Tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
30.1.14 13:19

My jsme měli jeden čas od tchyně půjčený peníze. Teď už je to splacený a já jsem neskutečně šťastná, že to mám z krku. Moje tchyně přepočítává všechny vztahy na peníze. Pořád si hledá nějakýho chlapa a nejdřív počítá, co mu z něj kápne 8o Když jede k nám na návštěvu, tak musí vždycky dovézt nějaký kraviny. A to od rohlíků, přes uvařený obědy až po tepláky pro malého. Ten už dostal tolik tepláků, že já si můžu z fleku otevřít teplákovnu a stejně je neunosí, protože mu dávám punčocháče :nevim: A úplně nevýslovně mě uráží, když jedeme na návštěvu k ní a ona nám dává peníze na naftu. Když jsme vezli manželovu babičku do Brna na oční, tak nám celou cestu cpala tisícovku za cestu. Celou cestu jsem jí to vracela, že to nechceme, že je to stejně moc. Když vystupovala, tak to po mě hodila dopředu a zabouchla dveře. To už jsem se držela zuby nehty, abych jí nešla poslat do temných míst.

• Citovat
  • Upravit
29
30.1.14 13:28

Děkuji vám všem, ona je,,za vodou,,, my ty peníze z 90% ukládáme dětem, mluvila jsem s ní několikrát, manžel je trdlo, je rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
30.1.14 13:36

@RadkaCh To znám… :mrgreen: A nedostáváte peníze za přání? My když přijedeme popřát k narozeninám, tak si odvezeme víc, než co jsme dali za dárek. Dávají to partnerovi, když to chtěli dát mě, tak jsem řekla, že to nechceme. Nevím jestli mají strach, že bychom jinak nepopřáli nebo nevím proč to dělají. To samé s pěnězma za benzín za cestu, která je krátká vytahují 1000. Nechápu proč. Asi zase ten strach, že když dítěti nezaplatím, tak to pro mě neudělá…? Mě by ani nenapadlo si to od našich vzít. Vždyť je vezu, protože chci a oni toho pro mě taky dost udělali. Ale přítel už je tak navyknutej, že se u nich rozdává ve velkým, že to vezme a ani neřekne díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
30.1.14 13:55

@areca V neděli tma pojedeme zrovna na její narozeniny :mrgreen: Má to dohromady se svátkem v jeden den. V tu neděli dostane dárek k svátku a k narozeninám dostane v létě - to bude mít velkou oslavu u nás na zahradě - padesátiny. Tak v neděli si odvezeme jogurty pro malýho, nejspíš sušenky, nějakej hadr, hromadu chlebíčků, nějaký sladký (to nevím, co chystá) a oběd v dózách. V létě tady nechá všechny zbytky z oslavy a bude nám cpát peníze za vodu a elektřinu. Možná i za zahradní vzduch :nevim: Bych měla pomalu spočítat nějakou taxu.
Přesně, jak říkáš. Asi má pocit, že když nám nebude nic cpát, tak za ní nebudeme jezdit. Tak ona se občas chová jak kráva, tak se asi snaží to nějak kompenzovat :mrgreen: Jako je fakt, že byly doby, kdy jsem ji opravdu nechtěla ani vidět a při každým slovu, který jsem s ní musela vyměnit se ježily všechny chlupy. Tak to asi vycítila :nevim: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3276
30.1.14 14:01

@Kopre myslim, že o tom to právě je. Ona je za vodou asi na tom byli finančně vždycky dobře takže jim to divný nepřipadá kdežto, když je člověk z rodiny kde těch peněz nikdy moc nebylo tak to prostě vidí jinak. Hned špekuluje, že to jsou úplatky atd. A, když vás za to tchýně nedusí a ničeho se nedožaduje… prostě to ber, že je to pro děti aspoň jim naspoříte na školu až budou velký ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
30.1.14 15:15
@RadkaCh píše:
@areca V neděli tma pojedeme zrovna na její narozeniny :mrgreen: Má to dohromady se svátkem v jeden den. V tu neděli dostane dárek k svátku a k narozeninám dostane v létě - to bude mít velkou oslavu u nás na zahradě - padesátiny. Tak v neděli si odvezeme jogurty pro malýho, nejspíš sušenky, nějakej hadr, hromadu chlebíčků, nějaký sladký (to nevím, co chystá) a oběd v dózách. V létě tady nechá všechny zbytky z oslavy a bude nám cpát peníze za vodu a elektřinu. Možná i za zahradní vzduch :nevim: Bych měla pomalu spočítat nějakou taxu.
Přesně, jak říkáš. Asi má pocit, že když nám nebude nic cpát, tak za ní nebudeme jezdit. Tak ona se občas chová jak kráva, tak se asi snaží to nějak kompenzovat :mrgreen: Jako je fakt, že byly doby, kdy jsem ji opravdu nechtěla ani vidět a při každým slovu, který jsem s ní musela vyměnit se ježily všechny chlupy. Tak to asi vycítila :nevim: :mrgreen:

já teda až budu babička(tchýně) taky budu vnoučatům kupovat přesnídávky, ovoce, oblečení a hračky, tak snad mě za to snacha moc nepomluví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
30.1.14 15:20

@Roobin Ale to já nikomu neberu. Já chápu, že chce každá babička vnoučeti něco koupit. Já jí to taky nezakazuju. Jenom by bylo docela dobrý, kdyby mě to tady nezasypávalo a já to stíhala spotřebovat :nevim: Zbytečně pak ty věci vyhazuju (tím myslím prošlý jídlo) a oblečení malej prostě neunosí, protože už není v mých silách, abych všechny tepláky stihla vyměnit. Kdybych už neměla spoustu oblečeního uklizeného, zalepeného, tak bych ti to klidně vyfotila.

• Citovat
  • Upravit
4885
30.1.14 16:54

@Kopre
Můj manžel to samý, ale tcháni nic nechtějí, my je máme rádi i bez peněz, ale je to příjemné nechat si zaplatit dovču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
31.1.14 13:16

Já mám něco podobného, prostě jsem ji vzala syna.Pak , že se starám o malého špatně. A to vše přes přítele, který mi to vždy překládal. Je to učitelka před důchodem a nebudeme se mít asi někdy rády. A pořád jí říkám dobrý den :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
31.1.14 14:05

@zuzlinka92 Já svojí tchyni taky říkám dobrý den a vykám jí a vykat jí budu do smrti. To je jedno, čí smrt to bude :twisted:

• Citovat
  • Upravit
40
31.1.14 14:16

@RadkaCh To máš pravdu, ale je někdy těžký bojovat proti ní!!Jsem zvědavá, až malý vyroste, kde budu na ní nadávat, aby to neslyšel!!A hned jí to neprokecl!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
31.1.14 14:28

@zuzlinka92 Tak já na ni doma nenadávám, já si z ní dělám srandu. Někdy i s manželem :lol: Já se spíš obávám toho, aby si nějaký podobný postoj neudělal syn sám. Jestli se bude chovat tím jejím stylem, tak je to možná reálný a to bych zase nerada :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29
31.1.14 18:01

@Roobin My ji nepomlouváme, já jsem ochotná ji vzít i na chatu, když je tchán na služebce, aby nebyla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2154
1.2.14 10:57

Máte některá špatný vztah s tchánem? Protože moje tchýně by snad byla i v pohodě, bohužel „zlo“ dělá tchán. Nejdříve jsem byla oblíbená, asi proto, že pocházím z dědiny a že si mysleli, že se k nim odstěhuju. Situace se obrátila, když manžel (tehdy ještě přítel), za mnou jezdil (bydlela jsem sama ve svém domě, rodiče mám přes 100 km) a trávil u mne víkendy nebo jsme vyrazili v létě na dovolenou. Bylo špatně, že není doma a nemaká (ve svých pětatřiceti). Jeho mladší bratr to má úplně v pohodě, přes týden je v Praze, na víkend je u kámoše a chlastá, na dovolené jezdí a je vše v nejlepším pořádku a když jednou za čas doma s něčím pomůže, tak se o tom pořád mluví. Před svatbou vymýšlel tchán hrozný nesmysly, už jsme byli s nervama docela nadranc (já těhotná), moji rodiče už ani neměli chuť je poznat (naši tátové jsou narozeni ve stejný den, ale tak rozdílné lidi aby pohledal). Nakonec svatba proběhla výborně, tchán se přiopil, pořád mě pusinkoval a říkal mi, že co jsme si, to jsme si. Tak to vypadalo nadějně. No teď o Vánocích se to zase otočilo a tchán o mně vykládá nesmysly, řeší to s ženou (nikam nechodí, takže jediný, čím se baví je, že meditujou o tom, co kdo řekl, neřekl, udělal, neudělal) a ta to pak chodí ventilovat druhému synovi, takže ten vylítl na mýho muže, až si museli kluci ujasnit, že to táta zase dělá zle. Já jsem to obrečela a řekla jsem muži, ať se nezlobí, že už tam jezdit nebudu, že tam jedu akorát se staženým žaludkem. Po Vánocích jsme se tam na chvílu stavili, tchánovi jsem něco řekla, jestli pochopil, na co narážím, nevím. Tchýni je prý líto, že tam teď s malou nejezdím. Jo, z malý je nadšená, ale jen ji chvilku ponosí. Když jsem muži řekla, ať ji vezme k nám, tak ona, že ne, že co by tu dělala a že má doma práce dost. A když už se tu měli stavit, protože tady byli nakoupit a na úřadě, tak nakonec ne, protože byla domluvená se sousedkou do knihovny.
Nevím, jak se k tomu mám postavit. Když tam jedeme, jsem vynervovaná, takže jsem už měsíc nebyla a vůbec mi nechybí. Přitom vidím, jak je to muži líto, na druhou stranu mi řekl, že mě chápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RA0
47
1.2.14 11:01

Mrzelo by tě moc se s ní přestat stýkat?
To že má tvůj muž maminku totiž neznamená, že si ty ní musíš nechat znepříjemňovat život. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová