Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucenka píše:
Asi neumíš číst. Psala jsem, že barák byl velký. Koupelna byla klasická paneláková velikost. Topení bylo na klasická kamna + akumulačky, které jsme plánovali vyměnit za infrapanely (ty nezaberou žádné místo). Dovedu si představit, že někomu 50m² může stačit. Většina bytů 2kk má cca 43m².
No, jste plánovali… Aha. Teoreticky je možné vše. Asi si zítra udělám výlet na Měsíc
@matkabagristy píše:
No, jste plánovali… Aha. Teoreticky je možné vše. Asi si zítra udělám výlet na Měsíc
Představ si, že infrapanely jsou naprosto normální způsob vytápění ![]()
@lucenka píše:
Představ si, že infrapanely jsou naprosto normální způsob vytápění
to je jen střípek, zkušenost nemáš, bojler v paneláku taky ne, to je fuk
@matkabagristy píše:
to je jen střípek, zkušenost nemáš, bojler v paneláku taky ne, to je fuk
Ne nemám zkušenost z tak malého domu. Ale kdyby to nebylo k žití, tak by je stavební firmy nenabízely, protože by se jim nevyplatily ![]()
Zkušenost s bojlerem z baráku je ti málo? ![]()
@lucenka píše:
Tak my třeba v bytě nikde.nic ve společných prostorách nemáme a neměli. Tu technickou místnost v baráku potřebuješ k čemu?
Vidíš to a my to máme plné, ostatně ve 2+kk s dětmi si opravdu ani nedovedu představit že by ty prostory nebyly využívané. Ale jasně, někomu k životu stačí igelitka ![]()
Technická je v baráku kvůli technice překvapivě - bojler, kotel, tč, akumulačka, přístup ke komínu…
@lucenka píše:
Ne nemám zkušenost z tak malého domu. Ale kdyby to nebylo k žití, tak by je stavební firmy nenabízely, protože by se jim nevyplatily
Zkušenost s bojlerem z baráku je ti málo?
No, většina solidních firem opravdu takto malé domy nenabízí, a tím spíš ne jako bydlení pro rodinu
mimochodem, schválně jsem tu žádala o půdorys takového domku, protože to co nabízí firmy tak nějak znám. A větší katastrofa to být nemůže. Tudíž pokud máš nějaký konkrétní dobrý, sem s ním ![]()
Jsem z toho jelen, proč si ti lidi v panelácích pořizují pračky 40 cm, nemaj kam dát sušičku, váhají jestli sprcháč, nebo vana, když se jim tam vejde ještě bojler a infrapanel. @lucenka ty máš know-how, které je škoda nechat si pro sebe.
@matkabagristy píše:
Jsem z toho jelen, proč si ti lidi v panelácích pořizují pračky 40 cm, nemaj kam dát sušičku, váhají jestli sprcháč, nebo vana, když se jim tam vejde ještě bojler a infrapanel. @lucenka ty máš know-how, které je škoda nechat si pro sebe.
Tak infrapanel se ti snad vejde vždycky. Ale to bys musela vědět, co to je ![]()
A pračka snad nemusí být nutně jen v koupelně
ono opravdu hodně záleží na tom, jak si to člověk naplánuje/rozvrhne a hlavně, co k životu potřebuje.
@lucenka píše:
Asi neumíš číst. Psala jsem, že barák byl velký. Koupelna byla klasická paneláková velikost. Topení bylo na klasická kamna + akumulačky, které jsme plánovali vyměnit za infrapanely (ty nezaberou žádné místo). Dovedu si představit, že někomu 50m² může stačit. Většina bytů 2kk má cca 43m².
Odkud čerpáš tuhle informaci?
já se třeba nejčastěji setkávám s 2+kk 40 (většinou staré paneláky) - 60m2, tedy průměrně kolem těch 50m2. Dnes není výjimkou že 2+kk má přes 60m2. Tak jako tak řeč byla o bydlení pro rodinu, je jasné že třeba jednotlivci nebo páru bude stačit mnohem méně.
Jinak i na kamna i na akumulačky i na ten bojler v koupelně (byť fakt netuším který magor by to tak dobrovolně dělal ještě když se patlá se stavbou) musí být místo. Jestli to nacpeš do TM nebo o to rozšíříš jiné místnosti to už je jedno. Pointou je, že na získání stejného prostoru potřebuješ v baráku víc místa přesně o tyhle věci.
Jinak pro zajímavost. Kus od nás stojí skutečně podobný pidi barák. Obří pozemek a uprostřed krychlička cca 60m2 celkem. Majitelé si to sice postavili, ale stěhují se pryč protože zjistili že se do toho nevejdou s dítětem a zbavili se toho jako jedni z posledních (v lokalitě kde ti jinak za rozumně oceněný barák lidi utrhnou ruce).
@matkabagristy píše:
@lucenka píše:
Tak infrapanel se ti snad vejde vždycky. Ale to bys musela vědět, co to je
A pračka snad nemusí být nutně jen v koupelněono opravdu hodně záleží na tom, jak si to člověk naplánuje/rozvrhne a hlavně, co k životu potřebuje.
no dyť, poraď lidem, co žijí na 50m2 a maj tu koupelnu 2m2, jak to mají udělat. Budou ti vděční
@lucenka píše:No tak to si jako myslim, ze takhle maly domy fakt moc nenabizej
Ne nemám zkušenost z tak malého domu. Ale kdyby to nebylo k žití, tak by je stavební firmy nenabízely, protože by se jim nevyplatily
Zkušenost s bojlerem z baráku je ti málo?
@lucenka píše:
Tak infrapanel se ti snad vejde vždycky. Ale to bys musela vědět, co to je
A pračka snad nemusí být nutně jen v koupelněono opravdu hodně záleží na tom, jak si to člověk naplánuje/rozvrhne a hlavně, co k životu potřebuje.
No presneeee oni totiž v panelaku 45m² jsou deeeesne velky kuchyne ![]()
My mamr kuchyn s obyvakem skoro 35m²(coz se mi zdá celkem maly) coz by byla větší část toho domu a fakt si neumim predstavit, ze bych do kuchyňe narvala ještě pracku..
Urcite ne v rodinnym dome.. Vzdyt si to stavíš podle svym predstav, na cely život, vzdyt od toho to je.. Aby sis to udelal tak jak ti to vyhovuje.. Abys nemusel řešit kam dát pracku, jestli se ti tam bude vejit to a to.. Ale prostě aby se ti tam dobre zilo, mela si tam nejaky pohodly.. A ne kopirovat panelak ze kteryho zdrhas.
@lucenka vlastně když nad tím tak přemýšlím, tak samozřejmě většina z nás začínala v malých bytech. I na 30m2 se bydlelo, i na 40m2… akorát víš co všechna ta místa měla společná? Nebylo to bydlení s dětmi a dotyčný měl 90% svých věcí stále u rodičů.
A hlavně stejně se znovu a znovu vracíme k jedné poměrně zásadní věci… celou dobu se tu pidi dům řešil kvůli ceně. Protože údajně malý byt je dražší než stejně malý dům, protože takový dům přeci můžeš mít za milion.
Trochu škoda, že nikdo z těch kteří tu neustále říkají jak všechno jde a na všechno mají řešení tu žádné neposkytnou. A bohužel to pak vypadá, že nemají absolutně šajna…
@Nimie píše:
@lucenka vlastně když nad tím tak přemýšlím, tak samozřejmě většina z nás začínala v malých bytech. I na 30m2 se bydlelo, i na 40m2… akorát víš co všechna ta místa měla společná? Nebylo to bydlení s dětmi a dotyčný měl 90% svých věcí stále u rodičů.A hlavně stejně se znovu a znovu vracíme k jedné poměrně zásadní věci… celou dobu se tu pidi dům řešil kvůli ceně. Protože údajně malý byt je dražší než stejně malý dům, protože takový dům přeci můžeš mít za milion.
Trochu škoda, že nikdo z těch kteří tu neustále říkají jak všechno jde a na všechno mají řešení tu žádné neposkytnou. A bohužel to pak vypadá, že nemají absolutně šajna…
Ale oni ikdyby sem nejakej takovej dum dali, muze byt, proc ne.. Ale furt k tomu musis poridit pozemek, ze
ktery muze byt klidně drazsi nez celej dum..
Koukni třeba tady https://www.retail-house.cz/…-na-klic-503 od ty firmy tu stavi dost lidi, jedni malej domek no meli bydlet loni na vanoce, vypada to, ze nebudou ani letos a dost se s tou firmou ted tahaj.. Ale jsou to jedny z nejlevnějších domu co jsem tak videla..
Kazdopadne porad tenhle dum o velikost asi 63m² nebo kolik, není za milion, nehlede na to, ze v tech domech na klic je zahrnuto jen to nejlevnější a casto bez zakladovky ikdyz takhle uz ji ma v cene..