Hypotéka a smlouva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
325
15.11.17 08:52
@zoidberg píše:
Kdyby manželství mělo nějakou váhu a rozvody by neexistovaly, nebylo by třeba vůbec řešit nabyvatele majetku. Takhle, když člověk může být rozveden a obrán nehledě na svou vinu, bych do společného majetku taky nešel.

To je fakt, větišna manželství dnes končí rozvodem. Pak ty tahanice o společný majetek nejsou žádná sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
15.11.17 09:06

Ale ten majetek buduje i diky ni, ze se muze venovat plne sve práci :nevim: a přitom mít rodinu a děti…
Já neuznávám když se někdo valí doma a jen utraci, ale manželství je snad i o tom ve zdraví í v nemoci…takze kdyz druhý onemocní (at uz fyzicky či psychicky) ten druhý ho nepodrží, bude si hrabat na svém pisecku?
Už jenom to, že se stará ve střídavce o jeho dítě z prvního manželství…
Zakladatelka se nejeví jako nějaká účelová zlatokopka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
15.11.17 09:22
@catherine100 píše:
Ale ten majetek buduje i diky ni, ze se muze venovat plne sve práci :nevim: a přitom mít rodinu a děti…
Já neuznávám když se někdo valí doma a jen utraci, ale manželství je snad i o tom ve zdraví í v nemoci…takze kdyz druhý onemocní (at uz fyzicky či psychicky) ten druhý ho nepodrží, bude si hrabat na svém pisecku?
Už jenom to, že se stará ve střídavce o jeho dítě z prvního manželství…
Zakladatelka se nejeví jako nějaká účelová zlatokopka :think:

tak to ví jen ona, a možná to ani nemá nahlídnutý, takže ano ona, jestli je to fatk proto, že pracovat nemůže, je nemocná nebo je to jen zástěrka pro to, aby mohla zůstat doma a nepracova. Třeba je to chlapův poslední zoufalý pokud jí zmobilizovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
15.11.17 10:17

@Lama Lama to je problém psych. Onemocnění společnost to pořád vnímá, jako že si daný vymýšlí
Zlomená ruka je holt hmatelna viditelna, zlomená „duse“ ne a nějakým nátlakem to akorát může zhoršit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
15.11.17 10:21

A o co jde? O nějaký pitomý barák. Přece zakladatelka nebude také tak přízemní a nebude lpět na majetku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
15.11.17 10:22
@catherine100 píše:
@Lama Lama to je problém psych. Onemocnění společnost to pořád vnímá, jako že si daný vymýšlí
Zlomená ruka je holt hmatelna viditelna, zlomená „duse“ ne a nějakým nátlakem to akorát může zhoršit :nevim:

ale já netvrdím, že si vymýšlí. fakt to nevim. Okdyby měla zlomenou ruku, po operaci tak můžem polemizovat nad tím, jestli musí být rok doma nebo lze najít práci, se kterou pracovat lze.

Proč nemá nárok na neschopenku? kdyby pracovala před mateřskou, tak je stále zaměstnaná. Když to trvá rok a půl, má v tom případě už nárok na invalidní důchod. je to v řízení? má podanou žádost?
Pokud je práce neschopná, proč je na úřadu práce vedená jako uchazeč?… Prostě spousta otzníků. a nechci zakladatelku hned odsuzovat, jen říkám, že variant je spousty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.11.17 10:36

Tak já bych asi začala spíš tím, že hypotéku bez souhlasu manželky si stejně vzít nemůže a hlavně záleží i na platu, zda s tolika vyživovanými osobami by mu vůbec nějakou dali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
15.11.17 10:49
@Kakika píše:
Tak já bych asi začala spíš tím, že hypotéku bez souhlasu manželky si stejně vzít nemůže a hlavně záleží i na platu, zda s tolika vyživovanými osobami by mu vůbec nějakou dali :nevim:

No a o tom to celé je, on po ní právě takový souhlas chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.11.17 10:53
@Kakika píše:
Tak to je vtipné. Kolik znáš single chlapů, co si platí žehlení, objednávají si na damejidlo a platí si sexuální servis? Myslíš, že chlap si domů bude zvát někoho na umytí oken a pověšení záclon? To, že to děláme my ženy neznamená, že to chlap vyžaduje a nedokáže bez toho žít. Single chlap si okna max. lehce ošudlá, nebo je vůbec neřeší. Na sex „použijí“ kamarádku s výhodami a párek nebo grilované kuře je taky jídlo :lol: Takže zase se trochu uklidníme, protože většinu toho, co pro ně děláme, by si vážně neplatili. Navíc vařím a sexuju i pro sebe…nebo bych měla poměrnou část platit? :mrgreen:

To je dobrá připomínka.
V domácnosti je tolik práce, kolik má člověk času. Znám lidi, žijí teda v cizině, kteří mají hospodyni na 8,5 hodiny. Každý den. A když jsem ta u nic byla, tak ta ženská furt něco dělala. Takže uklízet se dá celou pracovní dobu, ale všechny víme, že životní potřeba to není. (Ale uklizeno mají špígl nýgl, to zase jo).

Na druhou stranu, spousta ženských uklízí spíš pro sebe. Dá se vytírat jednou denně nebo jednou týdně. Ale většinou je to ta ženská, která chce mít vytřeno jednou denně, chlap na tom nijak nebazíruje. TAkže takové ty výkřiky! co já pro vás všechno dělám" fakt neocení :nevim:

Já jsem jako dítě taky neocenila, že máma každou volnou sekundu věnovala úklidu. A taky si myslela, že to dělá „pro nás“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.11.17 10:56
@zoidberg píše:
No a o tom to celé je, on po ní právě takový souhlas chce.

pak ale není co řešit. Protože pokud jsem spoludlužník, tak budu i spoluvlastník :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.11.17 11:00
@Anonymní píše:
Prosím o anonym jinak smazat! Holky jak byste reagovaly vy, v mé situaci? S manželem jsme spolu 7 let, manželé 5 let, mame spolu dcerku 4,5 let a máme strídavou péči s bývalkou od mažela. Takže s námi je ještě manželův syn 11 let, ale tráví u nás většinu času již od jeho tří let. Než jsem otěhotněla, pracovala jsem, potom jsem šla na mateřskou a jelikož práce byla na dobu určitou tak jsem po mateřské šla na UP. Tam jsem ještě pět mesícu brala podporu a ted asi rok nemam zadny prijem. Manžel pracuje celou dobu. Na začátku vztahu to byla práce, ktera nebyla moc dobře placená takže jsme setrili, ale žili normálně. Poslední dva roky manžel pracuje jinde a vydělává o hodně víc (i když spoustu casu tráví v práci). Vydělává tolik, že žijem všichni 4 z jeho platu a ještě ušetříme. (což se ted hodí jelikož mám zdravotní problémy a nevím zda bych zvládla pracovat). Takže je to tak, že manžel pracuje a já se starám o domacnost, dcerku, nevlastního syna (ukoly, vylety atd). Zijeme v dvougeneracním domě s tchanovci.Nic moc vztahy no.. snime o vlastnim bydleni. Cele patro jsme zrekonstruovali (měli jsme pujcku plus nasetreno z nasich spolecnych penez..manzel investoval vic).. Ted mi manzel oznámil, že uvazuje o hypotéce tak cca za rok, ale ze by si ji vzal jen na sebe. A kdybychom se pry nekdy třeba rozvedli, tak chce abych mu podepsala, že dům je jeho aby mi nemusel vyplácet půlku. Ze samozrejme by mi dal nejake penize, ale ne dům. Ze stejne on pracuje, já ne a on by to platil atd… jsem z toho v rozpacich. Veskere finance, najem, tel, nakupy má na starosti on. Od zacatku to tak bylo…samozrejme penize byli v hrnku a kdyz jsem chtela a nebo potrebovala, kdykoliv jsem si mohla vzit. Nevim vubec jak to mam brat :nevim:.. tvrdi, že ma strach ze ho opustim treba nekdy a jeste mu budu chtit vzit dum.. Jak byste to braly vy?

Tak najděte nějaký kompromis. :think:

Dá se pochopit, že pokud všechno táhne on, nebude dvakrát nadšený, kdyby sis našla nabíječe, zjistila, že už s ním nejsi šťastná a půlku mu vzala. Na druhou stranu, hezky se mu vydělává s takovým servisem, tak holt kompromis. Zužte si SJM a chtěj v tom domě čtvrtinu.

Já jsem se přivdala do baráku mého muže, nepatří mi tu ani cihla a beru to, je to obrovský dům v Praze s obrovskou hodnotou a pokud bych se rozvedla s manželem, rozvedu se i s tím domem. Ale mám svůj byt a díky tomu, že tady bydlím ho můžu pronajímat. A vzali jsme si hypo na další investiční byt. Takže pohoda jazz z obou stran. Ani o to rvačku o společný majetek bychom se nepřipravili.

No a pokud manželovi někdy uvařím kafe od žida, až budou mít ve spolku zavříno, tak budu velice velice bohatá vdova. :lol: S velice velice nákladným a hladovým domem, který nebudu mít šanci nikdy ufinancovat, ale nebudu ho chtít prodat, takže mi spadne na hlavu. Ale to už je jiný příběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
15.11.17 11:03
@Kakika píše:
pak ale není co řešit. Protože pokud jsem spoludlužník, tak budu i spoluvlastník :nevim:

no, není co řešit… Je možné, že z jeho pohledu ona nepracuje, on jí nejen živí, ale buduje SJM bez jejího přispění. A že by mohla taky něco přispívat. Do jaké míry je jeho pohled oprávněný, to nemůžem posoudit. Ale je tu možnost, že pokud s tím nebude souhlasit, tak nejen že nebude chtít dále budovat SJM, ale ani jí živit a rozhodně se pro rozvod.
A zase - vůbec nemáme tucha, jak velká hrozba to je- zda to jemu za to stojí nebo ne. A zda se ona té hrozby bojí a je ochotná do toho rizika jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
15.11.17 11:35

@Lama Lama
jasně jsou tam otazníky, zlomená ruka může být v pohodě za 3 týdny a blbě zlomená za roky…já se v psych. onemocnění moc nevyznám, takže nevím co a jak ani kdy je nárok na neschopenku či nějaký inv. důchod
mohla mít dobu neurčitou a ta skončila, nebo osvč…netuším

Ale ta představa, že se muži starám ve střídavé péči o jeho dítě, plus o naše…pak skončím nemocná (je jedno jak, i jak k tomu třeba to nevlastní dítě a vztah s ex přispěl) a on to ohodnotí tak, že teď už se mu „nevyplatí“ investovat do rodinného majetku, sama bych přemýšlela o zadních vrátkách, akorát ona je indisponována tou nemocí, léky já nevím jak přesně

a já třeba prostě beru tak, že za dobu manželství se o ten majetek přičinili oba (jeden penězi, druhý třeba starostí o rodinu, dům, rodiče atd.) a tak při rozvodu každý napůl a sbohem a šáteček :nevim: ( a to říká ta, která ex dala raději víc peněz jen aby měla klid ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56293
15.11.17 11:39
@Lama Lama píše:
ale já netvrdím, že si vymýšlí. fakt to nevim. Okdyby měla zlomenou ruku, po operaci tak můžem polemizovat nad tím, jestli musí být rok doma nebo lze najít práci, se kterou pracovat lze.
Proč nemá nárok na neschopenku? kdyby pracovala před mateřskou, tak je stále zaměstnaná. Když to trvá rok a půl, má v tom případě už nárok na invalidní důchod. je to v řízení? má podanou žádost?
Pokud je práce neschopná, proč je na úřadu práce vedená jako uchazeč?… Prostě spousta otzníků. a nechci zakladatelku hned odsuzovat, jen říkám, že variant je spousty.

když byla předtím registrovaná na úp, tak nárok nemá..
Já jsem byla krátce po skončení RD na staršího na UP, do toho jsem otěhotněla podruhé a a fakt to nikoho nezajímalo. Pobírala jsem podporu 5 měsíců a pak nic, i když jsem zhruba polovinu těhotenství proležela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
15.11.17 11:55
@Moise píše:
když byla předtím registrovaná na úp, tak nárok nemá..
Já jsem byla krátce po skončení RD na staršího na UP, do toho jsem otěhotněla podruhé a a fakt to nikoho nezajímalo. Pobírala jsem podporu 5 měsíců a pak nic, i když jsem zhruba polovinu těhotenství proležela

njn, s tim ale musí člověk při plánování dítěte počítat, ne?
kždopádně po roce pracovní neschopnosti už má zkrátka nárok na invalidní důchod, ikdyž neměla nárok na výplatu podpory v PN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí