Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@inkakřivák píše:
My mame gauč v prostoru a děti to milují. Jen přijedou a už budují bunkr.
Jojo, my taky.. Rozděluje prave obyvak a kuchyn s jídelnou
Jj, máme bungalow, nechtěli jsme patrový-schody, sanita… dle nás zbytečné výdaje navíc. Zase se nám prodražila deska a střecha. Naštěstí máme poměrně velký pozemek. Obývak 20m, kuchynojídelna 20m, je to propojené-volný větší prostor
@inkakřivák píše:
Jenže my se právě setkávali s lidmi, kteří zili v malém bytě a měli treba pocit, že ve velkém domě se nebudou hádat, nebudou problémy. A ony se naopak jem zvětšily. Anebo zjistili, že na velký dům nemají, tak aspoň maličký, ale budouv něm šťastní jak ta rodina v reklamě na tofife či jak se to jmenuje. Smutné, ale teď ke konci už to těm lidem ani nevysvetluju. Nakresl jim vybavení, kočár do předsíně, věšák, botník, nabytek v reálné velikosti a tady se na to koukněte. Když chcete mít kočár v obýváku a do postele lézt přes postýlku, vaše věc. Už nemám sílu ani náladu. Hlupáci mne unavují, proto i zde na ně reagují nepříliš soucitně.
No přesně, nam to s detma vyslo tak, že kočár uz 4roky strasi v zádveří a ještě pul roku bude.. Mame zádveří 5,5m jednu stenu volnou, tak tam může byt, trochu vadi dveřím ale nic hroznyho.. Ale taky se uz nemuzu dočkat az zmizi ![]()
@matkabagristy píše:
Jj, máme bungalow, nechtěli jsme patrový-schody, sanita… dle nás zbytečné výdaje navíc. Zase se nám prodražila deska a střecha. Naštěstí máme poměrně velký pozemek. Obývak 20m, kuchynojídelna 20m, je to propojené-volný větší prostor
Ja bych asi dneska taky postavila bungalov.. Protože hodne maly deti samy nahore v pokojicku nebudou, tak delaj bordel v obyvaku.. Mit pokoje ve stejnym patre asi by si v nem hraly vic.. Ale právě jsme si říkali, ze za prvé draha deska a strecha a za druhou zabere hodne pozemku.. Ale ted se mi ta zahrada zda velka a klidne by tam mohl byt ![]()
Je fakt, že kdyby byl pokojíček v patře, nešlapu tak často na lego
Ale ono se to plánovalo bez prcka
@inkakřivák píše:
Setkávám se s nimi stále. Protože jsem od fochu. Ale to jim nevysvětlis prostě. Třeba zde ten domek s obytnou kuchyní, plocha 21 metrů. Jediné co jakž takž funguje, je ukázat jim mistnost o takové ploše. Anebo pokud bydlí v paneláku, tak říci to je panelákový obývák a vy tam ještě dáte kuchyň. A stejně to casto nepomůže. Ti lidé chtějí dům kdyby je to zničit mělo. Jdou do dluhů a nesmyslů. A třeba my jako dva duchodci máme dům větší a je to tak akorát. Máme 3+1, a chtělo by to větší komoru. Bohudiky máme velikou půdu a pak ještě samostatný objekt na zahradě.
A viděla. jso někdy byty 2kk v paneláku? Tam obývák s kuchyní mívá kolem 20m².
@matkabagristy to tě asi vyvedu z omylu
Děti si vzdycky hrají tam, kde je rodič. I když mají svůj pokojíček. Ale tak kolem desátého roku už se to mění, tak výdrž.
@inkakřivák zrovna mi v prostoru mezi obývákem a kuchyní vyrůstá pravěké obydlí, dřevo na kostru dotáhl ze zahrady ![]()
My máme platy 47 tis společně, já 22 tis a on 25 tis, sem tam má brigády ještě, tak z toho spoříme na dovču a tak..hypo máme 16 500 3kk, máme 4 letého syna, auto nemáme, dáváme za lítačku 3650 na osobu za rok, jídlo cca 12 000 měsíčně, drogerka cca 1000kč, byt odlehlejší část Prahy za 3 560 000,– půjčili jsme si 3 000 000, máme to na 20 let. a dáváme to, máme už i něco naspořeno, syn kroužky 2 tis, našetříme měsíčně 6500, zbytek máme na zábavu, oblečení a tak..hodně jsme venku přes léto, takže neutrácíme, nechodíme moc do restaurací, sem tam..na dovču našetříme..jako nájem 2 pokojového bytu cca 55 m nějaké sídliště v Praze začíná na 12 tis plus poplatky, takže cca 15 tis, za 3 pokoják se to šplhá od 18 tis výš, takže za nás hypo lepší..naštěstí máme chalupu, která je teda dost v neobyvatelném stavu, ale pozemek ok, takže kdyby se něco stalo, můžeme kalkulovat s tím, prodej či tak..upřímně, ale stát se cokoliv, máme problém i v nájmu, mnavíc ve stáří bychom byt neuplatili z důchodu..
Za milion se dá koupit tak nějaká polozricenina předělaná na chalupu, ale jako bydlení na furt, to nevím. To je ten panelák asi komfortnější.
https://www. sreality. cz/detail/prodej/dum/rodinny/chomutice-chomutice-/4097302108#img=0&fullscreen=false
Ale pravda je, že něco se dá pořídit do 600 tisíc a pak holt postupně opravovat a předělávat. Akorát je to většinou v ne moc atraktivní lokalitě.
@inkakřivák píše:
V současné době si myslím že domek za milion už fakt nejde. Ani svépomocí, prostě cen materiálu to nedovolí. A to jde fakt jen o dům, kde je zbytek - pripojky, plot, zpevněné plochy. Dispozice těch typovych domů jsou tragédie sama o sobě. Přesto je lidé chtějí. Protože cena. Takže pak dělají kompromisy tam, kde b je dělat skutečně neměli. Osobně bych si nikdy typový nevzala. Radej připlatit na dokumentaci, a ušetřit na vnitřních dveřích třeba. Dveře časem vyhodím, dispozici nezměním.
Dají se sehnat i menší pozemky, klidně i 400 metrů. Některé obce nebo jiní majitelé je mají.
Jj, někde stále jsou. Spíš je to o tom, že když někdo kalkuluje se situací „tady si koupím byt nebo si tady na stejném místě koupím dům“, tak to štěstí mít nemusí. U nás to třeba už nejde, musela bych se odstěhovat strašně daleko (což zase prodraží jiné věci a přičte plusové body k tomu bytu). Nehledě na to, že ti prodejci to většinou ví, takže ty malé pozemky kolikrát stojí skoro to samé co ten velký pozemek. ![]()
Třeba na Nouzově nabizeli levné malé pozemky kolem 400 metrů
Cituji z bilboardu. Bylo to tam ještě nedávno. Teď nevím, je to objížďka.
@inkakřivák píše:
Třeba na Nouzově nabizeli levné malé pozemky kolem 400 metrů
Cituji z bilboardu. Bylo to tam ještě nedávno. Teď nevím, je to objížďka.
No a lze na takovém pozemku dle územního plánu reálně stavět?
Naposledy když jsem koukala, tak Unhošť měl nejmenší možnou na 800m2 (v některých lokalitách i výš), na výjimku teoreticky šlo povolit 600m2, ale tam je pak samozřejmě riziko že to prostě neprojde. V Chýni se taky prodala hromada pidi pozemků… průšvih je, že už x let stojí prázdné, protože na nich nelze stavět a obec to nakonec rozohnilo natolik, že tam je doteď snad i stavební uzávěra na úplně všechno. A to byly mimochodem pozemky, které se prodávaly téměř za dvojnásobek ceny na m2 co v blízkém okolí 800m2+ ![]()
@Nimie píše:
No a lze na takovém pozemku dle územního plánu reálně stavět?Naposledy když jsem koukala, tak Unhošť měl nejmenší možnou na 800m2 (v některých lokalitách i výš), na výjimku teoreticky šlo povolit 600m2, ale tam je pak samozřejmě riziko že to prostě neprojde. V Chýni se taky prodala hromada pidi pozemků… průšvih je, že už x let stojí prázdné, protože na nich nelze stavět a obec to nakonec rozohnilo natolik, že tam je doteď snad i stavební uzávěra na úplně všechno. A to byly mimochodem pozemky, které se prodávaly téměř za dvojnásobek ceny na m2 co v blízkém okolí 800m2+
Tak u nas ted naopak pozemky rozpulili, takže jsou tak kolem 400m²,protože je to dneska proste drahy a lidi nemaj na to aby koupili pozemek 800-1000m²
Ale to je je asi jednopodlazni byt, ne? Protože jak to popisujes tak se mi to nezda maly.. 40 obyvak mi prijde velkej, to je i s toi kuchyni a jidelnou? Loznice vychazej v prumeru na skoro 12m, tak to mi přijde taky v pohodě..
tak jsem rada, že pro vanoce nebudu muset na pudu 
My mame 125m² ale mensi obyvak s kuchyni, trochu větší pokoje plus mala pracovna, ale hlavně schody ktery ukradnou nějaký metry, ale zas pod nima je super komora
Plus taky v patrovym tak nejak musi byt dve koupelny, minimálně záchody..
A taky mimo technicky máme ještě další dve komory na harampadi