Hypotéka a život

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
21.12.19 09:08
@Baba píše:
Celý je to příšerný. Kdo do tohohle dobrovolně vrazí prachy :roll:

přistaví z boku pokojíčky pro děti a velkou garáž. Hlavně že ušetřil :palec: Ony ty přístavby a garáže jsou totiž skoro zadara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.12.19 09:09
@matkabagristy píše:
jo, jedna skříň to vytrhne. Proč nemáš kolo ve skříni v předsíni? Tihle by do ní museli umístit i děti :mrgreen:

Nejspíš proto, že nemám předsíň. a u domu by mohli mít kola v tom zahradním domku/garáži ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.19 09:15
@lucenka píše:
Tak třeba tohle mi přijde jako rozumně řešený malý dům
https://www.ceskestavby.cz/…yo-6701.html
A teď si představ, že v tom velkém bytě potřebuju uskladnit mnohem míň věcí než v tom malém. afakt neumíš číst. Psala jsem, že záleží na dispozici nemovitosti. Ten velký jí má mnohem horší než ten malý.

Noo tak to je fakt bomba dům pro rodinu za vic jak milion :palec: :potlesk: jediny pozitivum tam je to zádveří aspon na kočár :mrgreen:
Na 20m² jidelna, kuchyň, obývák.. No v realu to musi byt mazec :lol:
Do ložnice 10m2 nedas k ty posteli ani postylku :lol:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
21.12.19 09:17
@Anonymní píše:
Noo tak to je fakt bomba dům pro rodinu za vic jak milion :palec: :potlesk: jediny pozitivum tam je to zádveří aspon na kočár :mrgreen:
Na 20m² jidelna, kuchyň, obývák.. No v realu to musi byt mazec :lol:
Do ložnice 10m2 nedas k ty posteli ani postylku :lol:

Tak kolem 20 m² mají běžně obýváky s kuchyní v panelácích a lidi v tom zvládají žít ;) a ne každý potřebuje pro mimčo postýlku.

• Citovat
  • Upravit
66815
21.12.19 09:17

@lucenka a děti se dají do zahradního domečku :mrgreen:

https://hraci-domecky.heureka.cz/…m-lemovanim/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.12.19 09:18
@matkabagristy píše:
@lucenka a děti se dají do zahradního domečku :mrgreen:https://hraci-domecky.heureka.cz/…m-lemovanim/

A v bytě 2kk se děti dají s tvojí logikou do výtahu nebo kočárkárny?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.19 09:20
@lucenka píše:
Mně teda ta vestavná skříň v chodbě přijde slušná :nevim:

Ale to je jen nakres.. To vůbec nemuzes brat vážně..
Ty nepotřebuješ v zádveří jen vestavnou skříň na uložení veci, potřebuješ tam taky botnik, věšák atd. Mame přibližně stejne velky zádveří taky mame ještě z boku dvere ale teda do technichnicky, ne do koupelny a pak dveře do chodby a fakt bych tam nenarvala vestavnou skrin na uložení veci, kocar botnik..
Taky záleží ja je řešený topení, v tehlech domech ani nemůžeš mit klasicky radiatory

• Citovat
  • Upravit
lucenka
21.12.19 09:22
@Anonymní píše:
Ale to je jen nakres.. To vůbec nemuzes brat vážně..
Ty nepotřebuješ v zádveří jen vestavnou skříň na uložení veci, potřebuješ tam taky botnik, věšák atd. Mame přibližně stejne velky zádveří taky mame ještě z boku dvere ale teda do technichnicky, ne do koupelny a pak dveře do chodby a fakt bych tam nenarvala vestavnou skrin na uložení veci, kocar botnik..
Taky záleží ja je řešený topení, v tehlech domech ani nemůžeš mit klasicky radiatory

Proto je důležitá ta dispozice, jak si to lidi rozvrhnout. Až topení existují třeba infrapanely, které nezabírají žádné místo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.19 09:26
@lucenka píše:
Tak kolem 20 m² mají běžně obýváky s kuchyní v panelácích a lidi v tom zvládají žít ;) a ne každý potřebuje pro mimčo postýlku.

Jasne a pro puberťáka postel vid..
Ne tohle mi nepřijde jako super reseni pro nekoho kdo na to nema a chce dum.. Vzdyt to je dum pro lidi bez dětí a za drevostavbu mi ta cena prijde docela vysoká.. A jeste k tomu pristavovat garaz a naky domky? Vis na jakou částku se dostanes?

• Citovat
  • Upravit
60142
21.12.19 09:28
@lucenka píše:

Ne kazdy taky potrebuje lyze, kola, bez pracky se taky obejdou, valcha je prece skladnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.19 09:32
@lucenka píše:
Proto je důležitá ta dispozice, jak si to lidi rozvrhnout. Až topení existují třeba infrapanely, které nezabírají žádné místo

Tady ani nejde o to kolik zaberou mista, tady by bylo nejlepsi řešení podlahovy ale uz zas bude cena jinde.. Protože kdybys dala do zádveří topeni nebo nalej infrapanel tak uz tam nedas pres celou stěnu az nahoru skříně na druhy naproti kde jsou dvere uz tovtak moc ideální neni, a s tou velkou skrini už tak tak otevřeš dveře natoz abys tam zaparkovala kocar.. Nevim jak tohle dobre vyřešit.. Aby byl uloznej prostor na veci a abys musela mit kocar v aute.. Ale tak jasně, kazdej nepotřebuje kočár, ja vim

• Citovat
  • Upravit
66815
21.12.19 09:33
@lucenka píše:
A v bytě 2kk se děti dají s tvojí logikou do výtahu nebo kočárkárny?

kam s tvojí logikou umístíš děti a jejich věci v tomto domečku? Jen ještě jednou tě upozorňuji na to, že s garáží jsi rozpočet na domeček překročila už o půl milionu ;)
Ložnice 10m má zdi dlouhé asi 3m. Délka postele jsou 2 m, čířka do 2m, tzn. rozměry postele téměř kopírují rozměry pokoje, to ještě musíč myslet na to, že se dovnitř otevírají dveře (60cm), je mi jasné, že dle tebe rozměry místnosti nerozhodují, tobě by se tam vešlo vše. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
21.12.19 09:37
@matkabagristy píše:
kam s tvojí logikou umístíš děti a jejich věci v tomto domečku? Jen ještě jednou tě upozorňuji na to, že s garáží jsi rozpočet na domeček překročila už o půl milionu ;)
Ložnice 10m má zdi dlouhé asi 3m. Délka postele jsou 2 m, čířka do 2m, tzn. rozměry postele téměř kopírují rozměry pokoje, to ještě musíč myslet na to, že se dovnitř otevírají dveře (60cm), je mi jasné, že dle tebe rozměry místnosti nerozhodují, tobě by se tam vešlo vše. :lol:

To je jak kornelka. Uvari za stovku pro 5 nebo kolik lidi a jeste zbyde na dva śdny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
21.12.19 09:52
@Anonymní píše:
Tak jestli se povede mimčo tak bude na 1 místě. Nechci nakupovat po sekacich samozřejmě i tam jsou pěkné věci. Ale chci mu dopřát vše. A nechci aby někdy pocítilo že rodiče platí hypo.

Tak jetli se na to koukáš takhle, tak asi hypotéku ne. Na druhou stranu pojem „mít vše“ je relativní. My hypotéku měli, bylo to krušné a musela jsem pořád počítat a všechny možné vymoženosti na děti jsme neměli. Nicméně mít bydlení se zahrádkou, kde děti od jara do zimy mohly být, bylo super. Oblečení na děti jsem ale povětšinou měla z druhé ruky od ségry či kamarádek, včetně postýlky, kočárku atd. Jinak by to nešlo, ale mně to nevadilo a neměla jsem pocit, že dětem něco chybí. Děti už jsou velké, hypo splacená a za tehdejší rozhodnutí jsem ráda, ale každý to má jinak. Mnoho našich známých by se tenkrát rozhodlo jinak. A hlavně se poraďte s finan. poradcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.12.19 11:39
@matkabagristy píše:
Ložnice 10m má zdi dlouhé asi 3m. Délka postele jsou 2 m, čířka do 2m, tzn. rozměry postele téměř kopírují rozměry pokoje, to ještě musíč myslet na to, že se dovnitř otevírají dveře (60cm), je mi jasné, že dle tebe rozměry místnosti nerozhodují, tobě by se tam vešlo vše. :lol:

Děti umístím do ložnice, rodiče budou spát v obýváku. Dveře se dají udělat zasunovací.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max