Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@palapa píše:
Tak to ja mam promyslene spat v obyvaku a decka v budoucnu mit svuj pokoj. Dnes ro ma spousty lidi.
Tak v tomto případě bych se do toho nehrnula… kdyby do většího, ale do menšího? To nechápu, sorry…
![]()
@knizko píše:
@kattkka Tak samozřejmě záleží, kolik je metrů obytné plochy. Pokud je to 40 metrů včetně chodby, koupelny, záchoda, sklepa a balkonu, tak se to už se dvěma většíma dětma moc dobře přizpůsobovat nedá. Samozřejmě, když není zbytí, jinak to nejde.
Tak ja predpokladam ze 2+1 bude mit tech 54m.Jako je to rozdil ale vzdycky se da. Znama takhle zila v 1+1…
@MiskaKosa : jenomze takhle nikomu nestrkam najemne a platim si sve. Z tohoto duvodu bych do toho sla…
My máme byt 3+1, hypotéka: 5700, fondy oprav elektřina plyn povinné pojištění (k hypotéce musí být) internet tv poplatky atd. celkem měsíčně 6 tisíc. V Praze bych tipovala i výše. Spíše jak dlouho budete splácet tu hypotéku, že jen 6 tisíc měsíčně? Vždyť tam jsou byty dvojnásobně i trojnásobně dražší než někde na maloměstě.
@kattkka píše:
Tak ja predpokladam ze 2+1 bude mit tech 54m.Jako je to rozdil ale vzdycky se da. Znama takhle zila v 1+1…
@MiskaKosa : jenomze takhle nikomu nestrkam najemne a platim si sve. Z tohoto duvodu bych do toho sla…
Nedovedu si představit bydlet se dvěma dětmi ani v 2+1 natož 2kk…
![]()
Banky mají stanoveno, kolik procent maximálně z celkových příjmů rodiny může hypotéka činit. Takže solidní banka ti nedá úvěr větší, než bys mohla zaplatit. Stejně je to ale ošemetné a je dobré si propočítat Vaše náklady. My jsme například loni museli vložit spoustu peněz do fondu oprav a dost nás to zrunovalo - a mohli jsme s tím počítat, kdybych uměli lépe plánovat a lépe se informovali předem.
Já radím: opravdu 3× měřit, než se začne řezat.
@MiskaKosa hele, jeden byt u rodicu, barak u manzelovo rodicu. Takze jak rekl muj tats. V Praze se da byt pronajmout nebo prodat.
Pro nas je to zatim pro tri dostacujici. Zatim dite neplanujem.
@MiskaKosa píše:
Nedovedu si představit bydlet se dvěma dětmi ani v 2+1 natož 2kk…![]()
Vidis a my jo. Chteli by jsme domecek zatim v myslenkach ale max 3+kk. Za par let deti utecou a co pak svelkym bytem nebo barakem. Kazdy premysli a vychovava jinak.
A tohle mi pripomela bydlela tady v jednom baraku pani. Jednou mi rikala ze byla tady u nekoho v byte na navsteve a ze ty byty oproti jejimu baraku asi 120m jsou male byt mel 53m takovy opovrzlivy ton. No a jako bonus z ni vypadlo ze se rozvadi. A skoncila v 1+1 30m s dvema pubertakama… ![]()
JInak teda i byt může mít 120 m2, náš starý byt z počátku minulého století má 130 m2, takže byt hned automaticky neznamená malá plocha či málo místa, řekla bych oné paní…
@MiskaKosa píše:
Nedovedu si představit bydlet se dvěma dětmi ani v 2+1 natož 2kk…![]()
Tak ve 2+kk tedy ne, ale ve 2+1 naprosto v pohodě, pokud má nějaké slušné metry a dispozici… žila jsem tak cca 18 let
@j.a.n.i1 píše:
Tak ve 2+kk tedy ne, ale ve 2+1 naprosto v pohodě, pokud má nějaké slušné metry a dispozici… žila jsem tak cca 18 let
JJ pokud má nějaké slušné metry… jenže to panelákové byty nemají… pro mě jsou slušné metry na 2+1 aspoň 65m…
Já dřív žila ve dvou lidech v 2+kk 52m a bylo to ok, ale nedovedu si představit mít tam dítě… a to byl perfektně řešen. V cihle, v klidné lokalitě, s balkonkem…