Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Tak jasne, po 30ti letech se to nakupi a všechno by se netahalo..ale třeba kola bych do patra teda nosit nechtěla..
Ale ja jsem hlavně psala, ze pro mě to s detma je takovy minimum, bydlela jsem v podobný bytovce (tchyne taky v bytovce) sklepy ma ve společných prostorach, my meli horni část obytnou a dole jako součást bytu sklep, pradelna, spyz, kotelna, garáž.. S temahle prostorama to byl super byt, bez tehlech prostoru bez místnosti navic si to neumim predstavit.. Mit treba kolo zaparkovany, v ložnici..
No vidíš, mně kolo v ložnici nevadí. Teď ho mám v kuchyni. Dřív jsem ho měla na chodbě ve skříni. Ale nebavilo mě ho tam věšet.
@lucenka píše:
A tady se někdo baví o domě velikosti 38m2?
Jak velká je dostatečná předsíň-pro kola, kočárek, lyže, v baráku sekačka, křovinořez, zahradnické nářadí, sezonní věci…?
@lucenka píše:
No vidíš, mně kolo v ložnici nevadí. Teď ho mám v kuchyni. Dřív jsem ho měla na chodbě ve skříni. Ale nebavilo mě ho tam věšet.
jak velká je ložnice v malém domě? do 50m 2
@matkabagristy píše:
Jak velká je dostatečná předsíň-pro kola, kočárek, lyže, v baráku sekačka, křovinořez, zahradnické nářadí, sezonní věci…?
Tak sekačka apod. Může být v klidu v garáži ![]()
A tedy my neměli problém mít kola, lyže, brusle, boby v bytě 65 m², tak do stejně velkého baráku by se to přeci taky vešlo.
@matkabagristy píše:
jak velká je ložnice v malém domě? do 50m píše: Více
Tílka bych, že podobně velká jako v běžném panelákovém bytě.
@lucenka píše:
Tak sekačka apod. Může být v klidu v garáži
A tedy my neměli problém mít kola, lyže, brusle, boby v bytě 65 m², tak do stejně velkého baráku by se to přeci taky vešlo.
V garáži má být auto, a garáž je podle tebe součástí domu? Počítá se její plocha do velikosti domu? Je zadarmo, aby se vešla do rozpočtu 1 milion?
@matkabagristy píše:
V garáži má být auto, a garáž je podle tebe součástí domu? Počítá se její plocha do velikosti domu? Je zadarmo, aby se vešla do rozpočtu 1 milion?
Garáž se nepočítá do plochy domu, a rozhodně v ní nemusí být jen auto. Popravdě neznám nikoho, kdo by v ní měl jen auto.
@lucenka píše:
Tílka bych, že podobně velká jako v běžném panelákovém bytě.
kolik to je m2?
@matkabagristy píše:
kolik to je m2?
Netuším, není to pro mě důležitý údaj.
@lucenka píše:
Garáž se nepočítá do plochy domu, a rozhodně v ní nemusí být jen auto. Popravdě neznám nikoho, kdo by v ní měl jen auto.
Tak to se dostáváme k tomu, že domek 50m2 za milion je nesmysl i kvůli úložným prostorám
Dopadá to tak, jak jsem popsala dříve. Kousek od nás stojí malý domek (do milionu se nevešli ani před 10 lety), no a museli postavit skoro stejně velkou garáž
@lucenka píše:
Netuším, není to pro mě důležitý údaj.
jo, teoreticky ti jde všechno ![]()
@matkabagristy píše:Žádnou místnost na to nepotřebuješ, sekacku můžeš mit v loznici, krovinak, nebo treba motorovku v detskem pokoji
@lucenka píše:
Ja popravdě neznam nikoho z okolních novostaveb ze by v ni měl auto..
to vis no, staví malý domy a pak se jim nevejde auto do garáže ![]()
Nám se taky auto do garáže nevejde
Ale my jsme postavili malou garáž. Podobnou jsme kdysi měli na sídlišti, kromě auta se do něco vešlo, ale měli jsme i sklep. Pak přibyly věci kolem baráku a bylo vymalováno.
Tak jasne, po 30ti letech se to nakupi a všechno by se netahalo..ale třeba kola bych do patra teda nosit nechtěla..
Ale ja jsem hlavně psala, ze pro mě to s detma je takovy minimum, bydlela jsem v podobný bytovce (tchyne taky v bytovce) sklepy ma ve společných prostorach, my meli horni část obytnou a dole jako součást bytu sklep, pradelna, spyz, kotelna, garáž.. S temahle prostorama to byl super byt, bez tehlech prostoru bez místnosti navic si to neumim predstavit.. Mit treba kolo zaparkovany, v ložnici..