Tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16906
10.9.15 17:56

Taky si asi sedím na vedení 8o Mně šlo o to, že tazatelka neumí spočítat, kolik je jejímu dítěti a někdo další jí odpoví, ať se netrápí, že může být dyslektik. Nevím, jak to s tím souvisí. Nebo už mají dyslektici úlevy i v počtech?
A každý, kdo píše jak tatar, je nutně dyslektik? Proč ten člověk prostě nemůže být jen míń chytrej? Nebo už neexistují hloupí lidé? (to není myšleno přímo na tazatelku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
12.9.15 10:07
@Izzz píše:
Taky si asi sedím na vedení 8o Mně šlo o to, že tazatelka neumí spočítat, kolik je jejímu dítěti a někdo další jí odpoví, ať se netrápí, že může být dyslektik. Nevím, jak to s tím souvisí. Nebo už mají dyslektici úlevy i v počtech?
A každý, kdo píše jak tatar, je nutně dyslektik? Proč ten člověk prostě nemůže být jen míń chytrej? Nebo už neexistují hloupí lidé? (to není myšleno přímo na tazatelku)

Existují hloupí i tupí lidé. Máš pravdu. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
150
5.10.15 14:02

co s tchyní?

Už dva roky u nás bydli tchyně. Nabrala si půjčky a splátky jsou tak vysoké, že jí po tom nezbývá na to aby si zaplatila nájem. Proto bydlí u nás. Teď v lednu měla půjčku doplatit a měla se odstěhovat, jenomže si stihla vzít další půjčku, takže stěhovat se nejspíš zas nebude :,( Manžel slíbil, že s ní promluví ale stále to odkládá. Což chápu protože co se před 20 lety rozvedla, tak na mém manželovi je závislá (udělala z něj svého náhradního muže) a když se jí postaví, tak ho citově vydírá. Jako že má povinnost jí dochovat (je jí něco málo přes šedesát). A já za měsíc mám porodit druhého kluka ale vůbec nevím jak se do bytu všichni vejdeme a jak s ní mám každý den fungovat, když se mi do všeho stará a říká jak mám co dělat. Poraďte mi prosím jak mám dokopat manžela k tomu, aby to začal řešit. Nechci ho stavět do situace buď já a nebo jeho máma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
5.10.15 14:08
@Jimmy941 píše:
Už dva roky u nás bydli tchyně. Nabrala si půjčky a splátky jsou tak vysoké, že jí po tom nezbývá na to aby si zaplatila nájem. Proto bydlí u nás. Teď v lednu měla půjčku doplatit a měla se odstěhovat, jenomže si stihla vzít další půjčku, takže stěhovat se nejspíš zas nebude :,( Manžel slíbil, že s ní promluví ale stále to odkládá. Což chápu protože co se před 20 lety rozvedla, tak na mém manželovi je závislá (udělala z něj svého náhradního muže) a když se jí postaví, tak ho citově vydírá. Jako že má povinnost jí dochovat (je jí něco málo přes šedesát). A já za měsíc mám porodit druhého kluka ale vůbec nevím jak se do bytu všichni vejdeme a jak s ní mám každý den fungovat, když se mi do všeho stará a říká jak mám co dělat. Poraďte mi prosím jak mám dokopat manžela k tomu, aby to začal řešit. Nechci ho stavět do situace buď já a nebo jeho máma.

Najděte jí podnájem, třeba i kousek od vás a vystěhujte ji. Ať si začne sama platit nájem z důchodu. Může si zažádat i o příspěvek na bydlení, pokud by nedosáhla.
Jak velký máte byt? Proč jste si tchýni brali vůbec do bytu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
5.10.15 14:09

@Jimmy941 no ja se obavám ze budeš muset a nebo na to jdi fikaně, po něčem koukni sama a pak to prezentuj manželovi jako super možnost protoze " jak jistě uznas Vašku takhle se sem nevejdeme a nemáme soukromí " :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
5.10.15 14:13

Najdi pár inzerátů okolo vás, vytiskni a ukaž mu, že může jít bydlet jinam. Pomožte jí sepsat nájemní smlouvu s vlastníkem a vystěhujte do doby, než si domů přivezeš z porodnice mrňouska.
Jak vůbec v bytě funguješ? Kde je soukromí? Sex? Atd? Jak máte velký byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11696
5.10.15 14:13

Ufff, upřímnou soustrast.Jak to píšeš, pokud neuděláš razantní krok, bude u vas bydlet navěky. Chápu, ze kdyz je sama, platit nájem je velká fin. zatez, ale takhle vám rozbije rodinu. Budes muset zesilit nátlak, i za cenu, ze bude doma velké dusno.Ne promluvit, ale najit řešení, at je do měsíce pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
5.10.15 14:33

Byt máme 3+kk. V jednom pokoji je tchyně v druhém jsme s manželem a synem. Obývací pokoj s kuchyní je společný. Jeden čas jsme s obývaku udělali ložnici, aby syn měl vlastní pokoj ale pak nám tchyně courala kolem postele, kde jsme spali a to nešlo. Takže teď budeme všichni v jednom pokoji a nevím jak to bude fungovat. Aby se kluci navzájem nebudili a taky aby nebudili manžela. Děla čtrnáctky a potřebuje se vyspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.15 14:39

Budete všichni v jednom pokoji?? To je tedy dost nepředstavitelné, upřímně vás lituji…i když třeba tchyně může být sebeúžasnější, být takhle v jednom pokoji nemůže nikdy dobře dopadnout…no, držím palce, ať se vše brzy zlepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11696
5.10.15 14:53

No tak pokud by se ti nepovedlo ji vystehovat, vystehujte ji aspoň do obýváku. Nebo at spi se starším v dětským pokojíku (současný její pokoj).Proboha je to vás byt, ona se musi uskromnit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
5.10.15 15:05

Souhlasim s Jita22, nastehovala bych ji do pokoje deti a myslim ze si sama zacne hladat nejake bydleni… pokud by to nepomohlo, sla bych do prace a nechala manzela doma s detmi a babickou, treba by to manzela taky trochu nakoplo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.15 15:06
@Jimmy941 píše:
Už dva roky u nás bydli tchyně. Nabrala si půjčky a splátky jsou tak vysoké, že jí po tom nezbývá na to aby si zaplatila nájem. Proto bydlí u nás. Teď v lednu měla půjčku doplatit a měla se odstěhovat, jenomže si stihla vzít další půjčku, takže stěhovat se nejspíš zas nebude :,( Manžel slíbil, že s ní promluví ale stále to odkládá. Což chápu protože co se před 20 lety rozvedla, tak na mém manželovi je závislá (udělala z něj svého náhradního muže) a když se jí postaví, tak ho citově vydírá. Jako že má povinnost jí dochovat (je jí něco málo přes šedesát). A já za měsíc mám porodit druhého kluka ale vůbec nevím jak se do bytu všichni vejdeme a jak s ní mám každý den fungovat, když se mi do všeho stará a říká jak mám co dělat. Poraďte mi prosím jak mám dokopat manžela k tomu, aby to začal řešit. Nechci ho stavět do situace buď já a nebo jeho máma.

Psal se nějaký rok 1955 nebo tak něco, moje babička čekala druhého syna, když děda odmítl se nepostarat o svojí mámu a nastěhoval ji k babičce. Nedalo se to, bylo to peklo. Babičce ruply nervy a jak byla zarytá katolička, sbalila sebe, staršího syna i miminko a odjela ke svým rodičům mnoho a mnoho kilometrů daleko a doma nechala vzkaz, že buď ona, nebo babička. Netvrdím, že pro dědu to bylo jednoduché, tehdy se prostě rodiče „neodkládali“, ale babičku odvezl pryč.

• Citovat
  • Upravit
80460
5.10.15 15:07

Tak tohle je fakt složité, těžko se ti ji podaří vystěhovat bez nějakého velkého nátlaku na muže. A navíc, mohli byste jí platit nějaký byt? Takže asi leda jak píše nade mnou jita22, nastěhovat jí staršího syna do pokojíku. A denně mluvit o tom, že se postaráte, ale byt je malý a potřebujete víc místa. Abyste jí nepronajali nějakou garsonku a tvůj chlap se pak neodstěhoval do práce, aby to stačil financovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.15 15:07

Edit - myslím tím že odvezl svojí mámu, babička když to vypráví, tak říká „babička“, protože to byla babička jejích dětí.

• Citovat
  • Upravit
6160
5.10.15 15:31
@Jimmy941 píše:

A co si koupit větší byt nebo dům abyste tam měli více místa? Podle toho co píšeš mi přijde, že ona se hned tak odejít nechystá a dělá vše proto aby mohla zůstat.
Cítí se sama a nechce jít od vás, je jí s váma dobře a navíc, brzy bude postarší a bude potřebovat péči, tak si třeba plánuje, že se o ni postaráte. :nevim:

Nemá nějaké kamarádky, že by se nastěhovala k nim? Nebo ji pošli na rande, třeba si najde chlapa a nastěhuje se k němu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová