Hypotéka a splácení třetí osoby - výhody?

Anonymní
5.2.14 16:54

Hypotéka a splácení třetí osoby-výhody?

Ahojte, prosím o pomoc-názor. Když jsme stavěly dům, manžel si vzal zvlášť půjčku-ale byla placená jeho tátou-byla napsaná na něj a já si vzala také zvlášť půjčku na stavbu-na materiál. Já měla spoření s liškou a měla tam našetřené 300tis a brala jsem si na půjčku 500tis. Již máme dům dostavěný a sjednotily jsme půjčky do jedné a vzaly si navíc peníze na dodělání garáže. Tak máme hypotéku s 3%. Ušetříme strašně moc peněz. Ale já jsem na mateřské s dětmi doma a manžel chodí do práce. jeho výplatní páska je min, zbytek peněz dostává na ruku. Náš fin. poradce nám říkal, že refinancování půjček+peníze navíc nemusíme dokládat výplatní páskou. Ale…do toho se vložil jeho otec a chce být zapsán v hypotéce, jako 3 lidi. Souhlasily jsme s tím, že si to aspoň bude moct odečítat na daních v přiznání-má vysoký plat. No a jeho tatínek to chce nermomoci platit trvalým příkazem z jeho účtu. No a já teď přemýšlím jaké to má a nemá výhody? Jde mi o to, že naši když se třeba rozváděli, tak se hodně věcí podílelo na tom a dokládalo z toho kdo co platil. Vím, že museli ukazovat výpisi, že ten platil to a ten to…jde mi o to, že kdyby někdy nastalo, že bychom se musely rozvést, tak aby mne neoškubali jako slepici. Děkuji mockrát za jakékoliv rady a názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.2.14 16:59

Vlastně my bychom to dávaly jeho tátovi peníze na ruku a on to platil z účtu

• Citovat
  • Upravit
257
5.2.14 17:56

A proč chce být jeho otec připsán do hypotéky, když on Vám žádné peníze nedal ani nepůjčil? Půjčili jste si sice na něj a on vzal půjčku na sebe, ale platíte to vy, ne? Uplně to asi nechápu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
5.2.14 18:02

Je to nějaké divné do toho bych nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.2.14 18:06

Nešla bych do toho. V případě rozvodu by se mohl manžel se svým otcem snažit dokázat, že vám to splácel tchán a že to byl vlastně dar manželovi. Nikde neprokážeš, že to tchánovi budete platit na ruku. Je to celé divné. Jedním z důvodů, proč to dělá, je asi odečet úroků z daní, ale můžou tam být i další důvody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
5.2.14 18:15
@Anonymní píše:
Vlastně my bychom to dávaly jeho tátovi peníze na ruku a on to platil z účtu

A proč by jste to z účtu neplatili vy? Píšeš, že první půjčka byla placena jeho otcem…on by Vám přispíval i teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.14 19:42

No já to právě chtěla platit, ale automaticky počítá s tím, že si podá trvalý příkaz on. Jinak hypotéka je napsaná na mě, manžela a jeho otce.

• Citovat
  • Upravit
72725
5.2.14 19:44

Do toho bych nešla ani omylem - když ho uvedete v hypo, tak mu taky bude náležet ta část, kterou „jakože“ splatí. Takže aby se vám nestalo, že za 10 let vám řekne, že mu dlužíte např půl mega.. a bude mít doklad, že se prachy posílaly z jeho účtu a vy budete muset platit. Nechápu, proč toto chce 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel