Jak na tchýni?

109
7.10.11 21:50

jak na tchýni

Chovani moji tchyne neni normalni a vadi mi, ale bavim se s ni, protoze nechci, aby doslo k tomu, co udelala ona-(muj muz cele pribuzenstvo z otcovy strany vubec neznal). Ona jako osoba mi absolutne nesedi, a nevim, co s tim, jak se k ni chovat, co delat? A neni to tak lehke, protoze ona me vylozene sere, mam pocit ze ji nesnasim :cert: :oops: Co s tim? Nutno si predstavit, ze jeji chovani je horsi nez nejhorsi!!! Neustale vycitani malichernosti, toho co jsme udelali nebo neudelali, proste se to neda snaset!! A ja uz nevim, jak dal, co delat, jak se s ni bavit a o cem?, :-? A jak se zbavit toho odporu vuci ni???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.10.11 21:58

Ahoj, podobnou tchýni má jedna známá a bojuje s ní stejně jako ty, ta kamarádka má výhodu, že je trochu splachovací, ale poslední roky je toho na ni docela dost, jak jí a jejímu manželovi stále něco vyčítá co udělali a neudělali. Nic si nedá vysvětlit, ona má svou pravdu a přes to nejede vlak. Myslím, že ti nezbývá nic jiného než to tolerovat, anebo se vzepřít a říct jí co ti na ní vadí, jestli by nemohla změnit svoje chování.

• Citovat
  • Upravit
9649
7.10.11 21:59

Pokud je rypava a absolutne netolerantni, myslim, ze se odporu nezbavis.
Ja bych se s ni nestykala vice, nez je opravdu nutne. Nejake rodinne oslavy, svatky a to, kdyz ji partner pozve na navstevu.
Jinak bych k ni nevkrocila, to ze se nevidam se svou tchyni (my se s mou tchyni nevidame nikdo, ale partner navstevuje svou babicku, kterou ja nemuzu ani citit) neznamene, ze nemuze vidat deti (poku se k nim chova akceptovatelne). Takze kdykoli se pritel rozhodne jit k babi na navstevu, vyfasuje malou, plenu a svacinu a vsichni si to uziji… vcetne me, protoze mam klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.11 22:00

Pij hodně alkoholu, já když ho piju, tak mi nikdo nevadí…ani tchýně :mrgreen: ..ne, ale vážně…buď ji začneš tolerovat takovou jaká je…a víme to všichni, že jsou tchýně prostě krávy.. a nebo z toho budeš pořád nešťastná. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.10.11 22:09

To je zvlastni, ze vsechny tchyne jsou kravy… :mrgreen: muj partner se svou tchyni vychazi tak dobre, az me to kolikrat desi!!!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.11 22:17

A jak se k ní staví tvůj manžel?

Žijete s ní?

Já měla obdobnou „tchýni“, naštěstí dočasnou, protože už nejsem s jejím synem, ale zůstali jsme dobří kamarádi.

Když jsme se s ex poznali, upozorňoval mě, že se jeho matinka sere do všeho. A taky proti ní bojoval, takže se nedovolila mi nic říct. Ale čím víc postupoval náš vztah, tím si ho ona víc omotávala kolem prstu a on mě přestal bránit. Až už mi na konci vztahu začal říkat, že si vše jen vymýšlím.

Abych ji trochu popsala - synáček byl jenom její a každá blízká přítomnost jakékoli ženy v ní vzbuzovala nenávist. Tedy - před ním se chovala jako milující tchýně, samá milá slůvka, dárečky, ale sotva někam zašel, stala se z ní bestie. Taky mě pomlouvala na každém kroku. Naštěstí jsme s ní nemuseli bydlet, občas jsme tam pobývali o víkendech a do budoucna jsme plánovali se odstěhovat… Což se nakonec nekonalo, protože náš vztah skončil, částečně i její vinou.

Příklad její nesnesitelnosti: přítel měl ještě sestru, které se narodilo dítě. Bydleli docela daleko od tchýně, u maminky jejího manžela, a tchýně to nesla špatně, že nemá své vnouče u sebe… Neustále nadávala na maminku toho manžela, jak je nemožná, neumí se oblíkat a že vnoučeti nekupuje dary za tisíce /„představ si, že druhá babka koupila k narozeninám JENOM autíčko“/ (tchýně byla žena v domácnosti, kterou živil bohatý manžel). Vrchol byl, když k nim jednou přijela na návštěvu, vnouče běželo za ní a ona tam přede všema naplno řekla, jak ji miluje nejvíc a druhé babky si ani nevšimne. A třešnička na závěr - když měla vnouče (tehdy mělo 2roky) u sebe na prázdniny, bez dcery a manžela, pořád do malého jela, že „tati je špatný, tati ne“… Výsledkem po týdnu bylo, že přijel tatínek vnoučátka a dítě? Mělo hysterický záchvat, že se bojí otce, TATI NE, TATI ZLÝ… apod.

Samozřejmě takových příběhů bych mohla napsat stovky.

Ale abych ti i poradila - ptala jsem se té ségry, jak to zvládají, jestli jim neleze na nervy. Samozřejmě že lezla, strašně. Ale nechtěli dělat rozbroje v rodině. Prostě s tchýní omezili styk. Oni za ní jezdili co nejméně, když chtěla ona přijet na návštěvu, tak většinou „někde byli“ a akorát jim hlídala občas vnouče - ale pod podmínkou, že do něj nebude hustit ty svoje kecy. Ale musela jí to říct dcera. Říct to zeťák, tak je peklo na střeše.

Myslím, že manžel by svojí mamince měl dát najevo, že rodina jste vy a budete si žít podle svého. Ona do vás stejně bude pořád kecat, ale nejlepší je to přecházet a pokud je velmi nesnesitelná, tak prostě omezit styky na minimum.

Mimochodem doporučuju TV film Tchýně a uzený (nejlepší jsou studený), když tě tchýně nasere, najdeš tady soucit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
50725
7.10.11 22:23
Barca12345 píše:
To je zvlastni, ze vsechny tchyne jsou kravy… :mrgreen: muj partner se svou tchyni vychazi tak dobre, az me to kolikrat desi!!!!! :srdce:

Jo jo, taky budeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.11 22:31

Svoji tchýni mám nejraději, když ji nevidím :-) nejlepší recept na spokojený vztah :palec:

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
7.10.11 23:04
Angua píše:
Barca12345 píše:
To je zvlastni, ze vsechny tchyne jsou kravy… :mrgreen: muj partner se svou tchyni vychazi tak dobre, az me to kolikrat desi!!!!! :srdce:

Náhodou :lol: Já budu ta nejúžasnější tchýně na světě :jazyk: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
50725
7.10.11 23:06
lucineeccka píše:
Angua píše:
Barca12345 píše:
Náhodou :lol: Já budu ta nejúžasnější tchýně na světě :jazyk: :mrgreen:

Když všechny, tak všechny - žádné výjimky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.11 07:13

Nevím jaká budu já tchýně,ale určitě nebudu jak moje:-) teď je úplný hypochondr,a všechno v celém baráku dělám sama i přez moje rizikové těhu (vytírám,vařím každý den,pro celou rodinu zavařuji a tlačím zelí,prostě co udělám pro sebe,tak musím i pro tchánovce)Radši držím hubu a krok aby nebylo zle.Nejsou tak neschopní jak ze sebe dělají.Ale jak se mimi narodí,tak se beze mě ani nevyserou.

• Citovat
  • Upravit
13119
8.10.11 07:41
dominika1981 píše:
Pij hodně alkoholu, já když ho piju, tak mi nikdo nevadí…ani tchýně :mrgreen: ..ne, ale vážně…buď ji začneš tolerovat takovou jaká je…a víme to všichni, že jsou tchýně prostě krávy.. a nebo z toho budeš pořád nešťastná. :palec:

Možná by sis měla užít těch pár let, než se staneš tchýní a přiřadíš se ke stádu :mrgreen:
JInak já mám tchýni dobrou. Asi ne vše děláme tak, jak by to dělala ona, ale nikdy nic neřekne, nevyčítá, děti pohlídá ráda, bere si je na prázdniny… Fakt je dobrá. Doufám, že já budu taky v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.11 08:38

Sice neporadíma,ale já mám tu nejúžasnější tchýní a tchána na světe lepší než svou maminku.tatínka jsem poznala po 21 leetch mýho života :-(,a nikdy jsem k němu nepřilnula,když jsem něco potřebovala dala mi i peníze,nosí nám zadaram zeleninu a vejce,strašně hodná žensk

• Citovat
  • Upravit
50725
8.10.11 09:20
Anonymní píše:
Nevím jaká budu já tchýně,ale určitě nebudu jak moje:-) teď je úplný hypochondr,a všechno v celém baráku dělám sama i přez moje rizikové těhu (vytírám,vařím každý den,pro celou rodinu zavařuji a tlačím zelí,prostě co udělám pro sebe,tak musím i pro tchánovce)Radši držím hubu a krok aby nebylo zle.Nejsou tak neschopní jak ze sebe dělají.Ale jak se mimi narodí,tak se beze mě ani nevyserou.

A ty nemáš manžela, aby ti pomohl (a svým rodičům udělal)? Oni nemají další děti, se kterýma byste se domluvili, že je rodičům potřeba natlačit zelí a zavařit okurky? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
8.10.11 09:43
amarie píše:
Chovani moji tchyne neni normalni a vadi mi, ale bavim se s ni, protoze nechci, aby doslo k tomu, co udelala ona-(muj muz cele pribuzenstvo z otcovy strany vubec neznal). Ona jako osoba mi absolutne nesedi, a nevim, co s tim, jak se k ni chovat, co delat? A neni to tak lehke, protoze ona me vylozene sere, mam pocit ze ji nesnasim :cert: :oops: Co s tim? Nutno si predstavit, ze jeji chovani je horsi nez nejhorsi!!! Neustale vycitani malichernosti, toho co jsme udelali nebo neudelali, proste se to neda snaset!! A ja uz nevim, jak dal, co delat, jak se s ni bavit a o cem?, :-? A jak se zbavit toho odporu vuci ni???

Co se týká tchánovců,tak si nemůžu na vůbec nic stěžovat :mrgreen: Moji druzí rodiče,manža to má s mými to samé,takže s tím moc neporadím.
Mě se u lidí,kteří byli nesnesitelní osvědčila jediná metoda a to na hrubý pytel,hrubá záplata :wink: .Musím říct,že mi to funguje perfektně,a že zatím skoro všichni velice dobře pochopili,že jak se budou oni chovat ke mě,tak se budu já chovat k nim.Ti co nepochopili se mnou přestali komunikovat,což mě na druhou stranu ani netrápí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová