Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Noo tak to je fakt bomba dům pro rodinu za vic jak milion![]()
jediny pozitivum tam je to zádveří aspon na kočár
Na 20m² jidelna, kuchyň, obývák.. No v realu to musi byt mazec
Do ložnice 10m2 nedas k ty posteli ani postylku
Norma říká : ložnice pro dva lidi 12 metrů, obývák se stolovanim 18, bez 16. Neumím si predstavit narvat tam i kuchyň. Škoda řeči. To se dělá tak, že se do půdorysu nakreslí nabytek menší a vizualizace se upraví posunutím steny. Laik to nepozná.
@inkakřivák píše:
Norma říká : ložnice pro dva lidi 12 metrů, obývák se stolovanim 18, bez 16. Neumím si predstavit narvat tam i kuchyň. Škoda řeči. To se dělá tak, že se do půdorysu nakreslí nabytek menší a vizualizace se upraví posunutím steny. Laik to nepozná.
A pak jsou lidi prekvapeni, ze maji pidikuchyn, kde se ani nehnou. Vzpomnela jsem si na manzelske etudy.
@matkabagristy píše:
jo, to by šlo. To by hodně lidem pomohlo, kdyby nebyly jen v tvé hlavě. A cena toho tvého domečku trošičku povyskočilaPříspěvek upraven 21.12.19 v 14:41
Jak v mé hlavě?
Dá se.
Zrovna nedávno tu někdo odkoupil od souseda tak 100 metrů zahrady, aby si tu svou zvětšil. A přes ulici člověk ukousl zahradu a prodal na stavbu domu, ale ta už má tak 300 m.
@matkabagristy píše:Čteš místní diskuze? Spousta lidí chce mít si kam večer venku sednout nebo kam vypustit děti.
@Lucie_Sx jestli si chceš pořídit zahradu, aby sis na ní mohla dát kafe, nemusíš stavět dům.
@jkra píše:
Jakoze pozemek 100 m za mega a vic?
Praha, co. Mě spíš šokuje ta 1+kk za 3 mega…
@Lucie_Sx dokup kusu pozemku není koupě stavebního pozemku. 100 m2 stavebního pozemku koupit nelze ani v Praze, ani jinde, protože na něm nelze realizovat stavbu. Ty jen plkáš.
My prodali sousedovi několik metrů, aby se mu zvětšil vjezd k pozemku, barák na tom nepostaví.
@Lucie_Sx píše:
Dům (jakýkolik) v jakékoli lokalitě vyjde dráž než byt. Ale to by ti muselo dojít, že to není jen o koupi „domečku“. Ty si to představuješ jako koupi stanu nebo domečku pro panenky.
A znovu, pokud chceš mít zahradu, nemusíš stavět dům. Na to ti stačí zahradní domeček, je levná, hodně se do něj vejde. Ty o nich často píšeš, tak je znáš. A výhodou je, ře v takovém případě stačí opravdu malý pozemek, který není určený k zástavbě, a je proto mnooohem levnější.
Příspěvek upraven 22.12.19 v 07:15
@Lucie_Sx píše:
Pises blbosti. Na 100 m nic nepostavis. celkove fakt nic moc.
@Lucie_Sx píše:
Na 100m2 ne zahradu, ale pozemek, kde budes mit minimálně 60m² zastavenych jen domem, jeste bys tam přístavela garáž kdyz ne garáž, tak v dnešní době byva jako podminka stání na dve auta.. Plus teda nejaky zahradni domek, chodnik.. A kam ty deti vypustis? Budou běhat na těch dvou metrech co jim zbyde kolem baraku? Jak dlouho je to asi bude bavit?
Chapes, že by se ti tam nevesel ani kousek travniku, zelene.. Kytky stromy no to vůbec..
Proto taky 100m² nikde ani nesezenes..
A to, ze soused prodal kus svyho pozemku aby, si vedle někdo zvětšil zahradu si zminivala proc? Jakože koupit takhle malej pozemek je nesmysl a pak musis jit loudit k sousedem? ![]()
300 uz se dam, na o trochu vetsich uz se tu stavi, když ti zbyde 200m² zahrady uz se a tim neco dělat da
Na 100m2 se nedá stavět především proto, že na něj není jak umístit stavbu. Umístění stavby musí dodržovat normy. Jednou z nich je, že musí být umístěna nejméně 2 metry od sousedního pozemku a musí být dodržena ochranná pásma pro sítě, Existují normy pro to, jaká musí být vzdálenost od vedení elektřiny, plynu, kanalizace… Proto takové pozemky slouží jiným účelům, může na něm být třeba zahrada s chatkou
@malákráličice Ono se to dělá běžně, klienti si nevšimnou třeba toho, že v půdoryse je okno až do rohu místnosti, kdežto ve vizualizaci je najednou od okna do rohu ještě prostor na sedačku nebo skříň. Napíše se, že je to jen příklad a hotovo. Znám to.
Nikde nekouopíš stavební pozemek 100 metrů. Tedy koupíš pozemek, i dokonce může být stavební, ale nepostavíš na něm dům. Protože zastavěná plocha, i kdyby to 50 metr bylo, a k tomu zpevněné plochy chodníků a sání pro auto a hlavně - odstupové vzdálenosti 3,5 metru, a většinou 5 metrů uliční čára a kde jsi? Tam ten dům by ti pak logicky vyšel cca 3*3 metry, a nebude snad nikdo tvrdit, že to je plnohodnotné bydlení.
@matkabagristy Ty dva metry platí v případě, že je soused dál, a že ty nebudeš mít do toho prostoru okna. Odstupy od přípojek až takový problém nejsou, tam už se jedná jen o přípojky, tudíž nic složitého. Ale celkově je to prostě nesmysl. A skutečně nechápu logiku myšlení - bydlím v pidibytě 2+1, tak si vezmu raději hypo a budu se tísnit v pididomku 2+1? To si pomůžu, to jo.
@inkakřivák vím, že těch omezení je více. My měli chalupu a za ní dlouhý pozemek, uprostřed něj bylo vedení elektřiny, tam stavět nešlo. Teď máme pozemek 1200, ze tří stran obehnaný plynovodem, kdybych chtěla kopnout bazén, musím dát pozor.
@Lucie_Sx Dum na 100 metrech se zahradou?
v podobny velikosti mame uzitnou plochu bytu a nedokazu si predstavit, ze to jeste ze vsech stran oriznu, abych mela prouzek zelene. To teda radsi ten byt s balkonem a spolecnou zahradku ve vnitrobloku, stejne tam lidi nechodi.
@matkabagristy No to jo, to je něco jinýho. To jsou venkovní sítě, tam jsou ochranná pásma a nedáš tam nic. U přípojek jdeš vlastně víceméně kolo k domu, a pokud už musíš jít kolem, tak tam je myslím minimálně metr od zdi pro plyn. Pokud máte plynovod kolem pozemku, ta pracem na pozemku nevadí. Taky záleží, jestli je to NTL nebo VTL.
Máme hypo + půjčku + energie atd (toto celé dělá asi 16 tisíc každý měsíc) + telefony, televize, internet dalších asi 2 000 Kč.…. manžel vydělává cca 30 měsíčně, já mám rodičák 8 500…. Z rodičáku odkládám cca 1 000 každý měsíc záleží jak to vyjde podle toho kolik mi zbude, teď před svátky nic protože se kupovali dárky a tak. Manžel posílá na stavebko asi 2 000 každý měsíc (máme na to trvalý příkaz). Vycházíme stále ještě v pohodě až mám někdy pocit, že jsme rozežraní ![]()
@Anonymní píše:
Máme hypo + půjčku + energie atd (toto celé dělá asi 16 tisíc každý měsíc) + telefony, televize, internet dalších asi 2 000 Kč.…. manžel vydělává cca 30 měsíčně, já mám rodičák 8 500…. Z rodičáku odkládám cca 1 000 každý měsíc záleží jak to vyjde podle toho kolik mi zbude, teď před svátky nic protože se kupovali dárky a tak. Manžel posílá na stavebko asi 2 000 každý měsíc (máme na to trvalý příkaz). Vycházíme stále ještě v pohodě až mám někdy pocit, že jsme rozežraní
k tomu ještě dodám že jako rezervu před miminem 0 Kč pokud nepočítám stavebko. Během mateřské a teď rodičáku jsem zvládla našetřit víc než když jsem chodila do práce, protože jsem kupovala nesmysli. Člověk vyjde s tím co má, když je to třeba. Čím víc člověk má peněz tím víc jich i utratí.
@inkakřivák píše:
@malákráličice Ono se to dělá běžně, klienti si nevšimnou třeba toho, že v půdoryse je okno až do rohu místnosti, kdežto ve vizualizaci je najednou od okna do rohu ještě prostor na sedačku nebo skříň. Napíše se, že je to jen příklad a hotovo. Znám to.
Nikde nekouopíš stavební pozemek 100 metrů. Tedy koupíš pozemek, i dokonce může být stavební, ale nepostavíš na něm dům. Protože zastavěná plocha, i kdyby to 50 metr bylo, a k tomu zpevněné plochy chodníků a sání pro auto a hlavně - odstupové vzdálenosti 3,5 metru, a většinou 5 metrů uliční čára a kde jsi? Tam ten dům by ti pak logicky vyšel cca 3*3 metry, a nebude snad nikdo tvrdit, že to je plnohodnotné bydlení.
@matkabagristy Ty dva metry platí v případě, že je soused dál, a že ty nebudeš mít do toho prostoru okna. Odstupy od přípojek až takový problém nejsou, tam už se jedná jen o přípojky, tudíž nic složitého. Ale celkově je to prostě nesmysl. A skutečně nechápu logiku myšlení - bydlím v pidibytě 2+1, tak si vezmu raději hypo a budu se tísnit v pididomku 2+1? To si pomůžu, to jo.
Ty to vůbec nechápeš. Přece budeš mít svůj doeček, budeš si moct vypít kafíčko na své zahrádce a budeš moct vypustit své děti na svou zahrádku.