Jak na tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1910
1.8.13 21:34

@Elilen : Takže to vypadá že nejedeme :lol: Příteli jsem řekla, že se mi tam nechce, ví proč, tak říkal, že zůstaneme doma :lol: Jenomže takhle to nebudu moci řešit donekonečna. Taky si říkám, že lézt jí do zadku, jen proto že je to tchýně není to pravé ořechové :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
1.8.13 21:36

@Tanule23 Já už jsem na tohle tak nějak stagnovala, takže v tvé kůži bych tam donekonečna nejezdila a bylo by to. :) Když o tebe nestojí, tak co. Ona se třeba časem chytne za čumák. A určitě se chytne, až budeš mít její vnoučata. To se určitě začne ráda kamarádit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
1.8.13 21:39

@Tanule23 Hlavně si tím nenič život. Nepřemýšlej nad tím, neřeš to. Ber to tak jak to je a vem to z druhé strany. - Co by dalo spoustu snach za ignoraci tchýně? :mrgreen: Ve většině případů se do všeho pletou, řeší život „dětí“ a to je podle mě ta horší varianta. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
1.8.13 21:53

@Elilen : :lol: Já se bojím, že se začne vměšovat právě až budeme mít děti :roll: Máš pravdu, já ji kašlu a budu mít klid 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
1.8.13 21:57

@Tanule23 Správná slova!! Jak ona k tobě. Užívej si, že nemusíš být s tchýní v kontaktu. Spoustu snach by ti opravdu závidělo. :mrgreen: Pokud se pak bude vtírat, tak si to líbit nenechej. „Vy jste mě maminko nemusela před dítětem, tak se nepřetvařujte, když už jsem vám vnuka porodila.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
1.8.13 22:03

@Elilen : Představa že bych ji měla věčně doma je…poněkud děsivá :cert: Jsem ráda, že slyším, že není neslušné někoho vykázat do určitých mezí :) Od mámy jen slyším, že kdyby mi tchýně s.ala na hlavu tak ji mám sklopit a mlčet ( říká to jinak, ale význam je stejný ) :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
1.8.13 22:22

@Tanule23 8o 8o Tohle ti říká máma?? Vím, že se říká, že máma má vždycky pravdu, ale teď teda rozhodně nemá! Nic si nenechávej líbit. Nic! Chovej se tak, aby ses hlavně ty cítila dobře. Je to sobecké, ale chovej se tak. Koho máš radši, sebe nebo tchýni? Kdo chceš, aby se cítil líp, ty nebo tchyně? Samozdřejmě že ty! Takže se měj ráda a nenech se ponižovat a už vůbec kálet na hlavu! (To je příkaz! :jazyk: :mrgreen: :mrgreen: ) Ale myslím to opravdu vážně. Já něco podobného zažila. Nechávala jsem druhou stranu, co se jí zlíbilo. Ona mi na tu hlavu opravdu skoro… ale já se neozvala. Byla to má největší chyba, kterou jsem v životě udělala. Už jsem ale poučená. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
2.8.13 08:24

@Elilen : Mooooc děkuji za povzbuzení :kytka: A máš pravdu! Ona si možná jednou uvědomí, že udělala chybu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
2.8.13 08:27

@Tanule23 Možná už si to i uvědomuje a to je snad ještě horší. Ale netrap se tím. Baba ti za to nestojí. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
2.8.13 10:33
@Barca12345 píše:
To je zvlastni, ze vsechny tchyne jsou kravy… :mrgreen: muj partner se svou tchyni vychazi tak dobre, az me to kolikrat desi!!!!! :srdce:

taky to mám tak (až si někdy připadám, že jsem navíc) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.15 23:41

co s ní?

Stále se snažím ovládat, myslím, že dělám pokroky, zatím jsem ještě nebyla vulgární… Bravurně už zvládám výroky typu „bože on je tak hubený to nejde, bože ale vždyť on je tlustý, to nejde, on ještě neumí barvy??? (rok a půl dítě), nejvyšší čas začít s angličtinou (dítě 4 roky)“ apod. Překousnu ty tašky blbin, kterými děti zásobuje a sladkostí, které dětem i nutí. Nic se mnou už nedělá ani to, že opakovaně poukazuje na nedostatky v mém vychování. Nadzvedává mě ještě ze židle, když přijede nezvaná, příp. když ji výslovně požádáme aby nejezdila (když jsem nemocná) a ona si stejně přijede a ještě má opět proslov na téma mé nevychovanosti, když se neustále snaží vnutit nám vše (od jídla po její účast na naší dovolené). Ne pro ni není odpověď, takže i když jsme jí např. řekli, že s ní na dovolenou vážně nechceme jet - čirou náhodou byla ve stejném termínu na stejném místě. Aby podpořila své argumenty o mých charakterových a výchovných vadách, zjišťovala si u příbuzných exmanžela podrobnosti o mém předchozím manželství a teď nově i o mém dětství - aby mi to vmetla se slovy: „Mám vysoké IQ :potlesk: a téměř vystudovanou psychologii a také jsem si zjišťovala jak jste žili, když jsi byla malá, takže je mi všechno jasné… a přestaň už v důsledku toho dělat nešťastného mého syna a své děti“… Žili jsme dřív šťastně, spokojeně, máme fajn děti, problémy jsme dřív dokázali řešit, z nějakého důvodu se nám tchyně věnuje stále častěji a asi shodou náhod se nám nyní daří nejhůř za 6 let, co jsme spolu.
Nevím, co na ni funguje - ani po dobrém ani po zlém se nám nepodařilo třeba dosáhnout toho, aby si návštěvu domluvila předem, o nevyvíjení tlaku na děti ani nemluvě. Chlap jí nedokáže nic říct (upřímně, za dobu, co ji znám, znám jen dva lidi schopné si proti ní aspoň někdy ustát, co chtějí a co ne). Ona sama se mého chlapa vzdala, prvních 6 let s ním skoro nebyla, byla pro něj cizí paní, pak jo, ale třeba když jela na dovolenou, nechala ho zas u babiček. Pak se hodně snažila udělat ho na sobě závislým v dospělosti, částečně se možná vymanil, ale třeba nedokázal se svou bývalou ženou přestat s ní jezdit na dovolenou (ač jim to svorně lezlo na nervy - podle slov obou).
Předpokládám, že chce, abychom se rozešli a ona měla zcela volné pole působnosti - na mého muže i děti… no a zatím to vypadá, že jí to vychází… Ale třeba se pletu…
Než mě začnete pranýřovat, kontaktu se nebráníme, máme duplovaně prarodičů a se všemi třemi dalšími vycházíme úplně normálně, rádi se vidíme a nemáme nejmenší problémy.
Tak spíš kdyby měl někdo nějaký nápad. Určitě mi něco uniká… Asi by si to mohl vyřešit chlap, ale to teda netuším, jak mu k tomu dodat odvahu. :nevim: V tuto chvíli jsem z něho zklamaná, že ji nedokáže říct ani ň. On je z toho taky špatnej.
Podobnost s realitou je čistě náhodná :roll:

• Citovat
  • Upravit
3232
28.6.15 00:03

co s ní?

@Anonymní píše: Podobnost s realitou je čistě náhodná :roll:

co s ni, kup ji jednosmernou letenku na Mars, ale dost vtipku
asi nemas zaludek na konflikty, ale nasad na ni stejnou taktiku, proste ji nastavuj zrcadlo, udelej ji kaficko, zakusek, „maminko, vy tak spatne vypadate, dejte si tu neco dobreho“, pak zas necekane, co vam rekl doctor, nejste nemocna, kdyz bude nemocna, rekni, vy tak zdrave vypadate, pak zase, jste nejaka pohubla, je s vami neco, mam o vas starch :D, priste zase, vy tak dobre vypadate, nepribrala jste nejak moc,
j avim, asi to nejde, ale jak se do lesa vola, tak se z lesa ozyva,
jedine co na tyto lidi plati je jejich vlstni prekrucovani a sokova permanentni terapie, ale na to musis mit zaludek

jinak jen dve ceska slova zacinaji na „tch“, tchyne a tchor, takze I ten cesky jazyk vi, co je tvoje tchyne zac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16548
28.6.15 07:53

I u nás je tchýně často na tapetě. Naštěstí je manžel na mé straně. Já zase neumím vařit, uklízet, jsem tlustá a proto nemáme děti. Mám nadváhu deset kilo. Neustále mi nosí dětské bačkůrky a oblečení s tím, že si to mám schovat. Jsem po dvou potratech a i to mi neustále předhazuje. Vnoučka se nedočkám, proč si tě můj syn bral…předhazuje mi manželovu bývalku, která už čeká asi třetí dítě…co na to říct. Vražda tchýně by neměla být trestným činem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
28.6.15 08:12

To je děs 8o Já bych to nevydržela a radši se odstěhovala na druhý konec republiky, než ji mít v dosahu. To musí být šílená babizna :cert:
Jiné rady nemám, prostě já bych zdrhla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
28.6.15 08:15
@Pesimista píše:
co s ni, kup ji jednosmernou letenku na Mars, ale dost vtipku
asi nemas zaludek na konflikty, ale nasad na ni stejnou taktiku, proste ji nastavuj zrcadlo, udelej ji kaficko, zakusek, „maminko, vy tak spatne vypadate, dejte si tu neco dobreho“, pak zas necekane, co vam rekl doctor, nejste nemocna, kdyz bude nemocna, rekni, vy tak zdrave vypadate, pak zase, jste nejaka pohubla, je s vami neco, mam o vas starch :D, priste zase, vy tak dobre vypadate, nepribrala jste nejak moc,
j avim, asi to nejde, ale jak se do lesa vola, tak se z lesa ozyva,
jedine co na tyto lidi plati je jejich vlstni prekrucovani a sokova permanentni terapie, ale na to musis mit zaludekjinak jen dve ceska slova zacinaji na „tch“, tchyne a tchor, takze I ten cesky jazyk vi, co je tvoje tchyne zac

Ještě TCHÁN. Ten je v mém případě ještě horší než tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová