Hypotéka a smlouva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30556
14.11.17 19:25

@Pavelkowa
A ještě bych mohla dodat usly zisk za dobu těhotenství, mateřskou, rodicak a tím i snížení kvalifikace kvůli přerušení, ježíš ten by me nas.al

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
14.11.17 19:28
@Anonymní píše:
Prosím o anonym jinak smazat! Holky jak byste reagovaly vy, v mé situaci? S manželem jsme spolu 7 let, manželé 5 let, mame spolu dcerku 4,5 let a máme strídavou péči s bývalkou od mažela. Takže s námi je ještě manželův syn 11 let, ale tráví u nás většinu času již od jeho tří let. Než jsem otěhotněla, pracovala jsem, potom jsem šla na mateřskou a jelikož práce byla na dobu určitou tak jsem po mateřské šla na UP. Tam jsem ještě pět mesícu brala podporu a ted asi rok nemam zadny prijem. Manžel pracuje celou dobu. Na začátku vztahu to byla práce, ktera nebyla moc dobře placená takže jsme setrili, ale žili normálně. Poslední dva roky manžel pracuje jinde a vydělává o hodně víc (i když spoustu casu tráví v práci). Vydělává tolik, že žijem všichni 4 z jeho platu a ještě ušetříme. (což se ted hodí jelikož mám zdravotní problémy a nevím zda bych zvládla pracovat). Takže je to tak, že manžel pracuje a já se starám o domacnost, dcerku, nevlastního syna (ukoly, vylety atd). Zijeme v dvougeneracním domě s tchanovci.Nic moc vztahy no.. snime o vlastnim bydleni. Cele patro jsme zrekonstruovali (měli jsme pujcku plus nasetreno z nasich spolecnych penez..manzel investoval vic).. Ted mi manzel oznámil, že uvazuje o hypotéce tak cca za rok, ale ze by si ji vzal jen na sebe. A kdybychom se pry nekdy třeba rozvedli, tak chce abych mu podepsala, že dům je jeho aby mi nemusel vyplácet půlku. Ze samozrejme by mi dal nejake penize, ale ne dům. Ze stejne on pracuje, já ne a on by to platil atd… jsem z toho v rozpacich. Veskere finance, najem, tel, nakupy má na starosti on. Od zacatku to tak bylo…samozrejme penize byli v hrnku a kdyz jsem chtela a nebo potrebovala, kdykoliv jsem si mohla vzit. Nevim vubec jak to mam brat :nevim:.. tvrdi, že ma strach ze ho opustim treba nekdy a jeste mu budu chtit vzit dum.. Jak byste to braly vy?

Příjmy v době manželství jsou součástí SJM. Vyjímku tvoří jen dary apod.
De iure to co navrhuje je, abys ses zřekla svých práv a vyjmula příjmy do SJM ze SJM.
Jak se k tomu postavíš je na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
14.11.17 19:29
@catherine100 píše:
@Pavelkowa stačí abych vzala jen průměrnou mzdu uklízečky, kucharky, taxikáře, hlídání pro děti atd. :mrgreen:
Naštěstí to řešit nemusím, protože můj manžel vi, jaká je to pakárna a je rád, ze to nemusí dělat :mrgreen:

No mě hlavně zajímalo vyúčtování těch dalších manželských služeb, o kterých ses vůbec nezmínila. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
14.11.17 19:30

Dcera nechodí do školky? Pokud ano, tak moc nechápu, co děláš celý den, protože všechno, co jsi popsala, dělá většinou každá ženská při práci. Aspoň na zkrácený úvazek bych si práci hledala, i kvůli vlastnímu pocitu. Od manžela to není zrovna partnerské řešení, na druhou stranu má možná pocit, že veškeré břemeno placení je a bude jen na něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.11.17 19:32

Moje kamarádka na to má krásnou větu. Ano, ty vyděláváš, ale já ti to umožňuju. Starám se o dům, o děti, který jsou i tvoje, vařím, uklízím, nakupuji. Až přebereš polovinu mých povinností, pak se budeme bavit o tom, kolik kdo z nás vydělává.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.17 19:40
@Anonymní píše:
Já jsem mu řekla, že mu nic nepodepisu. A nebo ať tam napíše, že mi dá třeba milion a dům si nechá (částku jsem placla) a že stejně nechápu to myšlení na rozvod. Barák je na jeho rodiče i když jsme tady investovali. Auto je na tchána a vlastně i teď kdyby chtěl tak bych odešla s holým zadkem. Nikdy jsem nad tím neuvazovala… ví, že teď bych pracovat nezvládla.. možná za půl roku..

Já to moc nechápu.
Zvládáš hlídat děti, obstarávat barák, vyletovat, být matkou, uklízečkou ale pracovat nezvladas?
Proč nejsi na neschopence?

Upřímně se tomu chlapovi maličko nedivím.
Našla bych si aspoň brigádu.
To co popisujes zvládají normálně lidí při práci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.17 19:41
@Janli píše:
Moje kamarádka na to má krásnou větu. Ano, ty vyděláváš, ale já ti to umožňuju. Starám se o dům, o děti, který jsou i tvoje, vařím, uklízím, nakupuji. Až přebereš polovinu mých povinností, pak se budeme bavit o tom, kolik kdo z nás vydělává.

Ano, ale oni mají děti věku 4,5 a 11 let. Žádný mimina.

• Citovat
  • Upravit
56287
14.11.17 19:45
@Janli píše:

pokud s tím oba dva souhlasí a klape to bez problémů aniž by jeden druhému něco vyčítal, tak proč ne. Tady ale pochybnosti se strany muže zřejmě jsou, děti nejsou miminka, předpokládám, že jsou přes den ve vzdělávacích ústavech, úklid a domácnost zvládají i ženy s plným úvazkem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694

Tak z jeho pohledu to docela chápu. Táhne naprosto všechno, i ten barák by zaplatil. Do práce tě pravděpodobně nenutí a nemyslím si, že by mu kdoví jak vyhovovalo, že může svůj život strávit v práci (že se mezitím staráš o jeho syna z prvního manželství). A co si budeme povídat, ono když máš na práci v domě celý den, minimálně to starší dítě je ve škole, holka nejspíš ve školce, tak to zase takový zápřah není. Jen totálně nudná rutina. Zkus si to představit opačně, že by jsi byla od rána do večera v práci a chlap by byl doma. Dlouhá léta. Platila by jsi veškeré účty, jídlo, zábavu, výlety…ani trochu by tě to neštvalo? Opravdu by jsi neměla pocit, že má doma pohodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
@Anonymní píše:
Já to moc nechápu.
Zvládáš hlídat děti, obstarávat barák, vyletovat, být matkou, uklízečkou ale pracovat nezvladas?
Proč nejsi na neschopence?
Upřímně se tomu chlapovi maličko nedivím.
Našla bych si aspoň brigádu.
To co popisujes zvládají normálně lidí při práci.

nepracovala, byla na UP, takže nemá nárok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
14.11.17 19:49

@Pavelkowa to neberu jako služby, to si poskytujeme navzájem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
14.11.17 20:02

Mám kamaráda, ten má slečnu, taky je taky hrozně nemocná. Tak nemocná, že zvládá chodit na party a nákupy a kafíčka. Doktoři sice teda neví, chlap ji financuje, ale krom toho ještě uklízí, vaří a pere. Děti nemají, protože pronesl takovou roztomilou větu, že mít dítě s dítětem nechce. :nevim: Nerozejde se s ní, protože ji má moc rád a ví, že by padla na čumák, protože neobstará ani sama sebe.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.17 20:04

Malá chodí do školky. cca 14 dní v měsíci ( je pořád nemocná) já doma zvládám všechno, ale moje psych nemoc částečně spočívá ve strachu a omdlevani na otevřených místech. Nejlépe se cítím doma. Ano, může to brát tak, že vše platí on.. Pokud si najdu časem práci, jsem zvědavá jestli změní názor když to i tak bude velký finanční nepoměr. Kakika: není to tak, že by trávil x hodin v práci, ale spíš o to, že musí být 24 hod denně k dispozici (když je potřeba) někdy je to celý den, jindy hod denně, ale časově to není dané. Může to být ve 4 ráno, odpoledne nebo jindy večer.. takže mu vyhovuje ze jsem vždy tady a on může kdykoliv jít

• Citovat
  • Upravit
733
14.11.17 20:06

@Janina B1 A se zakladatelkou to má společného co?
Tady jsou samé superženy. Já jsem teď sice na md, ale pečuju o děti a domácnost víceméně sama, manžel je od rána do večera v práci a nedokážu si představit mít k tomu plný úvazek, možná kdyby děti byly ve školce od šesti až do zavíračky, což je mi teda silně proti srsti. Tak ať teda manžel přebere část její práce doma a s dětmi a ona může do práce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.17 20:07

@Janina B1 já teda nechodím nikam. Jsem abstinentka, nechodím na kávu… a manžel taky ne. Chodí jen cvičit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky