Jak na tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Poustevnice
9.7.13 13:51

A k tomu džusu: kdyby to říkala mě, tak bych jí řekla: ale já to dělám z lásky, dělá mi to dobře na pravou nosní dírku:))) - to vymyslel náš syn a občas to použiju.

• Citovat
  • Upravit
Anm
9.7.13 14:14

Ja se ji taky snazim brat s rezervou. Hlavne ze je muj chlap pri me a chapeme se. Nekdy me le dokaze fakt vytocit, jak to umi jen a jen tchyne..no znate to :D

• Citovat
  • Upravit
Anm
9.7.13 14:20

Obdivuji ale jak se s tim nese*es a reknes ji to tak.. :potlesk: Já to nejak neumim. Ale asi se to brzov jeji pritomnosti naucim :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Poustevnice
9.7.13 14:54

Učila jsem se to hoooodně let, to mi věř. Tchýni prostě nemůžeš zakázat, aby trousila jedovaté poznámky, jak jí to slina na jazyk přinese, ale můžeš každou takovou blbou poznámku buď přejít mlčením, nebo ji prostě odrazit nějakým veskrze kladným a souhlasným protivýrokem. Že je to těžké a že je to cesta na dlouhou trať, to nepopírám…

• Citovat
  • Upravit
Poustevnice
9.7.13 15:05

A svými prohrami bych tu mohla zaplnit několik stránek…je to prostě proces učení se, být asertivní.

• Citovat
  • Upravit
1910
1.8.13 17:23

Ahoj holky,
potřebuji poradit a vypovídat se. Mám tchýni se kterou si nevím rady.Ona je strašně zvláštní člověk, neříkám, že je špatná, to ne.Jen mě nemá ráda ( nevím proč ),nikdy jsem jí nic neudělala, neřekla…Když tam jedeme, vždy jí vezu buď kytku, nebo láhev vína. Když tam jsme, skoro se mnou nemluví, když něco řeknu, mám pocit že ani neposlouchá, pak odpoví něco úplně zcestného…K narozeninám jsem jí vybírala dárky dlouho, chtěla jsem, aby měla radost a ona dárek vzala a ani neřekla děkuji :nevim: položila ho na stůl a nic, ani se nepodívala, co dostala :zed: Naposledy když jsme tam byli, tak tam měla kamarádku, s tou se zavřela do kuchyně, nás nechala v obýváku, jen co jedna kamarádka odešla, přišla další, s dcerou ( stejně stará jako já ) a s tou holčinou se bavila jako s kamarádkou :nevim: Absolutně nechápu, co dělám špatně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
1.8.13 17:30

@Tanule23 Neděláš určitě špatně nic, je to prostě nevychovaná bába :zed: hoď to za hlavu a netrap se tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
1.8.13 17:38

Ono se to lépe říká, než dělá. Kolikrát už jsem si říkala, že ji začnu ignorovat, ale asi jsem na to moc slušná :nevim: To nechci vidět, co bude, až budeme mít děti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
1.8.13 17:44

@Tanule23
a jak dlouho se s ni znas?
pravda mohla by se vic snazit, ale ja jsem taky pomerne uzavreny nespolecensky clovek a bavit se s „cizima“ lidma mi dela problem :roll: a darky hrozne nerada otviram pred tim, kdo mi je daroval (s vyjimkou tech nejblizsich samozrejme), protoze me desi, ze na me bude videt, kdyby se mi nelibily :mrgreen: ale jinak samozrejme za darky dekuji a snazim se byt trochu vstricnejsi nez by mi natura velela…
ja jenom, ze mozna to neni o tom, ze te nesnasi, ale ze potrebuje vic casu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
1.8.13 17:44

@Tanule23 S tím neuděláš nic. Můj skorotchán je durch to samý. Taky jsem se snažila, ale teď na něj kašlu. Jak se do lesa, tak se z lesa :nevim: Nepotřebuju se mu vnucovar ;)

• Citovat
  • Upravit
1910
1.8.13 17:59

@Ali-Ali : s tchýní se znám rok a půl :think: A předtím už jsem s přítelem byla nějakou dobu ( zhruba 7 měsíců ). Kdyby jsme spolu byli pár měsíců, tak to chápu, ale toto :nevim:
@Ve-ru : V podstatě už to taky moc neřeším, jen mě to občas mrzí, hlavně když tam máme jet ( zítra ) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
1.8.13 18:17

@Tanule23 A musíš tam jet? Musíš jet někam, kde nejsi vítaná? Jsi dospělá ženská, koukej na to, aby ty si se cítila dobře. Paní máma ti za to opravdu nestojí. A jak se k tomu staví přítel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
1.8.13 18:43

@Elilen : Nemusím, nejradši bych tam nejela, ale přítel tam beze mě odmítá jezdit :| Ten se k tomu staví tak, že ona je prostě taková, tak to nemám řešit :evil: Zajímavé, že s předchozími přítelkyněmi byla kamarádka :think: Tedy, podle toho co říkal přítel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
1.8.13 19:36

@Tanule23 Tak to je tedy hodně divné. Možná by byla radši, kdyby měla za snachu tu jeho ex a tak se k tobě staví zády. Ale já bych se teda rozhodně nenutila a nejezdila. Proč být někde, kde nejsem zvaná a takhle se ke mně chovají? Přítel by si ale měl s mámou promluvit. Její chování je hodně neslušné. I kdyby tě z nějakého důvodu opravdu hodně nemusela, tak by měla být aspoň slušná. A pokud by mu řekla, že se kamarádíčkovat nechce, už by mě tam nikdo nikdy neviděl. ;) Proč někomu lézt do zadku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
1.8.13 19:47
@amarie píše:
Holky, díky za rady :-) Nejvíc mě pobavil alkohol :-D A je pravda, že to platí, totiž já nepiju, takže mi stačí troška, a pak je mi všechno úplně jedno i tchýně :-D Jenže teď jsem ve druhém měsíci těhotenství…Jinak se teda trošku vypovídám, ať to ze sebe dostanu ven:
V září jsem měla třicet, tak zvedla sluchátko a popřála mi v den mých narozenin s tím, že přijet nemůžou protože má praní a žehlení, prý někdy příště :wink:
ještě mi dodnes ososbně negratulovali… Asi 14 dní na to volá manželovi, jestli přijedeme, že bude mít narozeniny.. Tak sem ji napsala sms: Ať se nezlobí, že bych se necítila dobře, že mě od nich mrzelo, že ani nezagratulovali, a že teda nepřijedeme ani my.
Následovala katastrofa (ona je hrozný simulant), volala mojímu: prý jí tlak vystoupal na 200, infarkt měla dostat.. a něco do něj hustila.
Každopádně manžel je na mojí straně, nechce tam vůbec jezdit.. a ke mě se chová moc hezky, modré z nebe by mi snesl a to ji asi sere, protože pak mi řekla, že jak bych se asi chovala já kdyby ji taková nějaká…ehm..snacha zebrala syna.
Nakonec jsme ji na narozeniny jeli poprat i s tim, ze ona mi vubec neprala, jenze, kdybychom tam nezasli, tak ona by neprisla poprat malemu a ten by to tezce nesl :-( Loni byl nemocny a vubec mu neprisla poprat, az kdyz jsme my prisli k nim, takze asi tak…
Jo a ještě vrchol všeho volala mému muži, že sme ji ani nezagratulovali telefonicky presne v den jejích narozenin.. (ani nas to nenapadlo, kdyz jsme ji prali den pred tim.

Na tohle téma jsem někdě viděla nějakou diskuzi v televizi, jako debatu a byla tam i psycholožka a lidé, jak ženský tak chlapi se svěřovali atd a psycholožka k omu vždycky něco řekla. Konkrétně u tohoto, protože tam byly podobné případy co se tady píšou, řekla, že daná osoba b měla navštívit psychologa :lol: Takže buď v klidu ;) prostě tam není něco v pořádku u ní. Psycholožka myslela navštívit psychologa hlavně kvůli tchýní aby se vypořádala s tím s čím bojuje a neotravovala a nedusila své okolí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová