Hypotéka - ano/ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56339
6.12.16 20:53

@Ivan PPZ To je úplně jedno, jediný rozdíl v tom, že tam za těch 9 let měl něco naspořeno, ale podmínky na té staré smlouvě jsou stejné jako teď, pokud se bere překlenovák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
6.12.16 20:58
@Ivan PPZ píše:
Na druhou stranu je pravda, že lidé vybírají televizi měsíc a hypotéku na značnou část života vezmou ve „svojí“ bance, aniž by něco moc řešili.

Tak to je největší kravina, co lze udělat. Ale běžně to lidi dělají.
Tehdy jsem byl v překlenováku 1,5 roku.

@Moise nastudujte si rozdíl mezi anuitně splácenou hypotékou a překlenovákem od nuly. Tohle nemůže soudný člověk podepsat, i kdyby dávali 1,4% :zed:

Ještě ke starým smlouvám. Ano, podmínyk jsou platné z doby uzvírání, nicméně podmínky překlenováku se dávají v den žádosti/uzavření. A pokud máte staré podmínky o hodně lepší, může Vám je spořitelna mírně zkazit tím překlenovákem. Ale když tak existuje web savebky.cz. Pán, co to dělá, evidentně umí počítat :lol:

Příspěvek upraven 06.12.16 v 21:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16332
6.12.16 21:01
@unuděná píše:
To soudím nejen podle sebe, ale podle 99% lidí v mém okolí, kteří kdy řešili cokoli s bankou, fin. poradci či advokáty. To nejlepší? Ano, jen pokud oni z toho ale budou mít rejžák :P Ani kuře…žejo.

Já třeba sama osobně a ani nikdo z mého okolí nemáme s finančními poradci vůbec žádný problém a vnímáme je jako pomoc. Já třeba oceňuju, že na sebe přebírají všechno to nepříjemné papírování, zrovna nedávno jsem končila nějaké investice a když jsem viděla ty formuláře, tak zaplaťpánbůh, že jsem to tam všechno nemusela vyplňovat. Měla jsem skvělou finanční poradkyni, která na dobu svojí mateřské předala agendu kolegovi, od kterého jsem odešla, protože mě neposlouchal (na žádost „zahrnout pod stávající úrazovou pojistku dítě“ mi poslal nabídky dvou konkurenčních pojišťoven, když jsem chtěla porovnání s nabídkou od mé aktuální pojišťovny, tak jen napsal „nejsou tam dobré podmínky“ a divil se, že mi to nestačí, tak jsem si do své aktuální došla sama a výsledkem byly lepší parametry než od těch nově nabízených), teď už zase jednám s dobrým poradcem, který mě neopíjí rohlíkem. A že dostávají nějaké provize mi přijde přirozené. Já sama neplatím nic, vyberu si a uzavřu jen to, co chci, a ještě nemusím řešit papíry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
6.12.16 21:03

@Vrtacka Jenže, když já ten byt potřebuju, přeci nebudu v nájmu platit cizímu. Na čistou hypošku sice nemám, ale s překlenovákem to dám. Sice zaplatím moc, moc, moc, ale vlastní byteček… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56339
6.12.16 21:04

@Vrtacka já tady neporovnávám hypotéku, o té jsem nenapsala ani slovo 8o Ale to, že překlenovák ze staré smlouvy a z nové smlouvy ti udělají za stejných podmínek (=stejná úroková sazba). Což je fakt a nemusím na to nic studovat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56339
6.12.16 21:08
@Vrtacka píše:
Tak to je největší kravina, co lze udělat. Ale běžně to lidi dělají.
Tehdy jsem byl v překlenováku 1,5 roku.

@Moise nastudujte si rozdíl mezi anuitně splácenou hypotékou a překlenovákem od nuly. Tohle nemůže soudný člověk podepsat, i kdyby dávali 1,4% :zed:
Ještě ke starým smlouvám. Ano, podmínyk jsou platné z doby uzvírání, nicméně podmínky překlenováku se dávají v den žádosti/uzavření.A pokud máte staré podmínky o hodně lepší, může Vám je spořitelna mírně zkazit tím překlenovákem. Ale když tak existuje web savebky.cz. Pán, co to dělá, evidentně umí počítat :lol:

Příspěvek upraven 06.12.16 v 21:00

však to je to samé, co tady píšu, akorát jinými slovy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
6.12.16 21:12

@Ivan PPZ že zrovna vy jste nepochopil co tím chci říct :-D

Hypoška + překlenovák bez zástavy, abych dostal 100% kupní ceny je OK
Překlenovák se zástavnou + případně další přelenovák bez zástavy je řešení fakt na kočku. Řekl bych to jinak, ale nechci používat sprostá slova.

Kolega z práce měl staré stavebko u Modrých. Chtěl si z něj vzít maličký úvěr, jen aby ty prachy dostal ven. Dva Modrásci mu řekli, že to nejde a hned mu cpali překlenovák se zástavou. Až u nějaké třetí berušky dostal to, co chtěl. A šlo to.

@Moise ne tak docela. Starou smlouvou je dán pouze úrok v řádném úvěru. U překlenovákku se stanovuje dle aktuální nabídky spořitelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56339
6.12.16 21:15

@Vrtacka no dyť to přece píšu taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56339
6.12.16 21:19

@Vrtacka já bych neřekla, že je to primárně špatné. Hypotéka se ti ve výsledku klíďo může prodražit mnohem víc. U ss máš jistotu, víš co budeš platit až do konce splacení úvěru. Nikdo ti s tím nehne, vše máš ve smlouvě. Když bude na trhu líp, tak se prostě sbalíš a půjdeš jinam (v překlenováku to teda jde blbě, ale pak už jo). U hypošky nevíš nic, jen dobu fixace, když se pak zblázní trh a vrátí se zpátky třeba 15%ti procentní úroky, tak budeš platit jak mourovatá :mrgreen: :mrgreen: Všechno má svoje pro a proti a všechno najde svoje kupce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
6.12.16 22:13
@Vrtacka píše:
@Ivan PPZ že zrovna vy jste nepochopil co tím chci říct :-D

Ale možná pochopil… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.16 23:54
@unuděná píše:
To soudím nejen podle sebe, ale podle 99% lidí v mém okolí, kteří kdy řešili cokoli s bankou, fin. poradci či advokáty. To nejlepší? Ano, jen pokud oni z toho ale budou mít rejžák :P Ani kuře…žejo.

Tak když hlavně podle sebe, tak pak jo. V jakém oboru pracujete, abych si na vás dal pozor :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.12.16 06:19
@Ivan PPZ píše:
@Vrtacka Jenže, když já ten byt potřebuju, přeci nebudu v nájmu platit cizímu. Na čistou hypošku sice nemám, ale s překlenovákem to dám. Sice zaplatím moc, moc, moc, ale vlastní byteček… :oops:

nebo „domeček“ :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
7.12.16 07:12
@Moise píše:
@Vrtacka já bych neřekla, že je to primárně špatné. Hypotéka se ti ve výsledku klíďo může prodražit mnohem víc. U ss máš jistotu, víš co budeš platit až do konce splacení úvěru. Nikdo ti s tím nehne, vše máš ve smlouvě. Když bude na trhu líp, tak se prostě sbalíš a půjdeš jinam (v překlenováku to teda jde blbě, ale pak už jo).

Nerad to říkám, ale jsi vedle, jak ta jedle.
Ještě když máš starou smlouvu a v překlenováku jsi pár let, tak to i platí.
Ale překlenováky od nuly se zástavou jsou snad největší prasárna, jaká existuje.

Ano, úroky z vkladů a řádného úvěru jsou nadále neměnné, ale konkrétní nabídka od Modré je v překlenováku 19 let :zed: :zed: a na začátku dávají 1,69% s fixací na 6 let. A co potom? Prý se to „nějak“ stanoví.
Přeloženo do češtiny: napálíme ti tolik, abychom si pořádně namastili kapsu. Připomínám, že po dobu těch 19 let se úroky platí pořád z té originální částky.

Teoreticky by mělo být možné ve fixaci odejít i od spořitelny, kdy se překlenovák započte proti vkladovému, ale nevím o nikom, kdo to takto řešil. Můžou házet klacky pod nohy. Jestli s tím má někdo zkušenost, sem s tím. Jinak řečeno, v nejlepším případě je to jen divná hypotéka. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.12.16 09:40
@Vladimír Švorba píše:
Tak když hlavně podle sebe, tak pak jo. V jakém oboru pracujete, abych si na vás dal pozor :-)

Podle sebe jakožto zákazníka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56339
7.12.16 15:51

@Vrtacka Vedle jak ta jedle jsi ty :nevim: Já tady nenapsala ani čárku o překlenováku, který běží 8o 8o Píšu o případě, kdy si bereš překlenovák dneska z nové smlouvy sepsané dneska a a ze smlouvy, která už běží x let jako spořící. Vždycky dostaneš stejný úrok (=dnešní). Nic víc. Ty sem motáš furt něco jiného.
Překlenováky s tříletou fixací jsou prasárna, ale existují pořád i takové, kdy si úrok fixneš po celou dobu trvání překlenováku - ale nejsou to ty na 30 let a víc..
Překlenovák na 19 let určitě není standardní 8o 8o to nevím, kde jsi vzala 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel