Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mahdalka píše:
Nechceš mi tchýni půjčit?Mě by se náramně hodila
No to je vtipný, ale něco jinýho je pomoct nezištně a něco jinýho, když to nevyžádaně dělá a pak všude vypravuje, jak se bez ní neobejdem… ![]()
mahdalka píše:
Nechceš mi tchýni půjčit?Mě by se náramně hodila
Taky jsem to ted chtěla napsat
Ta moje je bohužel pravý opak, celý den se povaluje v posteli nebo u TV a hrozně se nudí, tak nám pak několikrát denně volá a otravuje s kravinama ![]()
Holky, prosím vás, klidně si ji vemte, já aspoň budu mít klid. ![]()
Nemluvíš náhodou o naší babičce?
Neboj, nejsi v tom sama
Léty jsme se naučili ignorovat řeči, jak to nikdo neudělá, přitom pomoc odmítá a jak dnešní generace (její děti i vnoučata) se jen válí. Zjistili jsme, co můžem udělat bez výslovného ptaní, abysme nebyli odmítnuti, mělo to pro ni užitek a nemohla nás odmítnout. Teď už je stará, což jí na aktivitě neubralo, zato se přidalo posledních pár let řečnění o tom, jak tohle či ono v hospodářství dělá letos určitě naposledy, protože příští rok už buď umře nebo nebude mít sílu
Vždycky jí to odkejvem a pijem s ní dál kafe, je to už takovej kolorit. A stejně k ní jezdíme často a někteří z rodiny s ní i bydlí. Ona má energie na rozdávání ![]()
Anonymní píše:
Holky, prosím vás, klidně si ji vemte, já aspoň budu mít klid.
Ráda vyměním, aspon se o ní nebudeme muset starat jak o dítě ![]()
Právě že tu pomoc odmítá,aby se pak mohla litovat,že jí nikdo nepomůže.Občas to taky dělám ![]()
Hodaka píše:
A co ji půjčovat za mírný poplatek, nebo jen za stravu![]()
mahdalka píše:
Právě že tu pomoc odmítá,aby se pak mohla litovat,že jí nikdo nepomůže.Občas to taky dělám
hele já taky dřu jak idiot,nikomu o nic neřeknu a pak se pěkně polituju jaký jsem chudák, že mi nikdo s ničím nepomůže ![]()
To víš že jo,to je nejlepší a pak se nechám politovat od chlapa ![]()
mahdalka píše:
To víš že jo,to je nejlepší a pak se nechám politovat od chlapa
stejně to všichni dělají blbě, já jsem nejlepší ![]()
Anonymní píše:
Nemluvíš náhodou o naší babičce?Neboj, nejsi v tom sama
Léty jsme se naučili ignorovat řeči, jak to nikdo neudělá, přitom pomoc odmítá a jak dnešní generace (její děti i vnoučata) se jen válí. Zjistili jsme, co můžem udělat bez výslovného ptaní, abysme nebyli odmítnuti, mělo to pro ni užitek a nemohla nás odmítnout. Teď už je stará, což jí na aktivitě neubralo, zato se přidalo posledních pár let řečnění o tom, jak tohle či ono v hospodářství dělá letos určitě naposledy, protože příští rok už buď umře nebo nebude mít sílu
Vždycky jí to odkejvem a pijem s ní dál kafe, je to už takovej kolorit. A stejně k ní jezdíme často a někteří z rodiny s ní i bydlí. Ona má energie na rozdávání
Přesně takováhle je naše prababička, je jí téměř 85 let a není k zastavení ![]()
Tak to já tvou tchýni chápu, radši bych odvozila 20 koleček čehokoli než třeba žehlila koš prádla
, bohužel chlap na úklid taky není, já bych si klidně ty role vyměnila. Njn, tobě vadí ty kecy okolo, co kdybys jí řekla, ať u vás nemaká a jde si radši uklidit?
![]()
Ahoj holky,
mám tchyni, která je fakt blázen, totální workoholik. Je jí 66 let a maká od rána do večera. Bydlíme na vesnici, máme domky vedle sebe a je to fakt očistec. Když ještě chodila do práce, vstávala i ve tři hodiny a prala v obyč. pračce nebo růčo, automatku měla jen na cíchy, pak šla krmit zvířectvo, z práce od autobusu utíkala, převléknout do montérek a zase hurá - pole, zahrada, zvířectvo…v noci pekla, žehlila, spala tak pět hodin max. Dnes je tedy v důchodu a je to snad ještě větší síla, ona vyvozí třeba dvacet koleček hnoje od ovcí, zreje celou zahradu, fakt neskutečný. Doma má tedy chaoz, pořádek pro ni není tak důležitý. Já vím, je to její věc, když ji to baví, ale…Pořád musím poslouchat, jak každému vypravuje, co všechno udělala a musí udělat, že to jinak nikdo neudělá, a přitom bez toho nemůže být a cpe se i do věcí, do kterých jí nic není, uklízí nám kolem baráku a tak…Když jí chci pomoct, tak nechce a pak si ztěžuje, že je na vše sama…My chodíme s manželem do práce, já dělám do šesti a i v sobotu dopoledne. Máme tři děti, takže fakt nemám plno volného času, ale to ona neuzná. Ona dělala ve dne venku a v noci doma, ale já prostě v noci spím a ve dne chci dělat i něco jiného, než jen dělat. Navíc si myslim, že některé činnosti jsou veskrze mužská záležitost, že si nemusím lámat tělo nad rýčem, nebo tahat dříví z lesa, ale ona všechno dělá a pak si ztěžuje…Asi s tím nic nenadělám, jen jsem se trochu vykecala a snad najdu zpřízněnou duši. Dík