Hyperaktivní tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14598
16.10.11 22:12
Anonymní píše:
mahdalka píše:
Nechceš mi tchýni půjčit?Mě by se náramně hodila :mrgreen:
No to je vtipný, ale něco jinýho je pomoct nezištně a něco jinýho, když to nevyžádaně dělá a pak všude vypravuje, jak se bez ní neobejdem… :pocitac:

Přesně tohle dělala moje babička našim a když jsme si založila svoji rodinu, dala našim pokoj a jezdila „otravovat“ me 15 km vlakem.
přesně nikdo bez ní nic neudělá, na vše je sama, nikdo se bez ní neobjede…
Měla neutuchající potřebu být k užitku, potřebná a nenahraditelná.
všem nám se ulevilo, když jsme se vrátili do města a babička se začala plně věnovat pravnučce - Kristýnce (mojí starší, už 14 leté dceři)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
16.10.11 22:54
mahdalka píše:
Právě že tu pomoc odmítá,aby se pak mohla litovat,že jí nikdo nepomůže.Občas to taky dělám :mrgreen:

Také to občas dělám-ale ne v takové míře.Takže také lamentuji,že jsem na všechno sama,vše musím zařídit-přitom potřebuji mít přehled a asi bych byla nervozní,kdyby to měl zařídit někdo jiný.To samé úklid,nikdo neuklidí tak jako já a nedokážu to skousnout.
Jsou prostě občas lidi na vesnici,co mají statek,hospodářství,pracují na poli,mezi zvířaty,lítají,mají toho hodně a chtějí od okolí slyšet,jak jsou nepostradatelní.Prostě tchyně nemá jiné koníčky,než práci,tak jí takto zvýrazňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
16.10.11 22:58

Přesně,jsem perfekcionalistka a nikdo tak pořádně nevyluxuje(nevytře,neutře prach…)jako já :mrgreen: Musím mít všechno pod kontrolou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.11 23:36

To je jako moje tchyně, pořád smejčí, dennodenně už 30 let myje schody na chodbě a furt říká ,jak musí dělat to a tamto, že nestíhá a nic se bez ní neobejde, pak se nechá litovat. Teď si zlomila ruku v zápěstí a i přitom umývala schody, řekla jsem jí, že jí pomůžu, jestli chce, a ona ne, to musí dělat sama. Tak co chcete? Taky se pořád se vším vnucuje.

• Citovat
  • Upravit
4742
17.10.11 07:51
mahdalka píše:
Přesně,jsem perfekcionalistka a nikdo tak pořádně nevyluxuje(nevytře,neutře prach…)jako já :mrgreen: Musím mít všechno pod kontrolou

Taky se v tom poznávám..... 8-o
Moje mamka je to samé, selá trávu, ryje, na cirkulárce řeže dřevo, skládá uhlí, zatápí, ale dělá to fakt dobře, tatík akorát dřepí zavřený v pokoji u televize, tak jsme obě zvyklé zvládat všechno…
Ježiš, asi taková taky budu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
17.10.11 08:30

jé já bych ji taky chtěla půjčit :mrgreen: ta moje zas nedělá nic, neuklízí nevaří a zasázet si 5 keříčků jahod je problém :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
17.10.11 08:39

a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
17.10.11 11:02

Moje tchýně je totálně líná, línejší ženskou jsem snad ani neviděla…pořád někde polehává,vysedává a čučí na tv.Švagr,co je sám ji prosil,aby mu v bytě umyla okna a ona odvětila, že by to nezvlááádla… 8-o A tak je to se vším, když něco musí udělat - třeba uvařit sobotní oběd, má z toho (podle jejích slov) nervy, takovou tchýni, co má z banálních věcí „nervy“ si nepřejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
17.10.11 11:14
Maaja16 píše:
jé já bych ji taky chtěla půjčit :mrgreen: ta moje zas nedělá nic, neuklízí nevaří a zasázet si 5 keříčků jahod je problém :zed:

Tak to máš asi podobnou tchýni jako já, ta je líná si dojít i do bankomatu pro peníze a pak i na nákup. Vždycky volá, at jí nakoupíme, že ven nepůjde :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
17.10.11 11:17
tatumi píše:
Moje tchýně je totálně líná, línejší ženskou jsem snad ani neviděla…pořád někde polehává,vysedává a čučí na tv.Švagr,co je sám ji prosil,aby mu v bytě umyla okna a ona odvětila, že by to nezvlááádla… 8-o A tak je to se vším, když něco musí udělat - třeba uvařit sobotní oběd, má z toho (podle jejích slov) nervy, takovou tchýni, co má z banálních věcí „nervy“ si nepřejte.

Tak to máš snad stejnou tchýni :-)

Nám zase volala minulý víkend, že má hlad a že chce teplý jídlo a brečela do telefonu. Přítel jí řekl, at si něco uvaří, at není líná :cert: Je v důchodu a nemá do čeho píchnout a nás otravuje s kravinama, jak nějaké malé dítě :cert: :cert: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
17.10.11 11:23

Ta naše má naštěstí ještě tchána, takže chudák za ní musí vše dělat, no a už si „cvičí“ švagra, kdyby náhodou tchán nemohl… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
17.10.11 11:41
tatumi píše:
Ta naše má naštěstí ještě tchána, takže chudák za ní musí vše dělat, no a už si „cvičí“ švagra, kdyby náhodou tchán nemohl… :cert:

Ta naše má taky tchána, on nakupuje, vaří, uklízí a ona se jenom válí a nic nedělá. A to mu ještě z jeho důchodu soud strhává 50% a posíla jí to na účet, i když má ona svůj důchod. On platí za byt + energie a ona nic. Předtím mu strhávali 50% platu, aby prý měli stejnou živ.úroven. Baba si válí šunky, má doma super servis a ještě jí chodí hromada peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
17.10.11 11:44

u nás to je stejné. Nevaří, tudíš nás nepozve ani nikdy na oběd, jednou měla teda nápad že na nedělní obědy bude chodit k nám. Má fajn sedavou práci v kanclu a doma si ani nesetře prach :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
17.10.11 11:47
MUFICE píše:
tatumi píše:
Ta naše má naštěstí ještě tchána, takže chudák za ní musí vše dělat, no a už si „cvičí“ švagra, kdyby náhodou tchán nemohl… :cert:
Ta naše má taky tchána, on nakupuje, vaří, uklízí a ona se jenom válí a nic nedělá. A to mu ještě z jeho důchodu soud strhává 50% a posíla jí to na účet, i když má ona svůj důchod. On platí za byt + energie a ona nic. Předtím mu strhávali 50% platu, aby prý měli stejnou živ.úroven. Baba si válí šunky, má doma super servis a ještě jí chodí hromada peněz.

Tak ta si to uměla zařídit :zed: že některé ženské jsou takvé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
17.10.11 12:03

Ta naše si to taky umí zařídit, tchána věčně vysílá po doktorech, aby byl čupr zdravý a mohl se kolem ní točit. No nevím, všeho moc škodí. Když přijedeme k nim na návštěvu a tchán se věnuje vnukům - má je opravdu rád a chybí mu, tak ho upozorňuje, že by se neměl tak honit a raději šetřil síly (je jasné, že pro její úkoly). Zkrátka tchýně-sobec. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová