočíš, počkáš, odečteš (jako těhotenský test :-) ). Políčko pro bílkovinu by změnilo barvu, kdyby tam byla.
Klidně si kup jen albuphan - ten je jen na bílkovinu a pH, ušetříš. Jestli to potřebuješ jen kvůli bílkovině v moči. hexaphan je dražší, je na víc diagnostik (krev, bílkovina, urobilinogen, hemoglobin, glukoza, ketony
nejde mi vložit odkaz, prostě v googlu vyhledej hexaphan a albuphan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16363
23.1.15 19:29

@danyk Diky, ja to najdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
23.1.15 20:29

Ano taky mám tyto.. a ještě to je myslím na leukocity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
23.1.15 20:30

Tak se omlouvám mim máme nefro phan leuko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16363
23.1.15 20:35

@Lendík27 Takze je tam vse jako v Hexaphan papirkach, plus ty leukocyty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
23.1.15 21:20

@tulipán ne, hexaphan má nejvíc, pH, bílkovina, glukóza, urobilinogen, ketony, krev v moči.
nefrophan leuko má na přítomnost leukocytů, dusitanů, pH, bílkovin a krve v moči.
albuphan jen bílkovina a pH

Ale ten nefrophan je ve své podtatě výhodný tím, že je tam ta bílkovina a leukocyty (bílé krvinky - tj. znak zánětu).

Krev v hexaphanu je na červený krvinky a hemoglobin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16363
24.1.15 07:47

@danyk Diky za vysvetleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
24.1.15 07:53

Ano danyk, to napsala na jedničku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
25.1.15 21:04

Danyk, ještě by mě zajímalo prosím tě.,.. ještě než je vezmou pod narkozu, dají jim něco na pokoji??? nějaký s klidňovák???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
25.1.15 21:15

@Lendík27 dostal Dormicum do pusinky. Je to hořké, ale náš prcek to v pohodě spolkl a za chvilku byl vysmátej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
25.1.15 21:31
@danyk píše:
@Lendík27 dostal Dormicum do pusinky. Je to hořké, ale náš prcek to v pohodě spolkl a za chvilku byl vysmátej.

díííky.. tak doufám že to bude taky.-… jsem z toho úplně rozhozená, pořád na to myslím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
25.1.15 21:43

@Lendík27 :hug: neboj, princezna to zvládne. Náš to fakt zvládl na jedničku, všichni byli moc hodní, on totální vzorňas. Samo že si vysloužil dárek, ale i od sestřiček dostal za zavedení kanyly a i ze sálu přijel s dárečkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
25.1.15 22:00
@danyk píše:
@Lendík27 :hug: neboj, princezna to zvládne. Náš to fakt zvládl na jedničku, všichni byli moc hodní, on totální vzorňas. Samo že si vysloužil dárek, ale i od sestřiček dostal za zavedení kanyly a i ze sálu přijel s dárečkem.

To doufám… trochu si mě uklidnila.-) mám strach co bude po operaci, jak to bude zvládat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí