Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co se poptat po známých co mají dti jestli nechtějí někdy pohlídat?? Nebo si dát inzerát na „náhradní babičku“??
Ahoj Miládko… myslím, že dost žen, maminek má třeba opačný problém… že třeba nemají svou maminku ještě ve věku kdy by byla nezaneprázdněná, tudíž času na vnoučata velmi málo a nebo třeba nemají ani zájem… určitě inzerát, nebo i tu věřím, že se najde holčina co by někoho jako ste vy s otevřenou náručí uvítala ![]()
Ivy.mystery píše:
Co se poptat po známých co mají dti jestli nechtějí někdy pohlídat?? Nebo si dát inzerát na „náhradní babičku“??
Tohle mi přijde jako dobrý nápad. Moje kolegyně už taky řešila, že až bude za 4 roky v důchodu, že mi bude ráda hlídat. Taky se její děti zatím do ženění a rození dětí neženou. Sama říká, že by si tahle připadala aspoň trošku jako babička. Uvidíme samo co bude za pár let, ale jak je vidět tak jí není jedno, že nemá vlastní vnoučata a zatím to s nima nevypadá ani nadějně.
já bych takovou „babičku“ na hlídání brala z fleku
takže tak jak píšou holky, dala bych si inzerát na hlídání dětí ![]()
Ježííííš, takových babiček víc
koukala jsem, jste z Prahy, zrovna tam máte skoro v každé čtvrti mateřské centrum, vyhledejte si na netu nějaké nejbližší vám, zajděte tam, vítají každou pomocnou ruku. Můžete dělat hlídací babičku při nějakých jejich aktivitách a až se tam s maminkami seznámíte, určitě budete vítaná hlídací babička i v soukromí.
http://www.rodina.cz/…/katalog.asp?id=2
Nebo si podejte inzerát „babička na hlídání“
určitě budete mít za chvíli vnoučat, že se vám budou plést jména ![]()
Jaktože to není možné? Hostitelská péče je přece v DD normální.
Škoda že jste z Prahy já mám rodiče daleko tcháníci už nežijí a jsem rozvedená takže bych velice uvítala nějakou hodnou náhradní babičku hlídací a i jinak vítanou, zkuste si hodit inzerát myslím že takových mamin nás bude více co vřele přivítají takovou milou ochotnou paní co má ráda děti ![]()
Ananta píše:
Jo jo, jen záleží zda ředitel či ředitelka souhlasí, pokud nee, tak s tím těžko někdo hne ![]()
Dobrý den!
Jestli máte zájem pravidelně se vídat s malými dětmi, tak těch, které nemají vlastní babičky, je spousta. A nejsou to jen opuštěné děti bez rodičů - mnoho dětí už prarodiče nemá, nebo jsou daleko. Je spousta maminek, které by za spolehlivou „babičku“ daly nevímco. Ať už jsou na děti samy nebo mají zaneprázdněného partnera… Pokud nechcete fungovat jako placené hlídání, tak byste se mohla s nějakou maminkou třeba tady na emiminu domluvit, že se potkáte někde v parku a uvidíte. Když si padnete do oka s maminkou i dětmi, tak se potkáte vícekrát a pak se můžete i navštěvovat. Nebude to asi nikdy stejné jako s vlastními vnoučaty, a může se stát, že v budoucnu už se vídat nebudete, ale jestli máte čas a chuť, tak to nemusí být zpracený čas ![]()
Kdybyste náhodou byla z Liberce, tak vás zvu na kávu nebo čaj
Mám půlročního chlapečka, prarodiče daleko a manžel se od nás odstěhoval, takže času máme spoustu ![]()
TAk jsem si přečetla příspěvky, které se tu mezitím objevily a nápad s mateřským centrem se mi líbí nejvíc. POtkáte se tam s různými dětmi a uvidíte, jestli vás z nich nebude po hodině bolet hlava
Přeju hodně štěstí!
Příspěvek upraven 08.10.11 v 15:21
Anonymní píše:
Zkoušela jsem se ptát v dětských domovech, zdali bych se mohla starat o nějaké opuštěné dítě, třeba ho někam vzít, ale dozvěděla jsem se, že to prakticky není možné.
Prakticky je to nejenom možné, ale je to naprosto běžné. Říká se tomu hostitelská péče.
KačuliKačka píše:Ananta píše:Jo jo, jen záleží zda ředitel či ředitelka souhlasí, pokud nee, tak s tím těžko někdo hne
Kolem Prahy určitě bude nějaký DD kde jsou za hostitelskou péči rádi, dokonce se mi nezdá, že by ji někde odepřeli (?)
To máš jak moje teta, ta má 3 syny 33, 35, 37 a vnouče žádné, synáčci tedy žijí pořád doma
myslím že vnoučata mít nebude.
Já rodiče nemám, teda mám ale nestojí o mě, a teta supluje mým dětem babičku a strejda dědu.
Zkus se kouknout takhle po příbuzných, nebo v okolí, sousedi. Určitě by byl někdo rád, je spousta rodin kde nikoho nemají.
Jednou, už je to tedy spoustu let, jsem četla inzerát kdy mladá rodina hledala babičku, že by si ji adoptovala, co podat opačný inzerát ![]()
Taky bych takovou náhradní babičku na brala z fleku. Jak psaly holky, dej si inzerát a náhradní vnoučátka si budeš ještě vybírat ![]()
tchyne to mela taky tak - 3 syni 33, 35 a 39? a nikdo nic, i kdyz ten nejstarsi ma uz dlouho pritelkyni
uz pry klukum slibovali, ze jim koupi auto, kdyz bude vnouce
(z legrace)
pak si ten nejmladsi nasel me, po pulroce vztahu jsme proparili dovolenou v Recku a ja jsem tam otehotnela pres prasky
![]()
tchyne mela obrovskou radost, mame super vztahy. Tim chci rict - babickou se muzes stat raz dva, neztracej nadeji
![]()
jinak zatim inzerat je super napad ![]()
Mám už dospělé děti, ale nemají děti a zatím o nich neuvažují, vlastně je zatím vůbec nechtějí. Je mi to moc líto a napadlo mně, že bych se o nějaké dítě ráda starala. Zkoušela jsem se ptát v dětských domovech, zdali bych se mohla starat o nějaké opuštěné dítě, třeba ho někam vzít, ale dozvěděla jsem se, že to prakticky není možné. Jsme s manželem sami už pár let a někdy se cítím velmi osamělá a hlavně nepotřebná, to je to nejhorší. Děti mně téměř nekontaktují, mají své profese, své zábavy a své partnery, což chápu. Myslela jsem si, že až budeme mít vnoučata, že s nimi budeme jezdit na dovolené a provozovat různé aktivity, ale teď jsem pochopila, že než to nastane, tak už nebudu zdaleka tak fit, jako jsem teď a možná k tomu nedojde nikdy. Nevím, a proč to sem píši, asi bych potřebovala buď utěšit nebo poradit, případně obojí. Všichni mi říkají, že se určitě někdy dočkám, ale už mi to připadá hrozně dlouho, trvá to už tolik let, že už jsem ztratila naději. Děkuji všem.