Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj
Jednou jsem kdesi četla, že dcera má nejvíce genů po otcově matce. Jak fyzický vzhled tak nejspíš i vlastnosti atd.. Nedávno jsme se o tom doma bavili, a u nás v rodině to opravdu sedí. Na malých dětěch to až tak není poznat, takže u nás v rodině mohu zhodnotit maximálně mě, sestřenice, a sestru chlopa. Opravdu to sedí a všechny jsme vzhledem podobné na otce ale s více ženskými rysy tzn. spíše na jeho matku. Ptám se jen tak v rámci všeobecného přehledu, vás co máte už děti starší, máte to doma taky tak ? Určitě jsou výjimky potvrzující pravidlo, ale zajímá mě většina ![]()
Já jsem okopírovaná moje mamka (trochu krize, vědět, jak budete vypadat za 20 let
), Majda byla jako miminko taky naše kopie, ale jak roste, mění se spíše na Petrovu stranu. Je hodně podobná jemu nebo jeho ségře, když byli malí, co jsem tak koukala na fotky.
Její podobu s tchyňkou ještě nemůžu posoudit, ale já jsem od taťkovy mamky fakt odlišná, úplně jiná.
Naše starší dcera není podobná ani jednomu z nás, ale už mě i napadlo, zda není babičky..Já ovšem nevím jak vypadala za mlada..ale má tedy světlé oči, ploché nohy a alergii jako babička..Takže ta možnost tu je..
já jsem po mámě, ale úplně, každým rokem víc a víc, někdy se až v zrcadle leknu…
mám syny a zatím jeden je celý táta, druhý je po mně a třetí je dokonalý mix
posuzuju teda podle mě a mích sestřenicí a má jich asi 7
a žádná teda takovou podobu ani chování nemá ![]()
Manžel je celá matka a naše dcera je celá manžel, takže tady to sedí dokonale. Dcera je tchýni podobná, nos má úplně její. Doufám jen, že povahově po ní nebude. ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
posuzuju teda podle mě a mích sestřenicí a má jich asi 7a žádná teda takovou podobu ani chování nemá
Chování jsem teda taky nevypozorovala, ale je to nejspíš tím, že netuším jak se naše babi chovala za mlada..
Kdybychom se já nebo třeba mé sestřenice chovali ted jako se babi chová v 75 tak to potěš
Hmm, zatím to vypadá, že nás statistiky klamou
![]()
Ahoj,
moje děti jsou dvojčata, dcera je našeho rodu a syn je tátova rodu. Dcera mě rozhodně nezapře
.
tak je pravda, že mě v rodině všichni říkají, že jsem jak kdybych babičce (tátově mamince) „z prdele vypadla“…bohužel jí neznám, zemřela, když mi byly asi tři čtyři roky, ale prý jsem hodně podobná i povahově…
ale ségra vůbec né, ta je úplně jiná…takže to očividně neplatí na všechny dcery ![]()
jinak mám ještě jednu o dost mladší ségru, táta jí má s druhou manželkou - a ta je jako já-skoro přes kopírák…😉
Tak nas prcek je uz od narozeni celý táta
No jinak doufam,ze jestli jednou budem mit holcicku,ze nebude podobna tchyni
![]()
Tak když to vezmu u nás v rodině : já jsem mix mámy a táty a to samý i moje dvě segry
Není tam nějaká přímá podoba na někoho, povahou jsem asi spíš po tátovi a ten zase po svým tátovi.
Moje sestřenka je podobná svojí mámě,ale strašně moc:)
Takže u nás to nesedí:)A já mám kluky a ty jsou oba podobou do naší rodiny:)
A když to vezmu ještě z rodiny přítele
Tak jeho máma je rysama podobná svojí mámě,jen má jinou barvu vlasů a očí:)
Já jsem celá taťkova mamka. Když jsme vedle sebe dali fotku, když nám oběma bylo 15 let, tak je to kopie, až mi běhal mráz po zádech. Babička bohužel zemřela velmi mladá, takže si jí moc nepamatuju ![]()
Já jsem hodně po taťkovi (samo něco mám i po mamce) a ten je zase po babičce, takže asi jo… I když spíš u sebe vidím podobu s taťkou, než s tou babičkou ![]()
Uvidíme, co malá, zatím podle 3D vypadá, že bude po MM, ten je taky víc po mamce, tak možná budu mít doma malou tchyni ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
posuzuju teda podle mě a mích sestřenicí a má jich asi 7a žádná teda takovou podobu ani chování nemá
uff to jsi me uklidnila, kdyby nahodou druhy bylo holka ![]()