Jak na tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80083
18.1.17 13:18
@Anonymní píše:
Za normálních okolností samozřejmě. Pokud by se chovala, jako normální matka, tchýně a babička. Ty by jsi nechala svou tchýni takhle zacházet s Tvým manželem?

Tvůj manžel není tvé dítě, takže nemůžeš „nechat ji, aby s ním takto zacházela“. On je dospělý člověk, a musí sám vědět, co mu vadí a co je pro něj přípustné. A pokud to nevadí jemu, pak ty s tím neuděláš vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4464
18.1.17 13:44

Je docela pochopitelné, že tchýně chce hlavně manžela, je to její syn a jistě jsou si bližší, než třeba s tebou. Třeba by pomohlo, nabídnout jí jeden den v týdnu, který budete trávit s ní - u vás, nebo u ní… Měla by pocit, že je o ní zájem a věděla by, kdy má „svůj“ den, na který se může těšit a přestala by terorizovat. Jinak manžel je opravdu v nelehké situaci a možná má pocit, že jej drtí 2 mlynské kameny- na jedné straně nechce odmítnout mamince a na druhou cítí, že tobě se to nelíbí. Zkus s ním v klidu promluvit a být mu hlavně oporou, říct mu, že ho chápeš a chceš ho podpořit a třeba mu pomoct v péči o maminku, ale připomenout mu, že jste tady i vy - ty a děti a potřebujete možná víc, než jeho maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
18.1.17 15:33

Souhlas, :palec: dobrý nápad :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
27.2.18 12:06

Jsem ráda, že jsem našla tuto diskuzi. Mám poněkud specifický problém. Nemám tchýni ani zlou, ani despotickou, ale děsně vlezlou. To je možná i horší, než kdyby mě neměla ráda. Moje tchýně je typická vesnická sebestředná závistivá ženská, která řeší všechny kolem, jen ne sebe. JJe poněkud jednodušší mentality, nemá žádné koníčky a její zálibou je obtěžovat okolí svými křivdami, problémy nebo prostě něčím. Bohužel se takto nechovala od začátku, taakže jsme s mužem najivně zrekonstruovali patro u nich v domě…chyba lávky. Tchýně už sice klepe…naučila jsem ji, ale zaklepání znamená automatický vstup. Minimálně 3× do týdne ji mám vlezlou v bytě kvůli naprosté ptákovině, třeba naposledy jse uklízela, jel vysavač a najednou tcýně v ložnici se slovy ale já klepala, načež už jsem se obořila, že když vysávám tak to asi slyším…no nutně mi potřebovala ukázat, co koupila mojí mamce knarozeninám. Naprosto mě vytáčí její maloměšťácké přepočítávání všeho na peníze. Neustále slyším, jak nám pro prcka musí něco koupit, protože pro švagrovou taky kupovala, jenže my se o to nestojíme, ať si z dcery klidně dělá sociální přípaad, ale já si i z toho důchodu invalidního pro své dítě peníze vyčlenit umím. Nerespektuje naše soukromía narušuje nám manželský život. Problém je v tom, že i když jí to vysvětlíme, řekneme, že hceme mít taky čas na sebe, tak hned že ona je maminka. Včera jsem se málem psychicky shroutila, jelikož na mě blila závistivé kecy o tom, kolik toho otsala tchánova sestra (dostal i tchán :? ) a že je špatný člověk a chuudák, protože nemá děti, jelikož je nechtěla, zato tchýně je hvězda, proové děti jsou její zásluha :poblion: :poblion: :poblion: tože má vnoučata…jako když pominu fakt, že má jedno, jelikož já jsem ještě pořád těhotná, tak netuším, kde vzala přesvědčení o tom, že moje a švagr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.2.18 14:00
@xacxa píše:
Jsem ráda, že jsem našla tuto diskuzi. Mám poněkud specifický problém. Nemám tchýni ani zlou, ani despotickou, ale děsně vlezlou. To je možná i horší, než kdyby mě neměla ráda. Moje tchýně je typická vesnická sebestředná závistivá ženská, která řeší všechny kolem, jen ne sebe. JJe poněkud jednodušší mentality, nemá žádné koníčky a její zálibou je obtěžovat okolí svými křivdami, problémy nebo prostě něčím. Bohužel se takto nechovala od začátku, taakže jsme s mužem najivně zrekonstruovali patro u nich v domě…chyba lávky. Tchýně už sice klepe…naučila jsem ji, ale zaklepání znamená automatický vstup. Minimálně 3× do týdne ji mám vlezlou v bytě kvůli naprosté ptákovině, třeba naposledy jse uklízela, jel vysavač a najednou tcýně v ložnici se slovy ale já klepala, načež už jsem se obořila, že když vysávám tak to asi slyším…no nutně mi potřebovala ukázat, co koupila mojí mamce knarozeninám. Naprosto mě vytáčí její maloměšťácké přepočítávání všeho na peníze. Neustále slyším, jak nám pro prcka musí něco koupit, protože pro švagrovou taky kupovala, jenže my se o to nestojíme, ať si z dcery klidně dělá sociální přípaad, ale já si i z toho důchodu invalidního pro své dítě peníze vyčlenit umím. Nerespektuje naše soukromía narušuje nám manželský život. Problém je v tom, že i když jí to vysvětlíme, řekneme, že hceme mít taky čas na sebe, tak hned že ona je maminka. Včera jsem se málem psychicky shroutila, jelikož na mě blila závistivé kecy o tom, kolik toho otsala tchánova sestra (dostal i tchán :? ) a že je špatný člověk a chuudák, protože nemá děti, jelikož je nechtěla, zato tchýně je hvězda, proové děti jsou její zásluha :poblion: :poblion: :poblion: tože má vnoučata…jako když pominu fakt, že má jedno, jelikož já jsem ještě pořád těhotná, tak netuším, kde vzala přesvědčení o tom, že moje a švagr

No a co ti teda dělá, kromě toho, že se těší na tvoje dítě a kupuje tvojí mamce dárky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
27.2.18 17:54

@Bábrdl Je to prostě tchyně, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
27.2.18 18:02
@Bábrdl píše:
No a co ti teda dělá, kromě toho, že se těší na tvoje dítě a kupuje tvojí mamce dárky? :think:

Zkus si to přečíst ještě jednou a pořádně. A na moje dítě ať se klidně těší, ale ať si nepřikládá zásluhy, vhledem k tomu, že ještě před rokem jsem nevěděla, jestli děti mít můžu a ona mi řekla, že už jedno vnouče má a že od nás vnouče nepotřebuje…možná to, že neustále zdůrazňuje, že ona je maminka, a že je to její dům, ačkoliv jsme si bytovou jednotku z hovna udělali za vlastnní peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
27.2.18 18:38

No koukám ale ty jsi chytré a milé děvče a hlavně slušné! To se pozná. Ale je fakt, že tam nikde není nic, co by ti mělo ubližovat. Není to tam. Tak něco přidej. No a hádám zásluhy za to že ty jsi těhotná si snad nedává - nebo jaksi tedy to ona jepůvoda? ne její syn, že se hlásí o zásluhy? NO ale to by se mělo zpeněžit, taková věc! A hnedka se můžete z jejího baráku vystěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová