Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No to te lituju, na to jde jen napsat ze tchyni si bohuzel nevybereš… ![]()
totálne bych ji ignorovala a nebo bych rekla manzelovi at ji neco rekne on…
když ona dělá, vše proto aby ublížila. Nejhorší je že jsem v jejich rodině a taa moje je daleko
takže nemám nikoho
a ještě manžela štvou proti mě. Naštěstí má svou hlavu, ale bohužel já tady musímžít ![]()
Mě je líto malého,že nemá babičku,která by mě měla zájem o něho.Jinak až něco bude chtít,tak bych se na ni vy. . . . .
proste hod s manzelem rec. pokud ma svou hlavu tak by ji to mel nejak vysvetlit, pokud je uplna krava nevysvetlis ji to nikdy
,,, prijde mi ze na Tebe a dítko žárlí že ho chce mít jen pro sebe… to matky často dělaj.. ja mam naštěstí tchyni v poho…
Já jsem přivdaná,a s tchánovci to není lehké.Zvlášt když jsou nemocní,a musím se o ně starat,a mimi na cestě.Takže bud ráda,že s ní nebydlíš.Ale kdyby se chovala aspoň hezky k malému tak by mi to ostatní nepřekáželo.
ona má psa raději. Zají má se o rejky nebo co. Já tuhle měla zánět ledvin a slyšela jsem z venku u okna jak manželovi říká že člověk když má ledniviny tak je neštastný a alergie je zas prý blog z dětství ![]()
Ahoj, mám to podobné.
…Je to trapné. Jde o to, vytvořit si nadhled nad situací a prostě na to srát.
Jinak se zblázníš.
Ta moje mi pár dní před porodem vyčítala věci, které jsem kdy řekla a co jsem udělala špatného, když se ohradím, tak prý překrucuju věci a dělám z ní tu špatnou. Syna úkoluje taky velmi ráda. Když ji odmítne úkol splnit, ona svede na mě, že za to můžu já, že mu vštěpuju do hlavy, aby to neudělal.
Spíš mám dotaz já, píšeš, že byla u vás párkrát se podívat na malou. Zve ji manžel nebo se hlásí sama, že se chce stavit? Musim vytvořit systém návštěv, ale ještě netušim jak.
moc na ni tady taky zvědavá nejsem.
Pettynka píše:
proste hod s manzelem rec. pokud ma svou hlavu tak by ji to mel nejak vysvetlit, pokud je uplna krava nevysvetlis ji to nikdy,,, prijde mi ze na Tebe a dítko žárlí že ho chce mít jen pro sebe… to matky často dělaj.. ja mam naštěstí tchyni v poho…
to mi taky příjde, ale proč? Měla by být snad rád že má uvařeno uklizeno, co doma neměl? Od té doby co s manželem žiju mi nepodá ani ruku k narozeninám
Anonymní píše:
Ahoj, mám to podobné.…Je to trapné. Jde o to, vytvořit si nadhled nad situací a prostě na to srát.
Jinak se zblázníš.
Ta moje mi pár dní před porodem vyčítala věci, které jsem kdy řekla a co jsem udělala špatného, když se ohradím, tak prý překrucuju věci a dělám z ní tu špatnou. Syna úkoluje taky velmi ráda. Když ji odmítne úkol splnit, ona svede na mě, že za to můžu já, že mu vštěpuju do hlavy, aby to neudělal.
Spíš mám dotaz já, píšeš, že byla u vás párkrát se podívat na malou. Zve ji manžel nebo se hlásí sama, že se chce stavit? Musim vytvořit systém návštěv, ale ještě netušim jak.moc na ni tady taky zvědavá nejsem.
Zval, ale když někdo chce přijít tak příjde. Tuhle jsem šla s malou, normálně jsme se bavili o švestkách ( že je pes nežere tak že je nabízí jinde) na malou se samozřejmě nekoukla. No a potkala jsem se se sousedkou ta se vždy koukne a ptá se jak se máme. Tak jsem vedli rozhovor, ona přiskočila k brance. Bez slova promiňte vyhrkla " Je Pavel o víkendu doma?" já odpověděla že nevím a pak jsem jen slyšela jak šla k psovi a povídá „Maxičku tebe si nikdo nevšímá“ ![]()
Tak kdyby mi tchýně strčila k takhle malému dítěti psa, tak bych ji
![]()
A to chování kolem, to nemá cenu ani komentovat… ![]()
Ahoj tak já taky občas mám problémy s tchýní. Myslím si, že kdo ne, tak to je opravdu vyjímečné ![]()
Nechci se tchýně zastávat, ale třeba máš určitý blok a prostě se i ty k ní chováš tak, jak by třeba nemělo..
Tchýni ani tebe neznám, tak to ber s nadhledem.
Já jsem přesně jak ty nadávala a mrzelo mě, že tchýně k nám nejezdí, že se nazajimá taky mě přišlo, že se nezajímá, ale zjstila jsem dvě věci. První, že se tak prostě chová i ke švagrové. Že má děti ráda, ale prostě neni to ten šušlající typ a hned do kočárku a co ji neřekneš tak neví.. Děti jsou odrostlejší moje 3, švagrové, 4,6 a může se s nich po, ale hlídat moc ne, jenom prostě přijít na návštěvu pomazlit se to jo, neni takový ten typ prostě… V tomto bych ji dala čas. Taky mě přišlo, že tchýně moc miminka neberou, že až se víc zapojila, když to dítě už se víc projevovalo..
a druhé opět tchýně k nám nejezdila.pak jsem se dozvěděla, že říkala manželovi, že mi bubude přidělávat práci - vaření a tak, takže návštěvy byly jedině u nich, takže mě taky mrzelo, proč jako nikdy nedojedou.A za druhé, já jsem ji nikdy nepozvala!!! A to si uvědomuji je chyba, taky bych se nikde nehnala, kdyby mě někdo nenabídlo- nechtete dojet??
Takže nevím, možná bych tchýni dala čas, jak se dál projeví. Moje máma se ze začátku chovala tak, že jsem si opravdu myslela, že nás ráda nemá- nedojela, nezavolala, čekala co mi,jetli zavoláme. Vztahy nic moc.. Přijela se na nís podívat třeba jednou za dva měsíce na dvě hodiny a to má 15 min autobusem.
Teď je malému pomalu tři a jak tchýně tak máma, ze sněho pomalu pose.. ![]()
A na závěr, nevím jak kdo z vás, ale všmla jsem si, že kdo řká tchýni maminko a tykají si, že je ten vztah vřelejší a neni tak rozhádaný.. Moje švagrová mluví s tchýni jakoby pomalu s kamarádkou, říkají jménem a takájí.. Já vykám - máte, nemáte. Mami a nebo jménem bych nikdy neřekla a taky je to vidět, že je to spíš vztah, kdy se respektujem a nic víc
Anonymní píše:
Dobrý den, mám takové trápení, nebo spíš se potřebuju vypovídat a slyšet váš názor. Mám dceru, 6m. Moje tchýně ji viděla asi 6× a to jen v kočárku a z toho 4× spala. Jo, a jednou když měla svátek tak tady byla půl hodiny. O dceru se nezajímá, nestaví se ikdyž to má k nám 5minut, nezajímá ji jestli je zdravá atd. Když se potkáme tak se do kočáru nekoukne, nebo když jdem s manželem na procházku hned ho nečím zaúkoluje( asi ji vadí, tráví čas s rodinou). Splácíme dům a ana mi při každé příležitosti řekne, že mi tam nepatří ani klika od dveří, ikdyž platíme hypo. Tuhle se divila že dcera má modré oči. " manžel má modré já a ona taky" nato dodala, že Max(pes je má hnědé) a už nemluvím o tom, že mi psa strčila do kočáru"hlavu" když dceři byli tři týdny a důvod byl že si ji musí očuchat. Mimochodem má vlčáka.. Proč to píšu, včera mi muž řekl že ji vadilo že nešla na vítání občánků. Ale proč? Vždyť o vnučku nemá zájem. To ji šlo o to si dát skleničku?
6× za půl roku, tak to mi přijde normální..Mám rodiče pět minut chůze od sebe, máme krásné vztahy, máme se rádi, ale viděli vnučky ještě méně..Mají svůj život.
Ale nemyslím si kvůli tomu, že o ně nemají zájem..
Víš, ono zase na miminku není nic tak zajímavého, aby nad ním rodina slintala blahem.
Nemyslím to špatně, ale pokud ty tchýni nemusíš, tak bys vlastně měl být ráda, že se ti k mimi necpe a neradí nevyžádaně " psí" rady..
O těch očích - no to je úlet, ale svět pejskařů je sám o sobě dost vyšinutý a nepejskaři toto nikdy nepochopí ( včetně mě
)
Moc si to bereš..Mám manžela, máš dítě, máš i sousedku, která se ti do toho kočárku podívá, tak co víc si přát.
![]()
Tchýni hod za hlavu..vždyt jí nepotřebuješ.. ![]()
Ahojky zimi,
my jsme si s tchýní potykali..a teď vím,že jsem udělala chybu.Neni to pravidlo,že je vztah vřelejší.Víc si dovoluješ,jak si tykáš..My se nakonec přestali bavit a nemužema si přijít na jméno ![]()
Anonymní píše:
Ahoj, mám to podobné.…Je to trapné. Jde o to, vytvořit si nadhled nad situací a prostě na to srát.
Jinak se zblázníš.
Spíš mám dotaz já, píšeš, že byla u vás párkrát se podívat na malou. Zve ji manžel nebo se hlásí sama, že se chce stavit? Musim vytvořit systém návštěv, ale ještě netušim jak.moc na ni tady taky zvědavá nejsem.
jaj to je jak ta moje.. jednou nasala svého syna, mého partnera a on ji přestal zdravit, nemohl se na ni ani podívat… samozřejmě, že po celé rodině rozhlásila, že jejímu synovi zakazuju jí zdravit.. taková koktina…
k zakladatelce, to, že si nevímá takto malého dítka bych si až tolik nebrala, vím, že tě to trápí, že bys chtěla aby bylo tvé dítě od narození středobodem světa pro všechny stejně jako pro tebe … ale tak to bohužel není.. nebylo ani u mé vlastní matky při druhém dítku.. všímala si jen té starší… dokud druhé nebyl min. rok tak ji takřka ignorovala při návštěvách.. o mém otci nemluvě.. ten prý nepochoval do roka ani své děti (mě)… bál se, že nás rozmačká.. v tom zlý úmysl nebude… to příjde s věkem dítka, věř, že až budou tvému dítku tak 3-4 roky budeš psát podobnou diskuzi a to tak, že jí tam máš furt ![]()
a nejlepší co ti můžu poradit je ignorace.. páč jak ty čarodějnice starý viděj, že tě něčím vytočej tak to budeou dělat doaleluja…
přeju hodně sil ![]()
Dobrý den, mám takové trápení, nebo spíš se potřebuju vypovídat a slyšet váš názor. Mám dceru, 6m. Moje tchýně ji viděla asi 6× a to jen v kočárku a z toho 4× spala. Jo, a jednou když měla svátek tak tady byla půl hodiny. O dceru se nezajímá, nestaví se ikdyž to má k nám 5minut, nezajímá ji jestli je zdravá atd. Když se potkáme tak se do kočáru nekoukne, nebo když jdem s manželem na procházku hned ho nečím zaúkoluje( asi ji vadí, tráví čas s rodinou). Splácíme dům a ana mi při každé příležitosti řekne, že mi tam nepatří ani klika od dveří, ikdyž platíme hypo. Tuhle se divila že dcera má modré oči. " manžel má modré já a ona taky" nato dodala, že Max(pes je má hnědé) a už nemluvím o tom, že mi psa strčila do kočáru"hlavu" když dceři byli tři týdny a důvod byl že si ji musí očuchat. Mimochodem má vlčáka.
. Proč to píšu, včera mi muž řekl že ji vadilo že nešla na vítání občánků. Ale proč? Vždyť o vnučku nemá zájem. To ji šlo o to si dát skleničku?