Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@zrcadlo není vůbec samostatný! Bylo by to na jiné téma ale to neřeším. Manžel ho má neustále za malé dítě.
Někdo ho samostatnosti naučit musí, a souvisí to dost. Protože jestli se chceš pohnout z místa, musíš si přestat lhát do kapsy. Buď máš vážné psychické problémy, které ti brání pracovat (v tom případě tě ani neměli registrovat na ÚP) a řešíš je bez úspěchu už minimálně 1,5 roku (což je dost a asi bych zkusila konzultaci u jiného psychiatra). Nebo máš zvládnutelné psychické problémy, se kterými bys pracovat zvládla, pokud bys ovšem měla podporu rodiny. A mezi takovou podporu patří i to, že po tobě nebude jedenáctiletý kluk vyžadovat naservírovaný oběd.
Manžel je podle mě sobec a nepřistoupila bych na to, ale pokud si vzal sebevědomou pracující ženskou a teď má doma vystrašenou nepracující, které moc nerozumí a nechápe její psychické problémy, tak se může cítit blbě i on.
@zrcadlo píše:
Počkej, ty máš vážně pocit, že musíš být doma kvůli jedenáctiletému dítěti, abys mu doma ohřála oběd?
to je to, čemu se divím
![]()
@zrcadlo píše:
Někdo ho samostatnosti naučit musí, a souvisí to dost. Protože jestli se chceš pohnout z místa, musíš si přestat lhát do kapsy. Buď máš vážné psychické problémy, které ti brání pracovat (v tom případě tě ani neměli registrovat na ÚP) a řešíš je bez úspěchu už minimálně 1,5 roku (což je dost a asi bych zkusila konzultaci u jiného psychiatra). Nebo máš zvládnutelné psychické problémy, se kterými bys pracovat zvládla, pokud bys ovšem měla podporu rodiny. A mezi takovou podporu patří i to, že po tobě nebude jedenáctiletý kluk vyžadovat naservírovaný oběd.
Manžel je podle mě sobec a nepřistoupila bych na to, ale pokud si vzal sebevědomou pracující ženskou a teď má doma vystrašenou nepracující, které moc nerozumí a nechápe její psychické problémy, tak se může cítit blbě i on.
No a co když na tom komfortu lpí právě manžel, synáčka rozmazluje on a ona se teda přízpůsobila? On si nadělal do pelechu a teď za to má být ona trestaná.
@Waterfall píše:
No a co když na tom komfortu lpí právě manžel, synáčka rozmazluje on a ona se teda přízpůsobila? On si nadělal do pelechu a teď za to má být ona trestaná.
nedělej z ní chudinku.Ten rozmazlený 11 letý je synek opět její chyba. Je doma a ještě neumí vychovat jedno dítě. Je neschopná. Chlap vydělává a živí rodinu. Zásluhy o rodinu má hlavně on, bude to táhnout sám. Nedivím se, že na ni polovinu nechce napsat.taky bych za těchto okolností nenapsala. Když je tak zdatná, mohou si to vyměnit. On bude doma a ona zajistí životní úroveň rodiny. Už to vidím.
@Burj Chalifa píše:
nedělej z ní chudinku.Ten rozmazlený 11 letý je synek opět její chyba. Je doma a ještě neumí vychovat jedno dítě. Je neschopná. Chlap vydělává a živí rodinu. Zásluhy o rodinu má hlavně on, bude to táhnout sám. Nedivím se, že na ni polovinu nechce napsat.taky bych za těchto okolností nenapsala. Když je tak zdatná, mohou si to vyměnit. On bude doma a ona zajistí životní úroveň rodiny. Už to vidím.
S tím neschopná bych zase zbrzdilo. Tak dobře ji zase neznáme z pár vět. Jestliže je psychicky nemocná a nemá nárok na nemocenskou, tak je mi zakladatelky upřímně líto. Musí snášet moresy muže. Pokud má chlap ženu v domácnosti, protože on vydělá dost a ona! Se doma o vše postará! Nevidím důvod nazývat ji neschopnou. Neschopnou ženskou jsem popsala o pár příspěvků výše. Člověka, který je a tom psychicky špatně tohle, ač od cizích lidí, totiž dost bolí.
@Burj Chalifa máme stridavou péči a tím pádem je týden u matky a člověka přestane bavit se pořád o něco snažit když po týdnu co přijde k nám je to zase stejne. Dohánění školy a učení co na to týden na druhé straně kaslali, hygienické návyky, opakovat co by měl atd. Mmch děti máme dvě
Brala bych to tak, že ho naprosto chápu, páč má prostě blbou zkušenost z minulosti, je opatrnej. Ale to, co navrhuje je pro mě prostě nevýhodný a nevidim důvod na to přistoupit, zas jsem opatrná já.
@zrcadlo píše:
Na UP jsem rok a půl, lecim se necelý rok. Fyzické projevy mám 4 měsíce jelikož se můj stav po lécích zhoršil a nasazovali mi jiné. Najít ty správné léky někdy trvá. Na UP mají moje papíry od doktorky i zákazy řízení vozidel, obsluhovani strojů atd. Vedou mě v evidenci, ale práci mi nehledaji, zvou mě co 2,5 měsíce.
@Janina B1 píše:
S tím neschopná bych zase zbrzdilo. Tak dobře ji zase neznáme z pár vět. Jestliže je psychicky nemocná a nemá nárok na nemocenskou, tak je mi zakladatelky upřímně líto. Musí snášet moresy muže. Pokud má chlap ženu v domácnosti, protože on vydělá dost a ona! Se doma o vše postará! Nevidím důvod nazývat ji neschopnou. Neschopnou ženskou jsem popsala o pár příspěvků výše. Člověka, který je a tom psychicky špatně tohle, ač od cizích lidí, totiž dost bolí.
Děkuji
@Tunrida píše:
Tak čistě z finančního hlediska mi to přijde celkem fér vzhledem k tomu, že by ten barák měl zacálovat celý on. Ono je sice krásný, že jste manželé, jenže ty domů nedoneseš ani korunu, takže nějak nevím, proč bys měla mít nárok na polovinu domu v případě rozvoduNebo se chystáš najít si práci?
a ona á mít árok na děti, protože o ty se taky starala celý den na mateřské ona, ne?
@Anonymní píše:
Na UP jsem rok a půl, lecim se necelý rok. Fyzické projevy mám 4 měsíce jelikož se můj stav po lécích zhoršil a nasazovali mi jiné. Najít ty správné léky někdy trvá. Na UP mají moje papíry od doktorky i zákazy řízení vozidel, obsluhovani strojů atd. Vedou mě v evidenci, ale práci mi nehledaji, zvou mě co 2,5 měsíce.
a co jsi dělala za práci před tím? jak dlouho nepracuješ?
@Lama Lama byla jsem vedoucí skladu. Na mateřské 3,5 roku a rok a něco pracak
Jsi v těžké životní situaci, holky ti tu radí dobře. Kdyby jsi byla soběstačná, manžel by si tohle na tebe nedovolil. Ale zase na pracáku jsi teprve přes rok, kdybys byla líná, tak jsi tam roky. Mě z toho vychází, že manžel je vychcánek. Ted bydlíte v domě, který je psaný na manželovi rodiče, auto taky. Ty už ted nic nemáš, jen jsis toho nevšimla.
Já bych na tvém místě začala myslet na sebe. Dala bych se co nejdříve do pořádku. Budeš potřebovat odpracované roky, budeš potřebovat peníze. Kdyby se chtěl zítra manžel rozvést, nebo by umřel, ty nic nemáš… tchánovci tě můžou kdykoliv vyhodit.
Já bych se hecla, a našla si práci a doma bych manželovi řekla, že on svůj dům má, společně s rodiči. A ty si vezmeš hypotéku na byt, bude to psané jen na tebe. A on přebírá polovinu povinností v domácnosti, a o syna at se stará sám. Chtěl střídavku, tak at se střídá!
Já bych se nedivila, kdyby ty tvoje psychické problémy byly vyvolané podprahově z toho prostředí ve kterým jsi. Ty si tu dysharmonii třeba rozumově neuvědomuješ, ale ta tvoje duše to cítí.
![]()
Na místě tvého manžela bych také nechtěla společnou hypotéku, taky bych chtěla peníze pro sebe. Ale on je ten, kdo nastavil nerovné podmínky. Najdi si práci, budeš mít vlastní peníze, jiné sebevědomí. Nebo at on ti dává plat a šetři si, ale to by bylo s hypotékou nereálné. On ukázal, co v něm je.
@Burj Chalifa píše:
Ten rozmazlený 11letý synek je (jak jsem pochopila) syn manžela z předchozího vztahu, kterého mají ve střídavé péči. Kde je tedy ta její výchovná chyba? Jak můžeš posuzovat její výchovu u kluka, nad kterým drží výchovnou ruku jeho otec a vlastní matka? V čem konkrétně vidíš její neschopnost?
Proč na ni takhle útočíš?