Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Janina B1 já teda nechodím nikam. Jsem abstinentka, nechodím na kávu… a manžel taky ne. Chodí jen cvičit.
To je něco jiného. Psychické nemoci chápu, to je šílenství. Ale pokud by to šlo, zeptala bych se ho proč to tak chce udělat. Proč nad tím takhle uvažuje, že ty by jsi byla ráda soběstačná kdyby jsi mohla. Držím palce! ![]()
@Ema1984 píše:
@Janina B1 A se zakladatelkou to má společného co?
Tady jsou samé superženy. Já jsem teď sice na md, ale pečuju o děti a domácnost víceméně sama, manžel je od rána do večera v práci a nedokážu si představit mít k tomu plný úvazek, možná kdyby děti byly ve školce od šesti až do zavíračky, což je mi teda silně proti srsti. Tak ať teda manžel přebere část její práce doma a s dětmi a ona může do práce.
Já jen dávám příklad kam až to někdy může zajít. A kdo říká, že musí být dítě ve školce od otvíračky do zavíračky? Spousta profesí má flexibilní pracovní dobu a myslím, že je velká poptávka po lidech, co by part time brali.
Hele, kdo chce pracovat a není nemocný, ten si to zařídí, i kdyby jen na 3 hodiny v týdnu. ![]()
@Anonymní píše:
Ano, ale oni mají děti věku 4,5 a 11 let. Žádný mimina.
Proč anonym? To je porušení pravidel diskusí.
@Moise ano, ale prcek má školu do půl 1 a co pak? Oběd ma doma, protože ve škole mu nechutná a manžel chce ať jí doma. Do družiny nemůže, jelikož ve tři už má trénink v jiném městě. Třeba to manžel zvládne když budu v práci, ale to teď nezjistim
@Anonymní píše:
@Moise ano, ale prcek má školu do půl 1 a co pak? Oběd ma doma, protože ve škole mu nechutná a manžel chce ať jí doma. Do družiny nemůže, jelikož ve tři už má trénink v jiném městě. Třeba to manžel zvládne když budu v práci, ale to teď nezjistim
myslíš jedenáctileté dítě? ![]()
@catherine100 píše:
Jak bych to brala, jednoduše bych mu spočítala na papír svoje „služby“ a pak mu to omlatila o hlavu
Joooo!!! Úplně mě to nadzvedlo. To si dělá prdel??? Kolik by zaplatil za uklidovou firmu? Kolik za žehlení? Kolik za damejidlo.cz nebo jinou formu vaření? Kolik za sexuální servis…? Ať se jde bodnout! Staráš se navíc o JEHO syna! Dala bych si fakt tu práci a našla si ceníky jednotlivých služeb a udělá bych mu kalkulaci za celou tu dobu. Ptfujtajxl!
@Janina B1 píše:
To je něco jiného. Psychické nemoci chápu, to je šílenství. Ale pokud by to šlo, zeptala bych se ho proč to tak chce udělat. Proč nad tím takhle uvažuje, že ty by jsi byla ráda soběstačná kdyby jsi mohla. Držím palce!
Nevím, tvrdí mi, že se bojí i kvůli nemoci, že mi "přeskočí " a budu ho chtít opustit a on bude ještě muset platit, ale za celých 7 let jsem mu nedala důvod si to myslet. Jsem věrná, máme hezký vztah.. navíc taky bych se mohla bát, že ho to kvůli nemoci přestane se mnou bavit, opustí mě a nebudu mít nic.. kam bych šla s malou apod
@Anonymní píše:
Nevím, tvrdí mi, že se bojí i kvůli nemoci, že mi "přeskočí " a budu ho chtít opustit a on bude ještě muset platit, ale za celých 7 let jsem mu nedala důvod si to myslet. Jsem věrná, máme hezký vztah.. navíc taky bych se mohla bát, že ho to kvůli nemoci přestane se mnou bavit, opustí mě a nebudu mít nic.. kam bych šla s malou apod
Dej mu najevo, že je to naopak, že je pro tebe velká opora. Udělejte si spolu hezký večer, příprav mu třeba romantickou večeři, popovídejte si o tom co cítíte, čeho se bojíte apod.:)
@Anonymní píše:
Počkej, ty máš vážně pocit, že musíš být doma kvůli jedenáctiletému dítěti, abys mu doma ohřála oběd?
@Anonymní píše:
Pošli jej do háje, aby mohl mít hypo tak jak ji chce, musí se rozdělit SJM. Teď jako manželka máš nárok na jeho výplatu (ber to obrazně, prostě využívání peněz je společné), jakmile se to rozdělí. Tak ti s takovou nedá ani na jídlo do domácnosti.
Pokud na tom bude trvat, ať se o svého syna stará sám a to na 100%, obstarej dceru, začni vydělávat a já budu držet palce, ať se zdraví zlepší.
Ptala jsem se svého partnera, co má asi chlap, který tohle navrhuje v hlavě. Nebylo nám to jasné (můj partner je v podobné pozici jako tvůj muž, o své finanční prostředky se dělí, dokonce já dělám na jeho výplatu domácí rozpočet, aby mu něco na účtu zůstalo, on si to nerad hlídá)
@zrcadlo píše:
Počkej, ty máš vážně pocit, že musíš být doma kvůli jedenáctiletému dítěti, abys mu doma ohřála oběd?
to zavání lachtanem.
@zrcadlo není vůbec samostatný! Bylo by to na jiné téma ale to neřeším. Manžel ho má neustále za malé dítě.
@Anonymní píše:
@zrcadlo není vůbec samostatný! Bylo by to na jiné téma ale to neřeším. Manžel ho má neustále za malé dítě.
pokud není samostatný, pak je to Tvoje výchovné selhání. A to jsi doma a máš na dítě čas. Chlapovi se nedivím, že se cuká, v podstatě ho chápu. Nehledě k tomu, že může dojít k rozchodu a dotyčná si tam ještě přivede k bydlení cizího chlápka.