Tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.10.11 16:31
Herma píše:
Ahojky zimi, :mavam: my jsme si s tchýní potykali..a teď vím,že jsem udělala chybu.Neni to pravidlo,že je vztah vřelejší.Víc si dovoluješ,jak si tykáš..My se nakonec přestali bavit a nemužema si přijít na jméno :roll:

Přesně tak samo to mám já. Tykat jsme si začly tak po roce, co jsem byla s přítelem. A teďka po pěti letech docela lituju. Nejen, že já si dovolím, ale dost i ona. Ptá se mě na dotazy, na které se mě nezeptá ani moje mamka, tak moc jsou intimní. No teďka už se neptá, teďka už po výměně názorů nekomunikujeme. To, že se ohradím a řeknu, že mi něco vadí, ona prostě nebere.

Zakladatelko s tim psem, taky to znám. Prostě jak mi vyprávěla, jak její pes strkal hlavu ke snaše do zavinovačky, nechápala jsem. Proto opatření, my s malým miminkem k nim vůbec teďka, potom třeba jo a ona k nám bez psa. Je sice fajn, že je to podle ní jediný tvor, s kterým si rozumí, ale ten pes strašně smrdí a mi to vadí.(Mám ho ráda, ale všeho s mírou).

Taky mi příjde z její strany něco jako žárlivost, že my máme s chlapem fajn vztah, rozumíme si a tak. Což ona se svými dětmi moc nemá. Je mi to sice líto, ale já za to nemůžu. Vztah si oni budovali celý život.

• Citovat
  • Upravit
1277
11.10.11 22:05

Anonymní..jak píšeš..žárlivost!!!to je i u nás!!nedokáže přenést přes srdce,že má její milovaný synáček už svoji rodinu a že když ona pískne..tak jí řekne,že nemá čas :roll: a to já ho navádím 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
30.1.14 11:41

Problém s tchýní

Ahoj.
Protože jsem nováček, nemohu ještě založit téma, tak jsem to dala sem.

Přijde vám normální, aby tchýně dávala svému synovi měsíčně 5-10 000?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
30.1.14 11:42

On si to rád vezme, řekne mi to, ukládáme dětem, ale mám pocit, že jí vděčíme a je mi to nepříjemné, ale mě se nikdo neptá.
Nejsem cvok, abych nebyla ráda z peněz, ale přijde mi to trapné.
Co vy si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
30.1.14 11:43

Normální mi to nepřijde, ale pokud je tak ve vatě, proč ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
frankness
30.1.14 11:46

A je tchýně tak moc „za vodou“, že to nemusí řešit, nebo si odtrhuje od huby a dává mu to? Pokud to první, tak bych si peníze nebrala, případně co podstrčí bych ukládala na zvláštní účet (třeba dětem). Pokud to druhé, tak bych peníze taky šetřila a pak jí to vrátila třeba poukazem na dovolenou k Vánocům apod.
Podstatné je, že ty peníze nerozpustíte v běžném provozu :potlesk:
A tchýni bych se snažila vysvětlit, že jste soběstační, nepotřebujete to, a že dospělí lidé už by spíš měli podporovat své rodiče, tak ať si šetří na důchod.

• Citovat
  • Upravit
5019
30.1.14 11:47

@Kopre tak jestli to dělá nezištně, tak proč né! Ale pozor na to. U nás je ( bylo) něco podbného a je to často použiváno proti němu. Připomíná mi to seriál Gilmorovi děvčata. My ti zaplatíme školu a ty k nám budeš chodit každý pátek na večeři. Tak v takovém duchu je to myšleno u nás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
30.1.14 11:48
@areca píše:
@Kopre tak jestli to dělá nezištně, tak proč né! Ale pozor na to. U nás je ( bylo) něco podbného a je to často použiváno proti němu. Připomíná mi to seriál Gilmorovi děvčata. My ti zaplatíme školu a ty k nám budeš chodit každý pátek na večeři. Tak v takovém duchu je to myšleno u nás…

Tak to je brutální, to bych se raději chodila pást :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13119
30.1.14 11:51

@Kopre je to jeho matka, babička vnoučat a pokud má peníze a nežije v chudobě, tak bych z toho špatný pocit neměla. Proč za vším vidět něco nekalého? A proč by se tě měla ptát? A pokud za to nic nechce, tak bych to neřešila vůbec. A i kdyby, tak jí můžete říct, že je dávala dobrovolně a že pokud to chce podmiňovat čímkoliv, tak už od ní nic nechcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
30.1.14 11:51

Jestli na to má tak proč ne, můžeš je spořit někde na účet jak píšeš a oni se určitě hodit budou, jde o to jestli si třeba tchýně nemyslí že jste na tom tak mizerně že vám musí přispívat, ale jestli to dává ráda sama od sebe tak bych s tím neměla žádný problém naopak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
30.1.14 11:55

@rozmary no to já taky. Ale přítel už je v tom tak zamotaný, že neví jak z toho ven. Nenapadlo ho, že mu ty peníze rodičen nedavají jen tak. To se dozvěděl až nedávno. A bylo mu řečeno, že má vrátit všechny prachy a už nemusí k nim jezdit. Takže o nezištné dary fakt nešlo.
Já k mým rodičům jezdím, proto že je mám ráda a že je chci vidět. On tam jezdí v podstatě proto, že musí. Oni mu nedali lásku, ale jen peníze. To je pro ně vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
30.1.14 12:03
@Kopre píše:
Ahoj.
Protože jsem nováček, nemohu ještě založit téma, tak jsem to dala sem.Přijde vám normální, aby tchýně dávala svému synovi měsíčně 5-10 000?

no nevím, asi si ho kupuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.14 12:05
@Kopre píše:
On si to rád vezme, řekne mi to, ukládáme dětem, ale mám pocit, že jí vděčíme a je mi to nepříjemné, ale mě se nikdo neptá.
Nejsem cvok, abych nebyla ráda z peněz, ale přijde mi to trapné.
Co vy si o tom myslíte?

Ahoj, take jsme dostávali porad od tchyně nějaké dárky. Prvně mi to přišlo mile, ale pak, ze si nas kupuje, ted uz ma zákaz něco nosit a kdyz něco odnese, tak si to zas odnese ;) nosila dřív skoro plnou igelitku. Bylo v ni hlavne jídlo… Asi aby jsme nezemřeli hladem :D

• Citovat
  • Upravit
rozmary
30.1.14 12:08
@areca píše:
@rozmary no to já taky. Ale přítel už je v tom tak zamotaný, že neví jak z toho ven. Nenapadlo ho, že mu ty peníze rodičen nedavají jen tak. To se dozvěděl až nedávno. A bylo mu řečeno, že má vrátit všechny prachy a už nemusí k nim jezdit. Takže o nezištné dary fakt nešlo.
Já k mým rodičům jezdím, proto že je mám ráda a že je chci vidět. On tam jezdí v podstatě proto, že musí. Oni mu nedali lásku, ale jen peníze. To je pro ně vztah.

To je dost smutný :?

• Citovat
  • Upravit
3276
30.1.14 12:13

Tak jestli má dost peněz tak na tom nevidim nic hroznýho. Taky mám dvě kamarádky co už mají svoje rodiny a jejich rodiče jsou hodně bohatý a prostě jim to přijde uplně normální, že jim koupí nádobí, kočár, oblečení nebo přispějou nějakou korunou. Nikdy si o to holky neříkají ani rodiče za to nic nevyžadují je to pro ně takový přirozený. A podotýkám, že to nejsou žádný rozmazlený fifleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová