Hypotéka a život

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.12.19 12:16
@lucenka píše:
Tak si to tvoje tchýně neumí poskládat, má moc věcí. Vyrostla jsem v bytě 65m2, vešly se nám tam kola, lyže, boby. Sklep jsme nevyužívali, kolarna tam nebyla. Nikdy mi nepřišlo, že by tam bylo málo místa

Tak jasne, po 30ti letech se to nakupi a všechno by se netahalo..ale třeba kola bych do patra teda nosit nechtěla..
Ale ja jsem hlavně psala, ze pro mě to s detma je takovy minimum, bydlela jsem v podobný bytovce (tchyne taky v bytovce) sklepy ma ve společných prostorach, my meli horni část obytnou a dole jako součást bytu sklep, pradelna, spyz, kotelna, garáž.. S temahle prostorama to byl super byt, bez tehlech prostoru bez místnosti navic si to neumim predstavit.. Mit treba kolo zaparkovany, v ložnici..

• Citovat
  • Upravit
lucenka
20.12.19 13:24
@Anonymní píše:
Tak jasne, po 30ti letech se to nakupi a všechno by se netahalo..ale třeba kola bych do patra teda nosit nechtěla..
Ale ja jsem hlavně psala, ze pro mě to s detma je takovy minimum, bydlela jsem v podobný bytovce (tchyne taky v bytovce) sklepy ma ve společných prostorach, my meli horni část obytnou a dole jako součást bytu sklep, pradelna, spyz, kotelna, garáž.. S temahle prostorama to byl super byt, bez tehlech prostoru bez místnosti navic si to neumim predstavit.. Mit treba kolo zaparkovany, v ložnici..

No vidíš, mně kolo v ložnici nevadí. Teď ho mám v kuchyni. Dřív jsem ho měla na chodbě ve skříni. Ale nebavilo mě ho tam věšet.

• Citovat
  • Upravit
66815
20.12.19 13:33
@lucenka píše:
A tady se někdo baví o domě velikosti 38m2? 8o

Jak velká je dostatečná předsíň-pro kola, kočárek, lyže, v baráku sekačka, křovinořez, zahradnické nářadí, sezonní věci…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
20.12.19 13:34
@lucenka píše:
No vidíš, mně kolo v ložnici nevadí. Teď ho mám v kuchyni. Dřív jsem ho měla na chodbě ve skříni. Ale nebavilo mě ho tam věšet.

jak velká je ložnice v malém domě? do 50m 2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.12.19 13:37
@matkabagristy píše:
Jak velká je dostatečná předsíň-pro kola, kočárek, lyže, v baráku sekačka, křovinořez, zahradnické nářadí, sezonní věci…?

Tak sekačka apod. Může být v klidu v garáži ;)
A tedy my neměli problém mít kola, lyže, brusle, boby v bytě 65 m², tak do stejně velkého baráku by se to přeci taky vešlo.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
20.12.19 13:38
@matkabagristy píše:
jak velká je ložnice v malém domě? do 50m píše: Více

Tílka bych, že podobně velká jako v běžném panelákovém bytě.

• Citovat
  • Upravit
66815
20.12.19 13:40
@lucenka píše:
Tak sekačka apod. Může být v klidu v garáži ;)
A tedy my neměli problém mít kola, lyže, brusle, boby v bytě 65 m², tak do stejně velkého baráku by se to přeci taky vešlo.

V garáži má být auto, a garáž je podle tebe součástí domu? Počítá se její plocha do velikosti domu? Je zadarmo, aby se vešla do rozpočtu 1 milion?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.12.19 13:41
@matkabagristy píše:
V garáži má být auto, a garáž je podle tebe součástí domu? Počítá se její plocha do velikosti domu? Je zadarmo, aby se vešla do rozpočtu 1 milion?

Garáž se nepočítá do plochy domu, a rozhodně v ní nemusí být jen auto. Popravdě neznám nikoho, kdo by v ní měl jen auto.

• Citovat
  • Upravit
66815
20.12.19 13:42
@lucenka píše:
Tílka bych, že podobně velká jako v běžném panelákovém bytě.

kolik to je m2?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.12.19 13:43
@matkabagristy píše:
kolik to je m2?

Netuším, není to pro mě důležitý údaj.

• Citovat
  • Upravit
66815
20.12.19 13:44
@lucenka píše:
Garáž se nepočítá do plochy domu, a rozhodně v ní nemusí být jen auto. Popravdě neznám nikoho, kdo by v ní měl jen auto.

Tak to se dostáváme k tomu, že domek 50m2 za milion je nesmysl i kvůli úložným prostorám ;) Dopadá to tak, jak jsem popsala dříve. Kousek od nás stojí malý domek (do milionu se nevešli ani před 10 lety), no a museli postavit skoro stejně velkou garáž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
20.12.19 13:45
@lucenka píše:
Netuším, není to pro mě důležitý údaj.

jo, teoreticky ti jde všechno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.19 14:08
@matkabagristy píše:
Jak velká je dostatečná předsíň-pro kola, kočárek, lyže, v baráku sekačka, křovinořez, zahradnické nářadí, sezonní věci…?
Žádnou místnost na to nepotřebuješ, sekacku můžeš mit v loznici, krovinak, nebo treba motorovku v detskem pokoji
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.19 14:10
@lucenka píše:
Garáž se nepočítá do plochy domu, a rozhodně v ní nemusí být jen auto. Popravdě neznám nikoho, kdo by v ní měl jen auto.

Ja popravdě neznam nikoho z okolních novostaveb ze by v ni měl auto.. :mrgreen: to vis no, staví malý domy a pak se jim nevejde auto do garáže :P

• Citovat
  • Upravit
66815
20.12.19 14:14

Nám se taky auto do garáže nevejde :,( Ale my jsme postavili malou garáž. Podobnou jsme kdysi měli na sídlišti, kromě auta se do něco vešlo, ale měli jsme i sklep. Pak přibyly věci kolem baráku a bylo vymalováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí