Hypotéka a smlouva na dobu určitou

Anonymní
29.6.10 19:41

Hypotéka a smlouva na dobu určitou

Máte někdo zkušenost jestli je možné dostat hypotéku pakliže je pracovní smlouva na dobu určitou? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.6.10 19:42

před čtyřmi lety to možné bylo, dnes těžko posoudit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.10 20:01

Jde mi o to, že manžel bude mít smlouvu na neurčito, ale já jí mám po třtí prodlouženou a teď do konce října. Realitní makléř říkal, že to je problém. Jinak jsem úplně na nervy z toho jak na nás šíleně tlačí jak z realitky, tak z banky, aby to bylo co nejdříve vyřízené, ale bohužel mně ani manželovi nikdo není schopen vystavit potvrzení na počkání, já budu ráda, když ho budu mít příští týden a manžel jelikož je mimo republiku, tak je domluvený na víkend, že mu ho dají.

• Citovat
  • Upravit
888
29.6.10 20:02

Pokud je smlouva na pul roku,tak urcite neee.Ale jinak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
29.6.10 20:04

Před 5 lety to nebyl problém - pracuji ve zdravotnictví, kde je doba určitá často normální. stačilo, když jsem měla v potvrzení napsané, že je to běžná praxe zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
29.6.10 20:05

Já myslím,že to je ten problém,že to máš jen do října.My měli na neurčito.nemůžeš se v práci domluvit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.10 20:07
Anonymní píše:
Máte někdo zkušenost jestli je možné dostat hypotéku pakliže je pracovní smlouva na dobu určitou? Děkuji

Skoro bych se vsadila, že to problém bude, protože banky podmínky velmi zpřísnily a zaměstnání je nejdůležitější věc hned po výši stávajícího platu!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.10 20:15

Zkusím to zítra domluvit v práci, ale mám z toho všeho šílený nervy a už teď lituji, že jsme do toho šli, ten tlak nezvlávám.

• Citovat
  • Upravit
5907
29.6.10 20:18

Smlouva na dobu neurčitou je určitě lepší,nevím na co hypotéku chcete,ale co třeba ručit tím,na co to chcete.Známá taky ručí nemovitostí,na kterou hypotéku má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.10 20:22

bude se ručit nemovitostí, jinak žádáme u komerčky, máme tam účet, dnes jsem tam byla, ředitelka to předběžně počítala a na peníze to vychází, jen nevím jak s tou smlouvou

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.10 20:27

jinak mám kamarádku a ta si s přítelem brala hypo před půl rokem u komerční banky na byt a to 105%, jí smlouvu prodlužují po měsíci po dvou, myslíte, že se nějak dohodla se zaměstnavatelem? hypotéku dostali, škoda, že na ní nemám číslo zavolala bych jí

• Citovat
  • Upravit
4990
29.6.10 20:59

můj manžel dostal hypo u komerčky před rokem i se smlouvou na dobu určitou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.10 21:05
verisek píše:
můj manžel dostal hypo u komerčky před rokem i se smlouvou na dobu určitou

děkuji za pozitivní zprávičku, já nečekala, že dostanu smlouvu na neurčito, ale ani, že mi bude prodloužena jen o 4 měsíce, sice vím důvod proč tomu tak je a chápu zaměstnavatele a celá situace se bude teď řešit, ale v celku mě to rozhodilo.

• Citovat
  • Upravit
8911
29.6.10 21:05
Anonymní píše:
bude se ručit nemovitostí, jinak žádáme u komerčky, máme tam účet, dnes jsem tam byla, ředitelka to předběžně počítala a na peníze to vychází, jen nevím jak s tou smlouvou

Když to počítala, měla jsi jí to přímo říct. Jinak KB smlouvu na dobu určitou uznává, pokud už byla alespoň 1× prodloužena (tzn. opakovaně uzavřena) a pokud pracovní poměr trvá alespoň 2 roky. Možná bude chtít banka od zaměstnavatelel papír, že ti smlouvu opět prodlouží. A ano, u některých zaměstnání to bývá snažší, protože je to tam běžná praxe (zdravotnictví, školství apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.10 21:20
Anonymní píše:

Jen chci dodat, že KB má jeden z nejvyšších úroků!
Vím, že je to OT, ale jen na okraj, kamarádka dělá ředitelku KB v našem městě!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel