Tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6160
5.10.15 15:34
@Jimmy941 píše:
Byt máme 3+kk. V jednom pokoji je tchyně v druhém jsme s manželem a synem. Obývací pokoj s kuchyní je společný. Jeden čas jsme s obývaku udělali ložnici, aby syn měl vlastní pokoj ale pak nám tchyně courala kolem postele, kde jsme spali a to nešlo. Takže teď budeme všichni v jednom pokoji a nevím jak to bude fungovat. Aby se kluci navzájem nebudili a taky aby nebudili manžela. Děla čtrnáctky a potřebuje se vyspat.

A řeklas jí narovinu do očí, že chcete a potřebujete mít svoje soukromí a že si přejete aby odešla bydlet sama? :think:

Měla bys to říct ty, ne manžel. Ona se možná chytne za nos, když to uslyší od tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11213
5.10.15 15:46

@Caitlyn no tak to by mel říct každopádně manžel. Kdyz to řekne ona, bude ona ta zla a manžel ten chudák, co by ji tam rad mel, ale zla žena to nedovolí a situaci to jeste zhorsi.
A proboha proč oni by ji měli platit bydleni, kdyz ona neni nijak nemohouci, jen si bere pujcky-mimochodem, na co si vzala dalsi, kdyz bydli s váma a nic nepotřebuje?
A pomáhá ti aspoň s dítětem, kdyz potřebuješ hlídání a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
5.10.15 16:11

@Jimmy941

Ještě mě napadlo tohle, vystěhujte jí z toho pokoje, s tím, že od teď to bude vaše ložnice nebo dětský pokoj a ona bude muset přespávat v obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
5.10.15 16:13
@jita22 píše:
@Caitlyn no tak to by mel říct každopádně manžel. Kdyz to řekne ona, bude ona ta zla a manžel ten chudák, co by ji tam rad mel, ale zla žena to nedovolí a situaci to jeste zhorsi.
A proboha proč oni by ji měli platit bydleni, kdyz ona neni nijak nemohouci, jen si bere pujcky-mimochodem, na co si vzala dalsi, kdyz bydli s váma a nic nepotřebuje?
A pomáhá ti aspoň s dítětem, kdyz potřebuješ hlídání a tak?

Protože ona si dovolí jejího manžela citově vydírat. U ní by si to třeba nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
5.10.15 17:26
@Jimmy941 píše:
Už dva roky u nás bydli tchyně. Nabrala si půjčky a splátky jsou tak vysoké, že jí po tom nezbývá na to aby si zaplatila nájem. Proto bydlí u nás. Teď v lednu měla půjčku doplatit a měla se odstěhovat, jenomže si stihla vzít další půjčku, takže stěhovat se nejspíš zas nebude :,( Manžel slíbil, že s ní promluví ale stále to odkládá. Což chápu protože co se před 20 lety rozvedla, tak na mém manželovi je závislá (udělala z něj svého náhradního muže) a když se jí postaví, tak ho citově vydírá. Jako že má povinnost jí dochovat (je jí něco málo přes šedesát). A já za měsíc mám porodit druhého kluka ale vůbec nevím jak se do bytu všichni vejdeme a jak s ní mám každý den fungovat, když se mi do všeho stará a říká jak mám co dělat. Poraďte mi prosím jak mám dokopat manžela k tomu, aby to začal řešit. Nechci ho stavět do situace buď já a nebo jeho máma.

Obávám se, že do situace ty nebo matka ho budeš muset postavit, jinak se Vám vztah rozpadne každopádně, toto není k žití. Ještě není tak stará, aby nemohla bydlet ve svém. Jestli je jí 60, tak to se o ni budete starat třeba ještě 25 let a vyhodíte nejlepší léta oknem tím, že se Vám do nich montovala tchyně (spát v jedné cimře, to je úplně ujetý…)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
5.10.15 17:31

60 let není moc, pokud není nemohoucí, okamžitě od 1.11 bydlení své, garsonek nebo 1+1 bude v okolí dost. Zařídit s babičkou podpis nájemní smlouvy a ať si bydlí ve svém a splácí hezky dluhy.
Ona jako nemá důchod? Nebo je nezaměstnaná? Nebo jak to má? Co jí najít třeba práci na 4 hodiny denně v Hrušce nebo jiném marketu?
Mít půlroku nakvartýrovanou tchýni v bytě, tak bych to nedala vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
9.11.15 14:02

Jak to s „maminkou“ vypadá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie