Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Jde mi o to, že manžel bude mít smlouvu na neurčito, ale já jí mám po třtí prodlouženou a teď do konce října. Realitní makléř říkal, že to je problém. Jinak jsem úplně na nervy z toho jak na nás šíleně tlačí jak z realitky, tak z banky, aby to bylo co nejdříve vyřízené, ale bohužel mně ani manželovi nikdo není schopen vystavit potvrzení na počkání, já budu ráda, když ho budu mít příští týden a manžel jelikož je mimo republiku, tak je domluvený na víkend, že mu ho dají.
Pokud je smlouva na pul roku,tak urcite neee.Ale jinak nevim.
Před 5 lety to nebyl problém - pracuji ve zdravotnictví, kde je doba určitá často normální. stačilo, když jsem měla v potvrzení napsané, že je to běžná praxe zaměstnavatele.
Já myslím,že to je ten problém,že to máš jen do října.My měli na neurčito.nemůžeš se v práci domluvit?
Anonymní píše:
Máte někdo zkušenost jestli je možné dostat hypotéku pakliže je pracovní smlouva na dobu určitou? Děkuji
Skoro bych se vsadila, že to problém bude, protože banky podmínky velmi zpřísnily a zaměstnání je nejdůležitější věc hned po výši stávajícího platu!
Zkusím to zítra domluvit v práci, ale mám z toho všeho šílený nervy a už teď lituji, že jsme do toho šli, ten tlak nezvlávám.
Smlouva na dobu neurčitou je určitě lepší,nevím na co hypotéku chcete,ale co třeba ručit tím,na co to chcete.Známá taky ručí nemovitostí,na kterou hypotéku má.
bude se ručit nemovitostí, jinak žádáme u komerčky, máme tam účet, dnes jsem tam byla, ředitelka to předběžně počítala a na peníze to vychází, jen nevím jak s tou smlouvou
jinak mám kamarádku a ta si s přítelem brala hypo před půl rokem u komerční banky na byt a to 105%, jí smlouvu prodlužují po měsíci po dvou, myslíte, že se nějak dohodla se zaměstnavatelem? hypotéku dostali, škoda, že na ní nemám číslo zavolala bych jí
můj manžel dostal hypo u komerčky před rokem i se smlouvou na dobu určitou
verisek píše:
můj manžel dostal hypo u komerčky před rokem i se smlouvou na dobu určitou
děkuji za pozitivní zprávičku, já nečekala, že dostanu smlouvu na neurčito, ale ani, že mi bude prodloužena jen o 4 měsíce, sice vím důvod proč tomu tak je a chápu zaměstnavatele a celá situace se bude teď řešit, ale v celku mě to rozhodilo.
Anonymní píše:
bude se ručit nemovitostí, jinak žádáme u komerčky, máme tam účet, dnes jsem tam byla, ředitelka to předběžně počítala a na peníze to vychází, jen nevím jak s tou smlouvou
Když to počítala, měla jsi jí to přímo říct. Jinak KB smlouvu na dobu určitou uznává, pokud už byla alespoň 1× prodloužena (tzn. opakovaně uzavřena) a pokud pracovní poměr trvá alespoň 2 roky. Možná bude chtít banka od zaměstnavatelel papír, že ti smlouvu opět prodlouží. A ano, u některých zaměstnání to bývá snažší, protože je to tam běžná praxe (zdravotnictví, školství apod.).
Anonymní píše:
Jen chci dodat, že KB má jeden z nejvyšších úroků!
Vím, že je to OT, ale jen na okraj, kamarádka dělá ředitelku KB v našem městě!
Máte někdo zkušenost jestli je možné dostat hypotéku pakliže je pracovní smlouva na dobu určitou? Děkuji